Kupując DT100 lub 150, najlepiej od razu bardzo ostrzożnie zabezpieczych miejsca łączenia dermy na nausznikach cyjanopanem e. W ten sposób nauszniki będą do wymiany dopiero jak się zedrą:|
Lipne nauszniki to norma w Beyerdynamic, tak jak lipne kabelki w AKG:(
Trwałość słuchawek Beyerdynamic DT-150
- ZgibniewZiobor
Re: Trwałość słuchawek Beyerdynamic DT-150
- ZgibniewZiobor
DT150 to typowe muły studyjne, rozkładane, wszystko wymienialne, ale też włąśnie tak kombinowane żeby wyjsc na swoje. Za 600zł masz słuchawki, które mogły by kosztować nawet i 900, ale tu nausznik, tu kabelek, tu poduszeczka i chłopy wyjdą na swoje. Super słuchawki, ale strasznie nie wygodne!
...skleiłem lewy nausznik ... i o dziwo słuchawki zaczęły grać prosto ..) nawet góra mimo iż nadal ostra juz nie tak masakrycznie kaleczy mi ucho ... jakos sie uspokoiło ... aż trudno mi jest uwierzyc ze rozpruty materiał tak poważnie zniekształcał dzwięk.. ...
Nnno, bo aż byłem zdziwiony, że tak nisko je oceniasz. Kupiłem niedawno i jestem zadowolony, to kawał porządnego sprzętu. Co do góry mamy podobne odczucia. Fucktycznie czasami kłuje. Ale są też nagrania, przy których wszystko brzmi. Być może Arkusz miał rację, że DT150 są po prostu bezlitosne dla tzw. cyfrowej górki :)
-
Witam. Ja mam z DT150 następujący problem. Otóż w lewej słuchawce dzwięk jest przesterowany i zdecydowanie cichszy, czyli generlanie słychać tylko słabe brzęczenie. Rozkręciłem je na składniki pierwsze, ale nie zauważyłem nic podejrzanenego, co to może być? Dodam jeszcze, że gdy ustawiam panoramę 100% na lewo lub prawo to i tak grają obie. Dzięki!
...
Witam. Ja mam z DT150 następujący problem. Otóż w lewej słuchawce dzwięk jest przesterowany i zdecydowanie cichszy, czyli generlanie słychać tylko słabe brzęczenie. Rozkręciłem je na składniki pierwsze, ale nie zauważyłem nic podejrzanenego, co to może być? Dodam jeszcze, że gdy ustawiam panoramę 100% na lewo lub prawo to i tak grają obie. Dzięki!...
MASA.
-
Jest to do naprawienia? I czy zwyczajny człowiek z lutownicą to ogarnie?
...
Jest to do naprawienia? I czy zwyczajny człowiek z lutownicą to ogarnie?...
Ogarnie. Miernik uniweralny/omomierz by się przydał jeszcze...
Andy