ProTools 9

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

ProTools 9

Post autor: JoachimK » piątek 05 lis 2010, 02:00

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
WhiteFrog

Re: ProTools 9

Post autor: WhiteFrog » piątek 05 lis 2010, 15:56

M.in.
- możliwość pracy z dowolnym interfejsem audio obsługującym Core Audio lub ASIO.
- aż do 96 lub 192 tracków jednocześnie, 128 tracków instrumentalnych, 512 MIDI, 256 busów i 160 auxów
- Automatic Delay Compensation w standardzie
- wielośladowy Beat Detective, pełne okno Import Session Data, DigiBase Pro
- DigiTranslator w standardzie; AMF/ AAF/ MXF, Time Code Ruler, udoskonalony 7.1 surround pannerowi
-Większą integracją z Twoimi kontrolerami

danas

Post autor: danas » piątek 05 lis 2010, 16:14

Pozamiatane :D

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » piątek 05 lis 2010, 22:34

...Pozamiatane :D...

Jeszcze zrobią dobrą cenę i będzie fajnie. Prootols z 96 trackami + midi+virtualne synty.
W końcu ktoś tam pomyślał żeby chodziło ze wszystkimi kartami. Ja lubię i używam FF800 akurat.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » wtorek 14 gru 2010, 14:02

Nie macie takiego wrazenia koledzy ze Pro Tools raczej stara sie nadążyc za konkurencją (pod wgledem softu) zamiast być o krok do przodu (chociażby ze wgledu na jego wiek)  [może nie nadąża własnie z powodu niego?]

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » środa 15 gru 2010, 01:21

...Nie macie takiego wrazenia koledzy ze Pro Tools raczej stara sie nadążyc za konkurencją (pod wgledem softu) zamiast być o krok do przodu (chociażby ze wgledu na jego wiek)  [może nie nadąża własnie z powodu niego?]...

Każdy program oferuje coś innego. Żaden program nie oferuje wszystkiego co Pro Tools, a w wielu zakresach Pro Tools nie oferuje tego co inne programy. Są to drobne różnice w obsłudze i funkcjonalności, której jednak decydują o szybkości pracy. Trzeba przede wszystkim umiejętnie wybrać sobie narzędzie pracy, w którym pracuje się najwydajniej. Ja wybrałem PT. Dla mnie praca w innych programach jest zbyt wolna i nielogiczna.
[addsig]

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » środa 15 gru 2010, 09:08

......Nie macie takiego wrazenia koledzy ze Pro Tools raczej stara sie nadążyc za konkurencją (pod wgledem softu) zamiast być o krok do przodu (chociażby ze wgledu na jego wiek)  [może nie nadąża własnie z powodu niego?]...

Każdy program oferuje coś innego. Żaden program nie oferuje wszystkiego co Pro Tools, a w wielu zakresach Pro Tools nie oferuje tego co inne programy. Są to drobne różnice w obsłudze i funkcjonalności, której jednak decydują o szybkości pracy. Trzeba przede wszystkim umiejętnie wybrać sobie narzędzie pracy, w którym pracuje się najwydajniej. Ja wybrałem PT. Dla mnie praca w innych programach jest zbyt wolna i nielogiczna. ...

Masz racje, kazdy ma swój styl pracy. Ale takie elementy jak automatyczna kompensacja latencji to raczej przezytek i mało kto mysli o tym jako czymś nowym.  To tylko takie luźne przemyslenia na temat programu ktory stanowi hierarhicznie najwyzsza półke, kosztuje tez nie mało (dotychczas ze wgledu na sprzet) i brakuje mu takich wydawałoby sie oczywistych rzeczy.  Chetnie bym sprawdzil sobie tego nowego protoolsa bo dotychczas mam tylko 7.4.  

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 15 gru 2010, 10:41

kosztuje tez nie mało (dotychczas ze wgledu na sprzet)

Kosztuje mniej niz Cubase chyba...

brakuje mu takich wydawałoby sie oczywistych rzeczy.

Jakich rzeczy?

ODPOWIEDZ