ProTools 9
ProTools 9
Re: ProTools 9
- możliwość pracy z dowolnym interfejsem audio obsługującym Core Audio lub ASIO.
- aż do 96 lub 192 tracków jednocześnie, 128 tracków instrumentalnych, 512 MIDI, 256 busów i 160 auxów
- Automatic Delay Compensation w standardzie
- wielośladowy Beat Detective, pełne okno Import Session Data, DigiBase Pro
- DigiTranslator w standardzie; AMF/ AAF/ MXF, Time Code Ruler, udoskonalony 7.1 surround pannerowi
-Większą integracją z Twoimi kontrolerami
Jeszcze zrobią dobrą cenę i będzie fajnie. Prootols z 96 trackami + midi+virtualne synty.
W końcu ktoś tam pomyślał żeby chodziło ze wszystkimi kartami. Ja lubię i używam FF800 akurat.
Nie macie takiego wrazenia koledzy ze Pro Tools raczej stara sie nadążyc za konkurencją (pod wgledem softu) zamiast być o krok do przodu (chociażby ze wgledu na jego wiek) [może nie nadąża własnie z powodu niego?]
- Miłaszewski

Każdy program oferuje coś innego. Żaden program nie oferuje wszystkiego co Pro Tools, a w wielu zakresach Pro Tools nie oferuje tego co inne programy. Są to drobne różnice w obsłudze i funkcjonalności, której jednak decydują o szybkości pracy. Trzeba przede wszystkim umiejętnie wybrać sobie narzędzie pracy, w którym pracuje się najwydajniej. Ja wybrałem PT. Dla mnie praca w innych programach jest zbyt wolna i nielogiczna.
[addsig]
......Nie macie takiego wrazenia koledzy ze Pro Tools raczej stara sie nadążyc za konkurencją (pod wgledem softu) zamiast być o krok do przodu (chociażby ze wgledu na jego wiek) [może nie nadąża własnie z powodu niego?]...
Każdy program oferuje coś innego. Żaden program nie oferuje wszystkiego co Pro Tools, a w wielu zakresach Pro Tools nie oferuje tego co inne programy. Są to drobne różnice w obsłudze i funkcjonalności, której jednak decydują o szybkości pracy. Trzeba przede wszystkim umiejętnie wybrać sobie narzędzie pracy, w którym pracuje się najwydajniej. Ja wybrałem PT. Dla mnie praca w innych programach jest zbyt wolna i nielogiczna. ...
Masz racje, kazdy ma swój styl pracy. Ale takie elementy jak automatyczna kompensacja latencji to raczej przezytek i mało kto mysli o tym jako czymś nowym. To tylko takie luźne przemyslenia na temat programu ktory stanowi hierarhicznie najwyzsza półke, kosztuje tez nie mało (dotychczas ze wgledu na sprzet) i brakuje mu takich wydawałoby sie oczywistych rzeczy. Chetnie bym sprawdzil sobie tego nowego protoolsa bo dotychczas mam tylko 7.4.
kosztuje tez nie mało (dotychczas ze wgledu na sprzet)
Kosztuje mniej niz Cubase chyba...
brakuje mu takich wydawałoby sie oczywistych rzeczy.
Jakich rzeczy?