Behringer + WaMi Rack24

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
tomsfactory

Behringer + WaMi Rack24

Post autor: tomsfactory » poniedziałek 20 paź 2003, 23:47

Witam po wakacyjnej przerwie!

mam problem wlasnie nabylem mic preamp Behringera vx2496 i nie wiem za bardzo jak go podlaczyc do wami racka 24. Chcialbym wykorzystac wyjscie AES/Ebu Dig Out i wejsc w karte RCA. Czy moge to tak podlaczyc kombinujac tylko odpowiedni kabel XLR - RCA, czy musze posiadac takze jakis magiczny konwerter?

Pomoc mile widziana.

Dzieki

Awatar użytkownika
JacekH

Re: Behringer + WaMi Rack24

Post autor: JacekH » wtorek 21 paź 2003, 08:27

...Witam po wakacyjnej przerwie!

mam problem wlasnie nabylem mic preamp Behringera vx2496 i nie wiem za bardzo jak go podlaczyc do wami racka 24. Chcialbym wykorzystac wyjscie AES/Ebu Dig Out i wejsc w karte RCA. Czy moge to tak podlaczyc kombinujac tylko odpowiedni kabel XLR - RCA, czy musze posiadac takze jakis magiczny konwerter?

Pomoc mile widziana.

Dzieki ...

O ile pamietam na panelu Wamiracka jest opcja pracy wejscia cyfrowego - przelaczajac miedzy Consumer a Professional; potrzebny ci tylko ten kabelek XLR-RCA.

Jacek

Awatar użytkownika
tomsfactory

Post autor: tomsfactory » wtorek 21 paź 2003, 08:40

......Witam po wakacyjnej przerwie!

Pomoc mile widziana.

Dzieki ...

O ile pamietam na panelu Wamiracka jest opcja pracy wejscia cyfrowego - przelaczajac miedzy Consumer a Professional; potrzebny ci tylko ten kabelek XLR-RCA.

Jacek...

Sek w tym ze instrukcja obslugi mowi raczej ze ta opcja zmienia tylko paramatry dotyczace wyjscia sygnalu z wami racka, a co do wejscia polecja converter Dr. D. A z kabelkami tez nie jest latwo przynajmniej w moim miescie. Niektorzy sie dziwia jak z XLR (trzy zyly) na RCA i jeszcze mowia cos o roznicy Ohmow miedzy RCA i AES/EBU.

Moze sie ktos tym bawil juz?

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » wtorek 21 paź 2003, 18:21

Chcialbym wykorzystac wyjscie AES/Ebu Dig Out i wejsc w karte RCA.

Może źle zrozumiałem, czyżbyś chciał z cyfry wejść bezpośrednio w analog (głupoty napisałem)

pozdrawiam.

ODPOWIEDZ