Mikrofon pojemnościowy do 600 zł
-
Mikrofon pojemnościowy do 600 zł
Witam,od dluzszego czasu planuje zakupic jakis mikrofon pojemnosciowy, aby nagrywac nim m.in. gitare akustyczna, mandoline, wokal, instrumenty perkusyjne, a takze aby nagrywac przerozne odglosy powstajace przy uzyciu zwyczajnych przedmiotow jak chociazby naczynia czy sztucce. Tworze glownie muzyke elektroniczna (trip hop/ambient/dubstep/nujazz etc), ale takze hiphop, funk czy rock. Zalezy mi na tym, zeby mikrofon byl dosc uniwersalny, bo mozliwe, ze bede nim chcial nagrywac tez jakies inne instrumenty (np. moze jakies dete). Mam interface audio M-Audio FireWire Solo z przedwzmaczniaczem mikrofonowym i zasilaniem Phantom. Zdaje sobie sprawe, ze za wymieniona w temacie kwote nie moge kupic sprzetu z wyzszej polki, ale jednoczesnie wiem, ze takie pieniadze wystarcza na przyzwoity mikrofon, ktory mi w zupelnosci wystarczy - tym bardziej, ze prawdopodobnie wiekszosc z nagranego materialu bedzie poddawna obrobce za pomoca przeroznych efektow. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie w kwestii konkretnego modelu.
Re: Mikrofon pojemnościowy do 600 zł
...Witam,od dluzszego czasu planuje zakupic jakis mikrofon pojemnosciowy, aby nagrywac nim m.in. gitare akustyczna, mandoline, wokal, instrumenty perkusyjne, a takze aby nagrywac przerozne odglosy powstajace przy uzyciu zwyczajnych przedmiotow jak chociazby naczynia czy sztucce. Tworze glownie muzyke elektroniczna (trip hop/ambient/dubstep/nujazz etc), ale takze hiphop, funk czy rock. Zalezy mi na tym, zeby mikrofon byl dosc uniwersalny, bo mozliwe, ze bede nim chcial nagrywac tez jakies inne instrumenty (np. moze jakies dete). Mam interface audio M-Audio FireWire Solo z przedwzmaczniaczem mikrofonowym i zasilaniem Phantom. Zdaje sobie sprawe, ze za wymieniona w temacie kwote nie moge kupic sprzetu z wyzszej polki, ale jednoczesnie wiem, ze takie pieniadze wystarcza na przyzwoity mikrofon, ktory mi w zupelnosci wystarczy - tym bardziej, ze prawdopodobnie wiekszosc z nagranego materialu bedzie poddawna obrobce za pomoca przeroznych efektow. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie w kwestii konkretnego modelu....
AKG PERCEPTION 100
AKG PERCEPTION 100
- Soundscape
- Kontakt:
AKG PERCEPTION 100...
Perception 200 będzie lepszym rozwiązaniem. A i też już z drugiej serii.
Perception 200 będzie lepszym rozwiązaniem. A i też już z drugiej serii.
...AKG PERCEPTION 100...
Perception 200 będzie lepszym rozwiązaniem. A i też już z drugiej serii....
Ale uwaga! PERCEPTION 100 w nowej serii ma membranę mniejszą niż 1cal!
Perception 200 będzie lepszym rozwiązaniem. A i też już z drugiej serii....
Ale uwaga! PERCEPTION 100 w nowej serii ma membranę mniejszą niż 1cal!
Albo M-AUDIO NOVA na wokal (ma teraz jakąś szaloną cenę na musiccenter.pl) i jakiś paluszek na instrumenty. Zamkniesz się w 600zł.
IMO Studio Project B1. AKG w nowej serii to nie to samo co było...
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
- Soundscape
- Kontakt:
IMO Studio Project B1. AKG w nowej serii to nie to samo co było...
Czyli te nowe AKG gorsze?
Czyli te nowe AKG gorsze?
- Łukasz1985
...Witam,od dluzszego czasu planuje zakupic jakis mikrofon pojemnosciowy, aby nagrywac nim m.in. gitare akustyczna, mandoline, wokal, instrumenty perkusyjne, a takze aby nagrywac przerozne odglosy powstajace przy uzyciu zwyczajnych przedmiotow jak chociazby naczynia czy sztucce. Tworze glownie muzyke elektroniczna (trip hop/ambient/dubstep/nujazz etc), ale takze hiphop, funk czy rock. Zalezy mi na tym, zeby mikrofon byl dosc uniwersalny, bo mozliwe, ze bede nim chcial nagrywac tez jakies inne instrumenty (np. moze jakies dete). Mam interface audio M-Audio FireWire Solo z przedwzmaczniaczem mikrofonowym i zasilaniem Phantom. Zdaje sobie sprawe, ze za wymieniona w temacie kwote nie moge kupic sprzetu z wyzszej polki, ale jednoczesnie wiem, ze takie pieniadze wystarcza na przyzwoity mikrofon, ktory mi w zupelnosci wystarczy - tym bardziej, ze prawdopodobnie wiekszosc z nagranego materialu bedzie poddawna obrobce za pomoca przeroznych efektow. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie w kwestii konkretnego modelu....
OKTAVA MK-319
OKTAVA MK-319
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)
I jeszcze warto wspomnieć o AudioTechnice 2020.