Jakie są Wasze doświadczenia z tym interfejsem? Wiem, że bazuje on na chipsecie "DICE II", który w przeszłości powodował, że często TC Electronic Konnekt 8 nie chciał współpracować z niektórymi komputerami. Jak jest teraz - po dopracowaniu driverów? /w końcu minęły bodajże 2 lata/.
Wiem, że Konnekt 8, to jest to samo, co Konnekt 24D, ale bez DSP i czegoś jeszcze - nie pamiętam.
Czy ktoś z Was używa TC Electronic Konnekt 8 na co dzień? Jak jest z jego stabilnością? Zawiesza się? Nie chce pracować? Jest wybredny?
TC Electronic Konnekt 8
Re: TC Electronic Konnekt 8
Ja mam TC Konnekt Live......i jedyne co mnie urzekło.....to DSP w stosunku to innych modeli:) Karty sa solidnie wykonane (pracowalem w sklepie muzycznym), ale mogliby szybciej aktualizowac sterowniki. Pracuje na Vista i nic sie nie dzieje. Na XP bylo podobnie. Karta daje rade z niska latencja, choc gdy narzucimy jakikolwiek efekt to na odsluchu bedzie juz opoznienie. Mozliwe, ze inne karty tak samo maja. Mialem jedynie problem z doborem firewire.....tzn. kupilem droga karte z chipsetem NEC......a co sie okazalo.....karta nie chciala dobrze dzialac. Poszedlem do hipermarketu, kupilem najtansza karte Tracer'a....i teraz smiga:) Moge Ci polecic ta karte. U mnie chodzi stabilnie. Alternatywa moze byc m-audio solo.
Pozdrawiam
[addsig]
Pozdrawiam
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
Dzięki elfuello. Właśnie kupiłem używaną TC Electronic Konnekt 8 za 800 zł i czekam na przesyłkę. Zapamiętam, co piszesz o karcie firewire.
Ja kupiłem ze dwa lata temu taką kartę firewire:
DV PINNACLE Dazzle DV Editor PCI
Ale nie mam pojęcia jak mogę sprawdzić, jaki to chipset...
DV PINNACLE Dazzle DV Editor PCI
Ale nie mam pojęcia jak mogę sprawdzić, jaki to chipset...
...Dzięki elfuello. Właśnie kupiłem używaną TC Electronic Konnekt 8 za 800 zł i czekam na przesyłkę. Zapamiętam, co piszesz o karcie firewire.
http://www.1klik.pl/sklep/Karty_do_obrobki_wideo_PCI_cyfrowe_FireWire/Karta_DV_PINNACLE_Dazzle_DV_Editor_PCI_program_DV_Editor/c765/p1099875/
Ale nie mam pojęcia jak mogę sprawdzić, jaki to chipset......
Okie. Sprawdziłem. Mam:
agere L-FW323-06
1394A LINK/PHY
0624S
95501247 :) :) :)
http://www.1klik.pl/sklep/Karty_do_obrobki_wideo_PCI_cyfrowe_FireWire/Karta_DV_PINNACLE_Dazzle_DV_Editor_PCI_program_DV_Editor/c765/p1099875/
Ale nie mam pojęcia jak mogę sprawdzić, jaki to chipset......
Okie. Sprawdziłem. Mam:
agere L-FW323-06
1394A LINK/PHY
0624S
95501247 :) :) :)