Boss BR-800

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
numusicus

Boss BR-800

Post autor: numusicus » piątek 13 kwie 2012, 16:54

Kupuję BR-800 i już. Co o nim sądzicie? Dobrze robię? Chyba tak. Zweryfikujcie. Proszę o opine rzeczywistych użytkowników. Pozdro.

Gość rozpoczynający przygodę z muzyką elektroniczną, doświadczony gitarzysta elektryczny (amator), początkujący klawiszowiec, fanatyk pięknych brzmień.

Awatar użytkownika
MortyAtor

Re: Boss BR-800

Post autor: MortyAtor » sobota 14 kwie 2012, 01:03

a do czego masz zamiar tego używać ?

numusicus

Post autor: numusicus » sobota 14 kwie 2012, 11:18

...a do czego masz zamiar tego używać ?... 

Jestem muzykiem amatorem. Chcę nagrywać swoją muzę: gitary, klawisze, bas, bębny (pady). Czysta zabawa w czasie wolnym. Muzyka w stylu ilustracji filmowych, chilloutu. Żadne zakusy na pro. W innym poście zadałem temat odsłuchów KRK - może coś wiesz na ten temat?  

Gość rozpoczynający przygodę z muzyką elektroniczną, doświadczony gitarzysta elektryczny (amator), początkujący klawiszowiec, fanatyk pięknych brzmień.

Awatar użytkownika
MortyAtor

Post autor: MortyAtor » sobota 14 kwie 2012, 14:21

......a do czego masz zamiar tego używać ?... 
Jestem muzykiem amatorem. Chcę nagrywać swoją muzę: gitary, klawisze, bas, bębny (pady). Czysta zabawa w czasie wolnym. Muzyka w stylu ilustracji filmowych, chilloutu. Żadne zakusy na pro. W innym poście zadałem temat odsłuchów KRK - może coś wiesz na ten temat?   ...

Kiedyś też zastanawiałem się nad BR800, ale zdecydowałem się na Bossa ME-25 plus Interfejs Macki Onyx i rejestrację na kompie. Wg mnie jest to bardziej elastyczny zestaw. Z drugiej strony to moim podstawowym instrumentem jest gitara, stąd może mój wybór. A jeżeli klawisze do kontroler MIDI i wirtualne instrumenty.

Wydaje mi się że urządzenie takie jak BR800 to sprzęt dla pewnej niszy użytkowników, dla kogoś kto albo musi rejestrować w terenie, albo nie ma lub nie chce używać komputera i programu DAW.

ODPOWIEDZ