Alesis Monitor One MK2 vs Samson Rubicon R6A

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Zbynia

Re: Alesis Monitor One MK2 vs Samson Rubicon R6A

Post autor: Zbynia » poniedziałek 06 lut 2012, 18:30

Pewnie tak - zostały dość mocno wygrzane (bardzo często grały na full mocy) a i jarane ostro było więc wali kiepem z kopułki :)

Jednak różnica zapewne byłaby subtelna - jakośc głośników jest bardzo wysoka a i materiały użyte takie które z biegiem lat nie bardzo zmieniają parametry

Elektronika wciąz w stanie idealnym - sprawdzałem ostatnio kondensatory bo pewnie za jakiś czas warto by wymienić tym bardziej że nigdy ich nie wyłączam a trybu Stand By brak.

cezaarr

Post autor: cezaarr » poniedziałek 06 lut 2012, 19:48

Jestem tylko ciekaw, czy jakość dźwięku się nie zmieniła po tak długim użytkowaniu. A trwałość swoją drogą :).
...

no ja nie przepłaciłem (same kolumny to 510zł-para), mam nadzieje że problemów z cłem itd nie będzie

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » czwartek 06 cze 2013, 12:54

Przyjechały do mnie Rubicony. Szukałem alternatywy bliskiego pola do NS-10M S a znany sklep się wyprzedaje.

Postawiłem, mają taką szerokość jak NSy więc pasują do siebie. Włączyłem i hu! Powiem, że zaskoczenie. Nie spodziewałem się wiele, chodziło o poszerzenie obrazu, nie zawsze pudełkowy monitor olskul który uwielbiam się sprawdza (mam też wielki sub). Ew. miały być do klawiszy w domu.

A tu niespodzianka. Robią dokładnie to czego mi brakowało. Lekko wycofany środek powinien się rozbujać z czasem i w tym momencie słyszę prawie samą wstęgę :) Cały dzien ciężko będzie wyrobić, ale dzieki temu od razu wyłowiłem, że hi-hat się nieładnie wyrywa w tym co akurat kręcę.

No naprawdę niezłe. Ciekawe jak długo pociągną, bo zostają na pewno.

http://www.superstereo.pl

ODPOWIEDZ