Cubase 5
Re: Cubase 5
Witam.
W sumie moje pytanie do was jest na wyrost, bo 5 jeszcze nie kupię - poczekam na następną wer. Ale mam obecnie sx3 i czy nie stosując upgrade (bo wątpię, że będzie z sx3 na 6) a instalując 6 po prostu w te same foldery co sx3, będę musiał na nowo wszystkie moje vsti instalować?
Czy może pozostaną one nienaruszone do dyspozycji?
SX3 to mój pierwszy Cubase. Pytam, bo wcześniej miałem calkwalk 6 i 8, a nie chcę experymentować.
W sumie moje pytanie do was jest na wyrost, bo 5 jeszcze nie kupię - poczekam na następną wer. Ale mam obecnie sx3 i czy nie stosując upgrade (bo wątpię, że będzie z sx3 na 6) a instalując 6 po prostu w te same foldery co sx3, będę musiał na nowo wszystkie moje vsti instalować?
Czy może pozostaną one nienaruszone do dyspozycji?
SX3 to mój pierwszy Cubase. Pytam, bo wcześniej miałem calkwalk 6 i 8, a nie chcę experymentować.
Cubase is the world’s most popular computer-based DAW, and with this special update, Steinberg’s music production system becomes even more international. With full support for Unicode, Cubase Studio 5 supports entering text in almost any language throughout the application, including Japanese, French, Greek, Russian, Hebrew and many more — a world-class application!
hmmm, to my te many more? - czyzby mial byc rowniez po polsku? :)
hmmm, to my te many more? - czyzby mial byc rowniez po polsku? :)
system 64 bit to nie tylko ponad 4 gb ram , ale i wydajnośc 64 bit aplikacji , projekt w abletonie i 32 bit systemie XP zajmował do 80% procesora a ten sam projekt w 64 bit Viście do 40% ............
/ teoria zgodna z praktyką /
/ teoria zgodna z praktyką /
hmmm, to my te many more? - czyzby mial byc rowniez po polsku? :)...
Wydaje mi się, że chodzi o to, by można było wpisywać (np nazwy track'ów) polskie znaki (w Naszym przypadku).
Wydaje mi się, że chodzi o to, by można było wpisywać (np nazwy track'ów) polskie znaki (w Naszym przypadku).
- mr-hammond
......... a jakie ładen fanfarki na stronie sztajnbergowskiej
no i te
sterowniki
...
Tak sobie pomyslalem że mogli by zrobić aby jeden kanał w cubase to był ipod :) ot można po sieci wysłać oddzielnego tracka na słuchawki ipoda po wifi :) ciekawe tylko jak z latencją by było :)

no i te
sterowniki

Tak sobie pomyslalem że mogli by zrobić aby jeden kanał w cubase to był ipod :) ot można po sieci wysłać oddzielnego tracka na słuchawki ipoda po wifi :) ciekawe tylko jak z latencją by było :)
Hmm moim zdaniem dodali już chyba wszystko co potrzebne do komfortowej pracy od zaraz.
Co do tego ze brakuje nowych VSTi to ja nie żałuje. Są lepsi ludzi od tego np. Native Instrument czy LennarDigital.
Dla mnie super jest ta wersja :) Ogólny design też jest fajny, 100 razy lepszy od tego z SX3 :)
Co do tego ze brakuje nowych VSTi to ja nie żałuje. Są lepsi ludzi od tego np. Native Instrument czy LennarDigital.
Dla mnie super jest ta wersja :) Ogólny design też jest fajny, 100 razy lepszy od tego z SX3 :)
Projekty z 4 będą działać na 5?
...Projekty z 4 będą działać na 5? ...
oczywiscie! dlaczego mialyby nie dzialac? gdybys byl wlascicielem stainberga pozwolilbys na to zeby bylo inaczej?
oczywiscie! dlaczego mialyby nie dzialac? gdybys byl wlascicielem stainberga pozwolilbys na to zeby bylo inaczej?
sory ale nie miałem sposobności żeby sprawdzić - kiedy się pojawi oficjalnie do kupienia wersja 5?
Chętnie od zaraz zakupię..
Chętnie od zaraz zakupię..
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter