Presonus Digimax FS

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
szoszo

Presonus Digimax FS

Post autor: szoszo » sobota 11 kwie 2009, 20:27

Witam,
czy orientuje się ktoś z użytkowników tego sprzętu bądź nie, czy są jakieś problemy z przesyłaniem ADAT OUT, sygnałów podłączonych do analogowych Input?

dzięki i pozdrawiam

wesołych świąt

jodadoj

Re: Presonus Digimax FS

Post autor: jodadoj » sobota 11 kwie 2009, 20:48

...Witam,
czy orientuje się ktoś z użytkowników tego sprzętu bądź nie, czy są jakieś problemy z przesyłaniem ADAT OUT, sygnałów podłączonych do analogowych Input?

dzięki i pozdrawiam

wesołych świąt...

nie ma ZADNYCH problemow z tym presonusem, wszystkie wejscia i wyjscia dzialaja idealnie, mam dwie sztuki od prawie 2 lat i wszystko jest tak jak powinno byc :)

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » sobota 11 kwie 2009, 23:17

czy dobrze zrozumiałem? Chcesz podłączyć adat out do analogowych input?

Awatar użytkownika
Tasiorowski

Post autor: Tasiorowski » niedziela 12 kwie 2009, 01:58

Koledze zapewne chodziło o bezproblemowy przesył PREAMP - ADAT. Tak, też posiadam go, jest świetny i działa bez najmniejszych problemów. Jego preampy mają teoszkę mniej dołu niż na przykład w konsolecie MACKIE D8B, co może być wadą, ale i zaletą. Mająbardzo wyważoną górę. W tej cenie - absolutny klasyk
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

szoszo

Post autor: szoszo » niedziela 12 kwie 2009, 08:31

dzięki wielkie za pomoc, to kupuję:)

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » wtorek 02 lis 2010, 23:44

Przepraszam, że odkopuję temat Panowie, ale mam pytanko odnośnie tego FS - czy nie ma problemów, kiedy pojawia się głośny sygnał wejściowy? Ten model nie posiada padów i zastanawia mnie, czy skręcony gain pozwala na pracę z głośnymi śladami.

Dodam, że właśnie rozglądam się za preampami z Adatem do nowo nabytego FF800. Mam specyficzne wymagania - zależy mi na gniazdach wejściowych z przodu urządzenia (wygodniejszy dostęp w racku) oraz na wejściach jackowych (D8 ma tylko XLR, nie combo). Może jakiś inny adat godny polecenia i nie przesadnie drogi? Najchętniej kupiłbym 2 sztuki OctaMic'ów, wtedy miałbym wszystkie urządzonka w jednym kolorze ;p choć jak wiadomo, nie o kolor tu chodzi ;) ale tak czy siak nie stać mnie na nie, szukam czegoś w granicach 2500zł - sztuka, lub taniej, jeśli się da i warto :)
pozdrawiam i dzięki za odpowiedź

jimmy44

Post autor: jimmy44 » środa 03 lis 2010, 12:57

Dodam, że właśnie rozglądam się za preampami z Adatem do nowo nabytego FF800. Mam specyficzne wymagania - zależy mi na gniazdach wejściowych z przodu urządzenia (wygodniejszy dostęp w racku) oraz na wejściach jackowych (D8 ma tylko XLR, nie combo).

Presonus DigiMax D8 to ośmiokanałowy preamp i konwerter zarazem ale tylko w jedną stronę.

Presonus DigiMAX FS to również 8-kanałowy preamp i dodatkowo konwerter DA. Można go traktować jako w pełni funkcjonalny konwerter AD / DA. Ma złącza typu combo więc możesz podłączyć dużego jacka jak również mikrofon. Perfekcyjnie się komunikuje z Rme Fireface 800 za pomocą złączy ADAT - sprawdzone

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » środa 03 lis 2010, 17:10

Dziękuję za odpowiedź, właściwie już wczoraj się na niego zdecydowałem :) pomyślałem, że nawet jeśli preampy będą klipowały, gdybym np. chciał podłączyć źródło liniowe, to przy podłaczeniu przez jacka będzie dobrze :) pozdrawiam

ODPOWIEDZ