Karta dźwiękowa
- Soundscape
- Kontakt:
Re: Karta dźwiękowa
...http://www.amd.com - sprawdź jak nie wierzysz
intel nie potrzebuje driverów ale amd tak - do obsługi cool'n'quiet oraz poprawnego podziału wątków na procesorach wielordzeniowych
...
W takim razie dobrze pamiętałem...Nawet kuje w oczy na liście programów, bo sporo miejsca na dysku zajmuje.
Sorki za off,
Pozdrawiam!
intel nie potrzebuje driverów ale amd tak - do obsługi cool'n'quiet oraz poprawnego podziału wątków na procesorach wielordzeniowych
...
W takim razie dobrze pamiętałem...Nawet kuje w oczy na liście programów, bo sporo miejsca na dysku zajmuje.
Sorki za off,
Pozdrawiam!
......http://www.amd.com - sprawdź jak nie wierzysz
intel nie potrzebuje driverów ale amd tak
Faktycznie, tego nie wiedziałem, więc dzięki za info.
Zealotde jednak mówił o procesorze Intela, a te sterowników nie potrzebują (z doświadczenia mówię), chyba, że jakieś dopalacze albo regulatory mocy, to owszem - potrzeba sterowników, ale do płyty głównej.
- Piotr
intel nie potrzebuje driverów ale amd tak
Faktycznie, tego nie wiedziałem, więc dzięki za info.
Zealotde jednak mówił o procesorze Intela, a te sterowników nie potrzebują (z doświadczenia mówię), chyba, że jakieś dopalacze albo regulatory mocy, to owszem - potrzeba sterowników, ale do płyty głównej.
- Piotr
fl studio bezproblemowo korzysta z wielu rdzeni
w wersji 8 na pewno tak. 7-ka nie miała obsługi wielu rdzeni. fakt faktem, procek w flu mam wykorzystany, a w systemie nie... dalej nie wiem w czym tkwi probilem
w wersji 8 na pewno tak. 7-ka nie miała obsługi wielu rdzeni. fakt faktem, procek w flu mam wykorzystany, a w systemie nie... dalej nie wiem w czym tkwi probilem
- Soundscape
- Kontakt:
w wersji 8 na pewno tak. 7-ka nie miała obsługi wielu rdzeni. fakt faktem, procek w flu mam wykorzystany, a w systemie nie... dalej nie wiem w czym tkwi probilem...
W Reason jest ustawienie ile procent mocy procka może wykorzystać. Normalne ustawienie to 80%. Coś mi się wydaję, że w FL też powinno być takie ustawienie. Inaczej nie wyobrażam, żeby mógł korzystać tylko z 40% mocy.
W Reason jest ustawienie ile procent mocy procka może wykorzystać. Normalne ustawienie to 80%. Coś mi się wydaję, że w FL też powinno być takie ustawienie. Inaczej nie wyobrażam, żeby mógł korzystać tylko z 40% mocy.
wygląda to mniej więcej tak:
link
oczywiście tutaj zrobiłem screen'a gdzie jest 70%, no ale akurat tak trafiłem.
link
- Soundscape
- Kontakt:
...wygląda to mniej więcej tak:
link
...
70% to chyba ramu. Przy procku widnieje 30
Ale, że przy takim zużyciu pierdzi? Dziwne...U mnie jak już zaczyna pierdzieć i trzaskać, to znaczy że jeden rdzeń się zapchał...U Ciebie może być podobnie. Puść nagranie mając monitoring wydajności na oku i patrz na zachowanie się rdzeni. Jeśli jeden nagle się zapcha (a jest to możliwe) i usłyszysz pierdzenie, to będzie właśnie to o czym piszę. Jeśli nie, to jak na teraz nie mam więcej pomysłów...
link
...
70% to chyba ramu. Przy procku widnieje 30

osobiście mi się wydaje że to kwestia oprogramowania, ale skoro procesory wielordzeniowe niby obsługuje? nie wiem co o tym myśleć
- Soundscape
- Kontakt:
...osobiście mi się wydaje że to kwestia oprogramowania, ale skoro procesory wielordzeniowe niby obsługuje? nie wiem co o tym myśleć...
A sprawdziłeś to o czym pisałem? Bo jeśli tak jest, to znaczy że coś ciągnie dużo mocy z procka.
A sprawdziłeś to o czym pisałem? Bo jeśli tak jest, to znaczy że coś ciągnie dużo mocy z procka.
Jaką kartę polecacie tylko do Vsti ? - do 1500zł...
Zdecydowanie - RME HDSP 9632
Zdecydowanie - RME HDSP 9632
ze sprawdzeniem wykorzystania procka w FL? nie widzę takiej opcji...