Przejrzałem wszystkie posty dotyczące kart wielokanałowych niestety nie otrzymałem dostatecznych wiadomości , zresztą więklszość z nich była troche stara, a rynek prężnie działa i co chwila zaskakuje nas nowym sprzętem

Dlatego też proszę Was o pomoc.
Poszukuję karty dźwiękowej conajmniej 6-kanałowej (preferowana 8-10 kanałowa).
Sytuacja wygląda tak że wcyhodzę z konsolety wyjściami direct-out (w sumie mam 12 wyjść,ale chyba nie stać mnie na karte o tylu wejściach) i chcem poziomami już liniowymi wejść na karte, nie zależy mi na rzadnych bajerach typu:dsp,36 bitowy mixer, kupa softu itd. Najważniejszy element to oczywiście jakość przetworników A//D.Nie potrzebuje żadnych dodatkowych preampów na karcie.
Z mojego rozeznania: firmy MOTU i REM odpadają bo ich sprzęt jest za drogi. Powiedzmy, że mam 1500-2000zl do wydania choć wolalbym trzyamc sie tej dolnej granicy, oczywiscie uciesze sie jak ktos zaproponuje cos o nizszej cenie

Z moich obserwacji wogole malo jest takich urzadzen posiadajacyh tyle wejsc, wyniki moich poszukiwan:
- Audiotrack Maya 1010 - juz wycofana z produkcji ale mozna jeszce kupic w internetowych sklepach - 107dB (A/D) - 900zl
- M-Audio Delta 1010 - 109dB (A/D) - 2000zl
- M-Audio Delta 1010LT - boję się tu o jakość tych cinczy na kablach, nie wyglada na zyt trwałe, 99.6dB (A/D) - 700zl
- ESI ESP-1010 - 107dB (A/D) - w sumie to już jest chyba za drogie,ale nie moglem znaleść ceny nigdzie, na streonie dystrybutora nie ma tego sprzetu.
Czy mozecie polecic jeszcze jakis inny sprzet?
Będe wdzieczny za pomoc.
pozdrawiam serdecznie
Sławek