Sirus DXP16-4A
Sirus DXP16-4A
Mam problem. Nie jestem zaawansowanym użytkownikiem sprzętu audio ale co nieco wiem. Otóż tak: uruchamiam powermixer Sirus DXP16-4A, podłączam mixer do wzmacniacza kablami dodanymi do sprzętu. głośniki speakony 2 pinowe przechodzące w męskie XLR (podłączam piny 1 i 2,a 3 wolny) a dalej kablem do kolumn. Po uruchomieniu słychać buczenie w głośnikach chyba przydźwięk sieciowy niezależnie czy są 4 czy 2 kolumny podłączone, ponadto po odłączeniu sygnału z mixera buczenie ustaje, próbowałem podłączyć mixer i wzmacniacz symetrycznym XLR ale jest to samo. Gdy podłączam tylko jeden kanał to buczenie jest głośniejsze na lewym. Jedyną radą było wyłączenie wszystkich kanałów mixera (wtedy buczenie ustaje). Gdy wyłączam wyciszenie to wraz z większą ilością aktywnych kanałów poziom buczenia wzrasta. PROSZĘ O POMOC ,bo sądzę że tak nie powinno być...
Re: Sirus DXP16-4A
Czy masz coś wpięte do miksera ?
Sprawdź np. kable mikrofonowe albo pozostałe urządzenia czy to nie od nich pochodzi buczenie i przydźwięk.
Jeżeli to mikser z procesorem efektów to może jakiś preset na efekcie coś miesza ?
Może przełączniki +4dBu, albo niekompatybilne kable pomiędzy końcówką albo crossover-em ?
Sprawdź np. kable mikrofonowe albo pozostałe urządzenia czy to nie od nich pochodzi buczenie i przydźwięk.
Jeżeli to mikser z procesorem efektów to może jakiś preset na efekcie coś miesza ?
Może przełączniki +4dBu, albo niekompatybilne kable pomiędzy końcówką albo crossover-em ?
Po fakcie wysłania posta sprawdziłem w google ten model a to zintegrowany powermikser z dsp, w takim razie powyższe rady na nic.
Sprawdzałem kable do połączenia mixera z końcówką (te dołączone i inne) i dalej to samo. Tak jak mówię gdy wyciszę wszystkie kanały to buczenie ustaje.. czy to normalne.. nawet jeśli nic nie jest wpięte do mixera... gdy wyciszę efekt to ścisza się o połowę
A może to błąd w wykonaniu kabli... napisze shemat może tu cos nie tak... najpierw speakon 1+ żyła gorąca do 2 XLR, 1- masa (czy jakoś tak) do 1
3 wolna. potem następnym kablem XLR do kolumn pin 2 +, 1 masa i 3 wolny.
Może to tu coś nie tak....
3 wolna. potem następnym kablem XLR do kolumn pin 2 +, 1 masa i 3 wolny.
Może to tu coś nie tak....