Mikser studyjny/rekorder

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
cas

Mikser studyjny/rekorder

Post autor: cas » wtorek 12 sie 2008, 13:38

Witam,
Poszukuję miksera, który będzie miał 16 kanałów liniowych. W niebo wzięty byłbym gdyby to cudo potrafiło nagrywać. Niekoniecznie myślę tutaj o rejestratorze twardodyskowym. Wystarczyła by konsoleta, która będzie nagrywała na hdd komputera[usb?].
Teraz moje typy:
Mackie CFX 16 mkII - nie nagrywa, ale wyglada na soldny.
Yamaha MG 166CX-USB - po co USB? Nagrywa? Jak się sprawuje?
Alesis MultiMix16 USB2.0 - nagrywa, kanałów wystarczy, ale czy to działa bez komputera?
2500 pln to maks jaki mogę wydać.

Z góry dziękuję za odpowiedz.

Awatar użytkownika
omg1992

Re: Mikser studyjny/rekorder

Post autor: omg1992 » wtorek 12 sie 2008, 14:08

...Witam,
Poszukuję miksera, który będzie miał 16 kanałów liniowych. W niebo wzięty byłbym gdyby to cudo potrafiło nagrywać. Niekoniecznie myślę tutaj o rejestratorze twardodyskowym. Wystarczyła by konsoleta, która będzie nagrywała na hdd komputera[usb?].
Teraz moje typy:
Alesis MultiMix16 USB2.0 - nagrywa, kanałów wystarczy, ale czy to działa bez komputera?

Z góry dziękuję za odpowiedz. ...
poszukaj na ebayu US. mozna dwa razy taniej kupic. sprawdz rejestratory rolanda z serii VS. moze akurat udaloby Ci sie zakupic rolanda VS-2480.
[addsig]
Szukajcie aż znajdziecie... >> GooGle prawde Ci powie :)

Awatar użytkownika
peter

Post autor: peter » wtorek 12 sie 2008, 14:50

...Witam,
Teraz moje typy:

Z góry dziękuję za odpowiedz. ...
I znowu muszę napisać,że Mackie ONYX 1620 z opcjonalną kartą Fire Wire ma wszystko to czego potrzebujesz.

cas

Post autor: cas » wtorek 12 sie 2008, 15:14

(...)
I znowu muszę napisać,że Mackie ONYX 1620 z opcjonalną kartą Fire Wire ma wszystko to czego potrzebujesz....
rozwiązanie zaiste bardzo sympatyczne, jednak drogie. Na sam mikser jeszcze bym uzbierał. Jednak jaka jest cena takiej karty i w ogóle dostępność w PL?

DCG

Post autor: DCG » wtorek 12 sie 2008, 15:43

A może SOUNDCRAFT M12 i przez wyjście cyfrowe do karty, ostatnio staniały i byś się zmieścił w tej kwocie.

cas

Post autor: cas » wtorek 12 sie 2008, 15:49

...A może SOUNDCRAFT M12 i przez wyjście cyfrowe do karty, ostatnio staniały i byś się zmieścił w tej kwocie....
jak? przez S/PDIF? to mi nagra wszystkie kanały osobno? w dzwiekówce mam tylko jedno S/PDIF wystarczy? nie znam tej technlogii

Awatar użytkownika
peter

Post autor: peter » wtorek 12 sie 2008, 17:51

...(...)
I znowu muszę napisać,że Mackie ONYX 1620 z opcjonalną kartą Fire Wire ma wszystko to czego potrzebujesz....
rozwiązanie zaiste bardzo sympatyczne, jednak drogie. Na sam mikser jeszcze bym uzbierał. Jednak jaka jest cena takiej karty i w ogóle dostępność w PL?
...
Taki mikserek można kupić używany, ja kupiłem w idealnym stanie z kartą F/W za 3000 (rok temu). Wystarczy dobrze poszukać...

Awatar użytkownika
omg1992

Post autor: omg1992 » wtorek 12 sie 2008, 23:46

......A może SOUNDCRAFT M12 i przez wyjście cyfrowe do karty, ostatnio staniały i byś się zmieścił w tej kwocie....
jak? przez S/PDIF? to mi nagra wszystkie kanały osobno? w dzwiekówce mam tylko jedno S/PDIF wystarczy? nie znam tej technlogii...
s/pdif to cyfrowe wejscie ale tylko stereo... co innego ADAT... wiec spdif odpada ;)
[addsig]
Szukajcie aż znajdziecie... >> GooGle prawde Ci powie :)

ODPOWIEDZ