TL Audio 5051 mkII czy Focusritve VoiceMaster Pro?
TL Audio 5051 mkII czy Focusritve VoiceMaster Pro?
Witam,
Zawęziłem swój obszar poszukiwań do TL Audio 5051 mkII oraz Focusritve VoiceMasterPro ? Preamp ma współpracować z SE Z5600a II i Motu 24I/O. Z powodu dylematu co wybrać; proszę was o pomoc w podjęciu decyzji i wasze zdanie na temat obu preampów. Jeden lampa drugi tranzystor... odwieczne pytanie czy tania lampa czy tani tranzystor ??
Ewentualnie jakaś 3 opcja na preamp do tego mikrofonu. Cały tor ma służyć do nagrań wokalu. Zależy mi na preampie, który w swoim torze posiada korekcję barwy i kompresor. (na preamp chciałbym wydać max. 2500-2800zł)
Z góry dziękuję za pomoc.
Freeze
Zawęziłem swój obszar poszukiwań do TL Audio 5051 mkII oraz Focusritve VoiceMasterPro ? Preamp ma współpracować z SE Z5600a II i Motu 24I/O. Z powodu dylematu co wybrać; proszę was o pomoc w podjęciu decyzji i wasze zdanie na temat obu preampów. Jeden lampa drugi tranzystor... odwieczne pytanie czy tania lampa czy tani tranzystor ??
Ewentualnie jakaś 3 opcja na preamp do tego mikrofonu. Cały tor ma służyć do nagrań wokalu. Zależy mi na preampie, który w swoim torze posiada korekcję barwy i kompresor. (na preamp chciałbym wydać max. 2500-2800zł)
Z góry dziękuję za pomoc.
Freeze
Średniozaawansowany ;)
Re: TL Audio 5051 mkII czy Focusritve VoiceMaster Pro?
mala lista moich poszukiwan:
Universal Audio UA 710 Twin-Finity
IGS Audio Ne-1972
IGS Audio Double Triode
Groove Tubes The Brick
SPL Gold Mike MK2
Great River Me-1nv
TL Audio 5001
wszystko to "czyste" preampy bez, wlasnie, kompresorow, korektorow (wole potem majstrować przy "czystym" wokalu)
Universal Audio UA 710 Twin-Finity
IGS Audio Ne-1972
IGS Audio Double Triode
Groove Tubes The Brick
SPL Gold Mike MK2
Great River Me-1nv
TL Audio 5001
wszystko to "czyste" preampy bez, wlasnie, kompresorow, korektorow (wole potem majstrować przy "czystym" wokalu)
www.klub.agaton.pl
ps... jezeli chodzi o te dwa urządzenia to wybrał bym TL
www.klub.agaton.pl
ja mam dokladnie ten model TLA. podpialem go pod motu 828mk2 i jestem zadowolony z takiego polaczania. dodatkowo ostatnio wymienilem lampki z sovtek na tungsol - brzmienie bardziej klarowne, polecam

Dzięki bardzo za informacje. Ktoś jeszcze może sie wypowiedzieć ?
Średniozaawansowany ;)
- stevelukather
...Dzięki bardzo za informacje. Ktoś jeszcze może sie wypowiedzieć ?...
Dla mnie tylko Great River,The Brick i IGS ale w wersji tranzystorowej,po reszcie preampow jak sie ruszy EQ to wychodza rozne dziwne rzeczy tylko nie ladny brzmieniowo kopiacy dupe wokal.
[addsig]
Dla mnie tylko Great River,The Brick i IGS ale w wersji tranzystorowej,po reszcie preampow jak sie ruszy EQ to wychodza rozne dziwne rzeczy tylko nie ladny brzmieniowo kopiacy dupe wokal.
[addsig]
- stevelukather
......Dzięki bardzo za informacje. Ktoś jeszcze może sie wypowiedzieć ?...
...
Nie slyszalem jedynie preampu UA,mam nadzieje,ze nie zrobili kichy.
[addsig]
...
Nie slyszalem jedynie preampu UA,mam nadzieje,ze nie zrobili kichy.
[addsig]
a co sądzicie o tym Focusrite ISA One ? W Eis sam cukier... moze warto w tej cenie co mnie interesuje...
Hym ... ?
Hym ... ?
Średniozaawansowany ;)
z tych dwoch, co w temacie, to zdecydowanie TLA - w voicemasterze jest syfna "symulacja" lampy, ktora wiecej zlego, niz dobrego daje. i ogolnie siara sieje ten preamp straszna wg mnie.
ISA one - jesli to to samo, co inne ISy od F-rite(a ponoc tak), to zdecydowanie warto. zreszta Joachim zna o wiele lepiej te preampy, i wielokrotnie zachwalal.
ISA one - jesli to to samo, co inne ISy od F-rite(a ponoc tak), to zdecydowanie warto. zreszta Joachim zna o wiele lepiej te preampy, i wielokrotnie zachwalal.
fan dobrego brzmienia ;)
Co do great riverow popieram stevelukather'a ale hmmm to zupelnie inna polka cenowa ... right?
EQ w TLA ivory nie powala ale tez nie jest taki tragiczny ;]

EQ w TLA ivory nie powala ale tez nie jest taki tragiczny ;]