Samochód jako kabina wokalowa

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
AkselPL

Re: Samochód jako kabina wokalowa

Post autor: AkselPL » wtorek 31 maja 2011, 13:42

...No i dla tych co podczas spiewania nie wiedza co z rekoma robic..

...zawsze mozna za kierownice zlapac ....
Moze by jakos przerobic dzwignie biegow zeby np tracki w naszym DAW przelaczala.. ...

Taaa a pokrętła od nawiewu jako enkodery wzmocnienia przy tym może ustawić wzmocnienie o ciepłym brzmieniu i zimnym.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

mrbm

Post autor: mrbm » wtorek 31 maja 2011, 14:08

Moze by jakos przerobic dzwignie biegow zeby np tracki w naszym DAW przelaczala

Jak już ogórkowo, to nawiasem, o ergonomii wspominając, już nie mogę się doczekać kiedy potanieja (i urosną w precyzję) duże dotykowe monitory. Wyobraźcie sobie pracę z tym - (nie stojący jak normalny monitor, ale pod plaskatym kątem - wbudowane w biurko czy cuś) - http://www.youtube.com/watch?v=jHS3cPSx5GQ&feature=related Na razie ta technologia jest raczej ciekawostkowa, ale za parę lat, kto wie... A prędkość i ergonomię pracy z naszymi sesjami można sobie wyobrazić..
Core i5, 16GB RAM, Sonar8 Producer, NI Komplete 7, VSLinstruments, Symphobia, Tonehammer Requiem, CineOrch, Hollywoodwinds, Drums of War

elekkk

Post autor: elekkk » wtorek 31 maja 2011, 16:51

Tak sobie myślę, że jakby jaka Alicia Keys nagrała nowy przebój w swoim nowym porsche, a Bob Katz napomknąłby coś o wyjątkowości akustyki kabiny samochodowej, to od razu pomknęlibyśmy do swoich maluchów i polonezów nagrywać nowe tracki.

Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczów

Awatar użytkownika
NeckUno1

Post autor: NeckUno1 » wtorek 31 maja 2011, 18:08

...Witam

Ostatnio zauważyłem jadąc samochodem i podśpiewując, że wocal w nim nieźle brzmi. Dużo lepiej niż w moim pokoiku gdzie akustyka jest średnio na jeża. Tak sobie pomyślałem że wezmę kiedyś moją babyface i któregoś wieczora (żeby ptaki nie pitoliły) spróbuję coś nagrać. A może ktoś z was próbował już to czynić, jak tak to proszę orefleksje. Taki trochę temat ogórkowy zapodaję. ...

Kiedyś widziałem program, w którym przerobili jakąś terenówkę na mobilne studio nagrań. Można by wziąć jakiegoś starego busa (ogórka skoro to ogórkowy temat :) ) wygłuszyć kabinę, podpiąć przetwornicę 12/230 V (no chyba, że urządzenia były by dostosowane do 12V), wpakować sprzęt i heja!
Później bo teraz nie mam czasu :)

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 01 cze 2011, 09:54

Kiedyś widziałem program, w którym przerobili jakąś terenówkę na mobilne studio nagrań. Można by wziąć jakiegoś starego busa (ogórka skoro to ogórkowy temat :) ) wygłuszyć kabinę, podpiąć przetwornicę 12/230 V (no chyba, że urządzenia były by dostosowane do 12V), wpakować sprzęt i heja! ... 

Terenówka mówisz... Zobacz to:

http://www.youtube.com/watch?v=ZZA_b-xOhDA

Panowie jadą (i to dosłownie) ostroSmile

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » środa 01 cze 2011, 11:58

...
Kiedyś widziałem program, w którym przerobili jakąś terenówkę na mobilne studio nagrań. Można by wziąć jakiegoś starego busa (ogórka skoro to ogórkowy temat :) ) wygłuszyć kabinę, podpiąć przetwornicę 12/230 V (no chyba, że urządzenia były by dostosowane do 12V), wpakować sprzęt i heja! ... 

Terenówka mówisz... Zobacz to:

http://www.youtube.com/watch?v=ZZA_b-xOhDA

Panowie jadą (i to dosłownie) ostroSmile...

http://www.youtube.com/watch?v=rRArvCXiPsM

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

ODPOWIEDZ