Alesis Monitor One MK2 vs Samson Rubicon R6A

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Zbynia

Re: Alesis Monitor One MK2 vs Samson Rubicon R6A

Post autor: Zbynia » wtorek 31 sty 2012, 16:41

Sie wie bo dobra cena za dobry odsłuch.Szkoda że nie poczytałes o Event tu na forum.

Na plus że ma dokładnie te same przetworniki co Event TR8/ 20/20 czy te najnowsze.

Na minus że tych przetworników w razie czego nie kupisz :) - kiedyś były w Thomann Cyberstore ale tez już ich nie mają.Może audiostacja mogłaby pomóc ale to jak cos to spore koszta.

http://www.thomann.de/pl/behringer_b2031a_truth_aktivmonitor.htm - nie lepiej było dopłacić do nówek z 3 latami gwarancji?Przekonasz się na własne uszy :)

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » wtorek 31 sty 2012, 18:35

http://www.thomann.de/pl/behringer_b2031a_truth_aktivmonitor.htm - nie lepiej było dopłacić do nówek z 3 latami gwarancji?Przekonasz się na własne uszy :)...

Dokładnie :). A takie pytanie do kolegi: posłuchałeś chociaż te behry czy nie ??

Początkujący muzyk.

cezaarr

Post autor: cezaarr » wtorek 31 sty 2012, 22:12

...
Sie wie bo dobra cena za dobry odsłuch.Szkoda że nie poczytałes o Event tu na forum.

...

A mógłbyś przybliżyć temat, jeszcze nie zapłaciłem więc nie wszystko stracone.

Ogólnie sprzedający nie bardzo chce je wysłać bo ciężkie i drogo i on nie ma czasu na zabawy i nie ma opakowania i musi za to zapłacić...

Zobacze czy kolega będzie mógł je odebrać i wysłać jakby co

DZ1

Post autor: DZ1 » czwartek 02 lut 2012, 03:57

...Straszny staroć - poprzednik modelu 20/20...moje TR8 mają z dobre 8 lat a te już wtedy od paru lat nie były produkowane.Fakt trwałość i jakość bardzo wysoka :)

Śmiało bierz behringery (to samson nie znaczy nic na rynku przy behringerze) - nowe porządne odsłuchy z odpowiednią mocą.Kiedyś byłem w jakiejś knajpce i gościu takie miał (2031A) zamiast instalacji i stwierdził że nawet cicho grają znacznie ładniej niż te sufitowe dziadostwo. :)

Jak kiedyś trafisz tanio dubwoofer behringera to możesz wziąć - wielki i mocarny kloc z potężnym basem :) ale świetne uzupełnienie tych odsłuchów...

Potwierdzam, uzywam od 6lat b2031a i nie moge powiedziec złego słowa, pozatym sa niezniszczalne....oj, ile razy grały one na ciągłym limicie przez kilka ladnych godzin non stop... chyba zadne inne paczki z ktorymi mialem do czynienia nie wytrzymały by 10% tego co wytrzymały moje b2031a. Pózniej udało mi sie dorwac sub b2092a, teraz jest..........poprostu wielka mega-sciana dzwieku - tego nie da sie opisac, tego trzeba posłuchac....
Polecam b2031a z czystym sumieniem. pozdr

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » czwartek 02 lut 2012, 08:55

Potwierdzam, uzywam od 6lat b2031a i nie moge powiedziec złego słowa, pozatym sa niezniszczalne....oj, ile razy grały one na ciągłym limicie przez kilka ladnych godzin non stop... chyba zadne inne paczki z ktorymi mialem do czynienia nie wytrzymały by 10% tego co wytrzymały moje b2031a. Pózniej udało mi sie dorwac sub b2092a, teraz jest..........poprostu wielka mega-sciana dzwieku - tego nie da sie opisac, tego trzeba posłuchac....
Polecam b2031a z czystym sumieniem. pozdr...

ja też je polecam, za te pieniądze nie ma nic lepszego B2031A rules!
[addsig]
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

DZ1

Post autor: DZ1 » piątek 03 lut 2012, 03:53

ja też je polecam, za te pieniądze nie ma nic lepszego B2031A rules!...

ciekaw jestem porownania b2031a i b3031a, kewlarowa membana i wstegowy gwizdek zapowaida sie całkiem całkiem...
jesli ktos slyszal b3031a bylbym wdzieczny za kilka slow...
pozdr

Awatar użytkownika
andrzeimuzyk71

Post autor: andrzeimuzyk71 » piątek 03 lut 2012, 07:41

...

ciekaw jestem porownania b2031a i b3031a, kewlarowa membana i wstegowy gwizdek zapowaida sie całkiem całkiem...
pozdr...
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Witam. ja słyszałem opinie o b3031 ze napewno nie sa gorsze od Adamów A7x .sa bardzo czytelne i wyrównane. uzytkownik tych b 3031 bezposrednio porównywał je z Adamami  w domowym studiu. widze ze nikt oficjalnie nie kwapi sie do zrobienia testów tych berów w profesjonalnym studiu. moze dlatego by nie szkodzic Adamom. pozdro.                                             

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » piątek 03 lut 2012, 09:35

...
...

pozdr...
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Witam. ja słyszałem opinie o b3031 ze napewno nie sa gorsze od Adamów A7x .sa bardzo czytelne i wyrównane. uzytkownik tych b 3031 bezposrednio porównywał je z Adamami  w domowym studiu. widze ze nikt oficjalnie nie kwapi sie do zrobienia testów tych berów w profesjonalnym studiu. moze dlatego by nie szkodzic Adamom. pozdro.                                             
...

Sam jestem zdziwiony, że EiS jeszcze się do tych testów nie zabrał... Albo ten numer przegapiłem... Bo korzystając z wyszukiwarki natrafiłem jedynie na info, że te odsłuchy wchodzą na rynek. I wsio... :D

Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
andrzeimuzyk71

Post autor: andrzeimuzyk71 » piątek 03 lut 2012, 16:12

...

Sam jestem zdziwiony, że EiS jeszcze się do tych testów nie zabrał... Albo ten numer przegapiłem... Bo korzystając z wyszukiwarki natrafiłem jedynie na info, że te odsłuchy wchodzą na rynek. I wsio... :D
...
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Napewno nie było zadnych testów tych monitorów  berego w Polsce. a warto by je przetestować bo w tym przedziale cenowym to nie znajdziemy nic  co mozna by było  postawić przy     b 3031. ciągle ta firma zaskakuje z tej dobrej strony

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 03 lut 2012, 18:02

ech panowie szukac się nie chciało :) (może to nie wypas ale jest)

http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?name=Sections&sop=viewarticle&artid=867

ODPOWIEDZ