RME vs. MOTU

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
szoszo

RME vs. MOTU

Post autor: szoszo » piątek 20 lut 2009, 18:07

Witam!

Mam pytanie czy RME Multiface II x2 czy może Motu 192 hd bądź Motu 24 I/O.

Jeżeli RME to czy lepiej dwa osobne z PCI dedykowanymi, czy może dwa Ext Multiface podpiąć przez ADAT do RME HDSP 9652.

Jeżeli ktoś miał porównanie to proszę o radę.

Awatar użytkownika
Meduz

Re: RME vs. MOTU

Post autor: Meduz » piątek 20 lut 2009, 18:14

......
RME to w sumie 16 analogowych wejść i wyjść plus tyle samo po ADAT plus SPDiF, Motu HD192 to 12 analogowych i 2 cyfrowe a 24I/O 24 analogowe.

Pytanie co Ci potrzebne?

[addsig]
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...

szoszo

Post autor: szoszo » piątek 20 lut 2009, 18:23

.........
RME to w sumie 16 analogowych wejść i wyjść plus tyle samo po ADAT plus SPDiF, Motu HD192 to 12 analogowych i 2 cyfrowe a 24I/O 24 analogowe.

Pytanie co Ci potrzebne?

...
Przepraszam za niesprecyzowanie pytania.
Bardziej chodzi mi o jakość przesyłanych sygnałów.

Czy sygnały wejść analogowych mogę wysłać kanałem ADAT do komputera?

marcinszwajcer.pl

Post autor: marcinszwajcer.pl » sobota 21 lut 2009, 01:21

Na tle mark pokroju PT HD czy Mytek Digital róznica pomiędzy MOTU i RME nie jest spektakularna, ale RME ma w moim i wielu innych realizatorów odczuciu lepsze przetworniki niż MOTU. Nie bez powodu RME jest często uważane za minimum w półce profesjonalnej. Ponadto stabilność urządzeń RME i genialnośc routingu jak i niezawodność połączenia z komputerem i sterowniki to zaleta jakiej nie ma chyba żadna inna firma na rynku interface'ów audio.
realizator dźwięku zespołu Akurat, inżynier systemów nagłośnieniowych, początkujący producent muzyczny, PASJONAT!

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 21 lut 2009, 02:10

...Na tle mark pokroju PT HD czy Mytek Digital róznica pomiędzy MOTU i RME nie jest spektakularna, ale RME ma w moim i wielu innych realizatorów odczuciu lepsze przetworniki niż MOTU. Nie bez powodu RME jest często uważane za minimum w półce profesjonalnej. Ponadto stabilność urządzeń RME i genialnośc routingu jak i niezawodność połączenia z komputerem i sterowniki to zaleta jakiej nie ma chyba żadna inna firma na rynku interface'ów audio....
I tutaj jestes w błędzie ... akurat ...flagowy RME Fireface 800 i Motu Traveler . 828 mk3 , Traveler Mk3 , maja dokładnie te same przetworniki , róznica jest zupelnie gdzie indziej ... mianowicie TOR AUDIO ... , podobno RME ma lepszy ... podobno .......porownywałem obydwa modele i jakos nie mogłem usłyszec drastycznej róznicy ...
na pewno stary 828Mk2 , był o nieboooo gorszy i tutaj rzeczywiscie róznica była słyszalna
poprawiono bardzo duzo w nowych 828 MK3 i Traveler MK3 .
RME w sumie nie wypuscili chyba nic rewolucyjnego ostatnio

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 21 lut 2009, 10:55

a po co masz adatem przesylac skoro masz firewire od tego?adat wykorzystasz do polaczenia instrumentow konsolet czy innych rzeczy

ODPOWIEDZ