Na wstępie dodam - niech niektórzy nie komentują już o XP i jego zaletach. Kupiłem jakiś czas temu nowy system i jego nie zmienię, bo chodzi póki co naprawdę dobrze. Czas zakupić do niego dobrą kartę dźwiękową.
Borykam się przed zakupem karty - wymiany X-Fi - na przystosowaną dla muzyka. M-Audio Firewire Solo itp. karty nie mają sterowników na vistę. I tak zacząłem się rozglądać po kartach i sterownikach....i jest lipa. Producenci kart nie kwapią się nad stworzeniem sterowników pod Vistę. I tu mam problem. Mam oryginalny system...właśnie Vista i teraz...nie czas na rozlewanie łez. Czas się rozejrzeć i wybrać - tym razem - dobrze. Podpowiedzcie, jeśli coś zauważyliście na rynku w cenie do 1000zł z kart muzycznych (najlepiej zewnętrznych) przystosowanych do wyżej wymienionego systemu.
[addsig]

Vista - jaka karta muzyczna?
Vista - jaka karta muzyczna?
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
						Re: Vista - jaka karta muzyczna?
Echo Audiofire 4 np. ma sterowniki pod Vistę (z resztą, cała rodzina Audiofire je ma).

Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
Znalazłem coś ciekawego, mianowicie Focusrite Saffire LE. Hmmm.....wygląda apetycznie i to bardzo apetycznie. Ponoć pod Vista są sterowniki i luz. Co myślicie?!
[addsig]

[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
						- Soundscape
- Kontakt:
...Znalazłem coś ciekawego, mianowicie Focusrite Saffire LE. Hmmm.....wygląda apetycznie i to bardzo apetycznie. Ponoć pod Vista są sterowniki i luz. Co myślicie?!
...
W EiS 2-3 numery wstecz (chyba) jest recenzja i full opis tego urządzonka. Poszukaj i ściągnij. Ale z tego co pamiętam padło kilka miłych słówek o tym interfejsie.

...
W EiS 2-3 numery wstecz (chyba) jest recenzja i full opis tego urządzonka. Poszukaj i ściągnij. Ale z tego co pamiętam padło kilka miłych słówek o tym interfejsie.
...Znalazłem coś ciekawego, mianowicie Focusrite Saffire LE. Hmmm.....wygląda apetycznie i to bardzo apetycznie. Ponoć pod Vista są sterowniki i luz. Co myślicie?!
...
Myślimy ze ma duża latencje - czytałem jakiś czas temu, na zachodnich forach ze "szafirek" ma nie wiele wspólnego z zapewnianym "ultra low" latency. Też się na niego napalałem ale mi przeszło jak na razie. Może poprawili sterowniki do tego czasu. Zresztą jak ktos pisze ultra low latency i nie podaje dokładnej minimalnej latencji to coś kręci.

...
Myślimy ze ma duża latencje - czytałem jakiś czas temu, na zachodnich forach ze "szafirek" ma nie wiele wspólnego z zapewnianym "ultra low" latency. Też się na niego napalałem ale mi przeszło jak na razie. Może poprawili sterowniki do tego czasu. Zresztą jak ktos pisze ultra low latency i nie podaje dokładnej minimalnej latencji to coś kręci.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
W EiS 2-3 numery wstecz (chyba) jest recenzja i full opis tego urządzonka. Poszukaj i ściągnij. Ale z tego co pamiętam padło kilka miłych słówek o tym interfejsie....
A widziałeś żeby w recenzji czegokolwiek nie padło "kilka miłych słówek"? Wszystkie recenzje, bez względu na czasopismo, są mówiąc oglądnie mało miarodajne.
  Wszystkie recenzje, bez względu na czasopismo, są mówiąc oglądnie mało miarodajne. 

A widziałeś żeby w recenzji czegokolwiek nie padło "kilka miłych słówek"?
 Wszystkie recenzje, bez względu na czasopismo, są mówiąc oglądnie mało miarodajne.
  Wszystkie recenzje, bez względu na czasopismo, są mówiąc oglądnie mało miarodajne. Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
						- Soundscape
- Kontakt:
A widziałeś żeby w recenzji czegokolwiek nie padło "kilka miłych słówek"?   Wszystkie recenzje, bez względu na czasopismo, są mówiąc oglądnie mało miarodajne. ...
  Wszystkie recenzje, bez względu na czasopismo, są mówiąc oglądnie mało miarodajne. ...
To prawda, ale mogą dać pewien obraz o zastosowaniach, stabilności, danych technicznych itp. Z kolei juz widziałem recenzje bez miłych słówek. Aż się nieraz dziwię jak się "jedzie" po niektórych sprzęcikach.
A! Ten test jest 4 numery wstecz.

Wszystkie recenzje, bez względu na czasopismo, są mówiąc oglądnie mało miarodajne. ...
To prawda, ale mogą dać pewien obraz o zastosowaniach, stabilności, danych technicznych itp. Z kolei juz widziałem recenzje bez miłych słówek. Aż się nieraz dziwię jak się "jedzie" po niektórych sprzęcikach.
A! Ten test jest 4 numery wstecz.
elfuelo a nie dzialaja sterowniki od xp???do emu instalowalem zwykle i bylo ok......