Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
TeeR
autor: TeeR » poniedziałek 22 gru 2008, 14:11
Hmmm.. Ale to chyba nie Ty zakładałeś ten wątek więc nie rozumiem pretensji.
A co do testowania to oczywiście, każdy testował te mikrofony, a Ty nie???

W końcu wczoraj czy przedwczoraj pojawił się temat na stronie głównej. Ale, że jest poniedziałek to każdy z nas zdążył skoczyć do Audiostacji, kupić po dwa komplety i do południa nagrać na nich trzy płyty.
-
konop_tnt
-
Kontakt:
autor: konop_tnt » poniedziałek 22 gru 2008, 14:11
Ja o chlebie Ty o niebie (albo na odwrót :) ) Mnie też zainteresowała ta oferta więc proszę mnie tu od papug nie wyzywać, a ta dyskusja jak na razie uczy co najwyżej selektywnego czytania postów...
-
Zbynia
autor: Zbynia » poniedziałek 22 gru 2008, 18:33
nie ma odpowiedzi bo zakładający temat chciał się spytać o opinie na temat mikrofonów i ich brzmienia....
a dostał stek debilizmów już od pierwszej odpowiedzi kompletnie nie zwiazanych z tematem - kolego to ze ty kupujesz na pale a potem sprzedajesz na allegro to spoko....
ale sa ludzie ktorzy wola sie dowiedziec czy warto......byl jeden ale procz oferty nie rozpisal sie wiecej a juz byla nadzieja ze cos na temat tych mikrofonow wie....
dla niektorych zdanie "prosze o opinie na temat brzmienia itp" to jak widac za skomplikowanie zlozone........
-
konop_tnt
-
Kontakt:
autor: konop_tnt » poniedziałek 22 gru 2008, 19:18
No właśnie o to mi chodzi.
Nawet na stronie MXL nie mogę znaleźć żadnej informacji...
-
Pan_Jabu
autor: Pan_Jabu » poniedziałek 22 gru 2008, 19:26
Mnie też zaciekawiła ta oferta.
Ogólnie straszna kasza jest, jak się nie ma nieograniczonych funduszy i chce coś kupić. Ja od jakiegoś czasu borykam się z wyborem mikrofonu i interfejsu, i tak tkwię pomiędzy marketingowych zachwytem ze stron producentów a (na ogół) bardzo niejednoznacznymi opiniami użytkowników. Czasu coraz mniej, a wybór się nie przybliża.

-
bean
autor: bean » poniedziałek 22 gru 2008, 19:27
...No właśnie o to mi chodzi.
Nawet na stronie MXL nie mogę znaleźć żadnej informacji......
I myśle że nie ma co szukać informacji o brzmieniu i wykonaniu na stronie producenta
cóż, poczekamy, a nóż ktoś kupi i gdzieś w internecie zamieści swoją opinię. mnie z zakupem bardzo się nie śpieszy ale myślę że ten zestaw to dobry kandydat, nawet pomimo braku opini o nim (narazie)
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]
-
konop_tnt
-
Kontakt:
autor: konop_tnt » poniedziałek 22 gru 2008, 19:32
Na stronie MXL jest zkłądka "reviews" z odnośnikami do testów np. w Tape Op, jako pierwsze źródło informacji może być - ale niestety nie w przypadku tego zestawu :)
Cena jest tak niska, że teoretycznie nie ma się co zastanawiać, ale... Może w następnej EiS będzie test :)
-
HansKloss
autor: HansKloss » wtorek 23 gru 2008, 11:40
W zdecydowanej większości przypadków, jeśli chodzi o mikrofony, cena jest wykładnikiem własności sonicznych. Jeśli szukasz mikrofonów sztuk dwa na początek Twojej drogi z dźwiękiem, kupuj śmiało ten zestw MXL. Jeśli chcedssz coś lepszego pod względem sonicznym i wystarczy Ci tylko jeden mikrofon, kup Audio-technica 2020. Śmieszne pieniądze, dźwięk nieciekawy solo, ale mikrofon zachowuje się tak, jakby miał w sobie jakiś kompresor i całkiem nieźle broni się w miksie z wieloma instrumentami. MXL mam w magazynie - model 990, testowałem wiele innych i jeśli chodzi o jakość - ok, a własności soniczne - średnio. Wolałem Rode... Pozdrawiam, WŚ i SNR!
Nie ze mną te numery, Brunner!
-
panisher
autor: panisher » wtorek 23 gru 2008, 11:50
...W zdecydowanej większości przypadków, jeśli chodzi o mikrofony, cena jest wykładnikiem własności sonicznych. Jeśli szukasz mikrofonów sztuk dwa na początek Twojej drogi z dźwiękiem, kupuj śmiało ten zestw MXL. Jeśli chcedssz coś lepszego pod względem sonicznym i wystarczy Ci tylko jeden mikrofon, kup Audio-technica 2020. Śmieszne pieniądze, dźwięk nieciekawy solo, ale mikrofon zachowuje się tak, jakby miał w sobie jakiś kompresor i całkiem nieźle broni się w miksie z wieloma instrumentami. MXL mam w magazynie - model 990, testowałem wiele innych i jeśli chodzi o jakość - ok, a własności soniczne - średnio. Wolałem Rode... Pozdrawiam, WŚ i SNR!...
Ja tez podpisuje sie pod Rode`ami... do MXL juz nie mam zaufania
-
bean
o AT2020 słyszałem sporo, że fajnie brzmią i że można je do różnych rzeczy używać, ale to co napisałeś wywołało u mnie wątpliwości :)
pozatym taki zestaw MXL jest dużo bardziej uniwersalny, tylko czy 441 poradzi sobie dobrze z wokalem.. o to jest pytanie:)
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]