......
Kolega informatyk mi właśnie doradził aby z dyskami SSD jeszcze poczekać. Są bardzo dobre, ale ponoć nie do końca dopracowali jeszcze tą technologię. Są bardzo szybkie, ale podobno po pewnym czasie (mówimy tu o kilku miesiącach) się zapychają i trzeba robić format plus od nowa system stawiać, bo zwalniają i to znacznie. Nie wiem czy to info jest poparte jakimiś testami kolegi, ale chyba tak. Muszę się konkretnie dowiedzieć o co chodzi....
Zdecydowanie wole dwa tradycyjne dyski SATA II na RAID (taniej, wydajniej, pojemniej). Niedość ze predkosc prawie 2x niż pojedynczy dysk (WOW! okolo 200mb/sec odczytu), to mamy bezpieczenstwo danych na dzien dobry bez potrzeby dbania o buckupy na bierzących sesjach.
przepraszam Wszystkich za ten rozmiar !!
- Fl daje ponadto troszkę więcej w zakresie patternowym i nakłada nań efekty - a niekiedy tych parę taktów wystarczy by wesprzeć dodatkową sekwencją Logica.Poza tym FL obsługuje sprawnie wtyczki ,które leciwy Logic permanentnie wysypywał ,stąd przerzucam je w środowisko FL'a .No i jeszcze te grające naraz porty midi ... - teraz microQ mam na FLu a RMXa na Logicu - naprawdę dawno się tak dobrze i stabilnie nie bawiłem przy tworzeniu muzyki ! Wszystko widzę ,wszystko kontroluję jak należy.Mało tego - załamię Was jeszcze bardziej - przesiadłem się z całym środowiskiem na głośniczki komputerowe z subbem za 100zł LongTecha (polskiproducent) z monitorów m-audio (pozostaną jako odsł.alternatywny) ,które klarownością odczytu biją większość monitorów jakie słyszałem z tej komercyjnej półki..Co za kosmos i uwstecznienie (myślałem że polecę w tęgie wydatki) a tu cudowne sprzęzenie zwrotne..I teraz dopiero mogę pracować szybko,stabilnie i szczegółowo !