Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
mr-hammond
autor: mr-hammond » czwartek 27 wrz 2012, 21:51
Są drogie. Czy faktycznie jakość dźwięku jest taka niesamowita czy to marketingowy bełkot dla gimnazjalistów? Szukam czegoś do Mixów (tak wiem, wiem tylko monitory, jednak czasem trzeba użyć słuchawek). Jakie macie doświaczenia z produktami DR Dree?
Pozdrawiam
Paweł
-
Janusz_M
autor: Janusz_M » czwartek 27 wrz 2012, 23:46
...
Są drogie. Czy faktycznie jakość dźwięku jest taka niesamowita czy to marketingowy bełkot dla gimnazjalistów? Szukam czegoś do Mixów (tak wiem, wiem tylko monitory, jednak czasem trzeba użyć słuchawek). Jakie macie doświaczenia z produktami DR Dree?
Pozdrawiam
Paweł ...
Jak byłem w chinach to były przebojem. Tam jest to jeden z najczęściej "podrabianych" produktów. Trudno mi ocenić jak wierny jest dźwięk, ale na pewno ma "moc". Jak dla mnie to bardzo fajne konsumenckie odsłuchy (kupiłem nawet jedną z lepszych podróbek - za cwierc ceny). Na miksowaniu (tym poważnym) się nie znam, ale osobiście gdybym miał zacząć miksować to uderzałbym w firmy które mają doświadczenie w tym polu - zwlaszcza za te pieniądze.
pozdrawiam.
p.s.
jak jesteś z trojmiasta to mozemy sie zgadac i ci je wyporzycze na jakis czas.
-
Helium
autor: Helium » piątek 28 wrz 2012, 13:44
Ja mam sennheiser HD25 i są bardzo dobre. Napewno ta fimra mawiększe dośwadczenie w produkcji słuchawek niż ta, o którą pytasz
-
Robix
...
Ja mam sennheiser HD25 i są bardzo dobre. Napewno ta fimra mawiększe dośwadczenie w produkcji słuchawek niż ta, o którą pytasz
...
Ale pytanie było odnośnie tamtych słuchawek, a nie sennheiser. Doświadczenie też nie gra tutaj roli, bo zawsze trzeba porównywać konkretne modele do siebie. Czasami nowa firma potrafi zrobić porządny sprzęcior, a ta z doświadczeniem nie warty swojej ceny produkt. Mówię to ogólnie, nie porównując konkretnych marek czy modeli.
Początkujący muzyk.
-
mr-hammond
autor: mr-hammond » niedziela 30 wrz 2012, 19:39
Pamiętam wizytę w Paryżu, gdzie w sklepie Apple był model mniejszy podłączony do małego iPoda i bardzo przyjemnie to zagrało. Odsłuchy w miare przyzwoitę mam, a słuchawki jak to słuchawki. Mam budżet te 1000zł i można byłoby zakupić coś sensownego, tylko czy to jest właściwy tor?
Niestety nie tak łatwo je spotkać i osłuchać, nie wiem też czy nie będą uciążliwe przy nocnym siedzeniu. Jeśli macie swoje typy w tym zakresie cenowym, które nadają się do słuchania muzyki i do realizowania muzyki to proszę podajcie.
-
DJOZD
autor: DJOZD » niedziela 30 wrz 2012, 20:14
...Jeśli macie swoje typy w tym zakresie cenowym, które nadają się do słuchania muzyki i do realizowania muzyki to proszę podajcie. ...
Dla mnie najwygodniejsze sluchawki jakie mialem na uszach to Bayerdynamic z serii DT, modele pro 990, 880, 770. Najsolidniejsza konstrukcja, porzadne brzmienie. Ale temat nie nich, wiec się wylaczam.
-
Zbynia
autor: Zbynia » niedziela 30 wrz 2012, 21:11
Cały ten monster beats to tylko lansa i nic więcej - Dre ni w tym temacie nie zmieni bo tylko dostał kasę za przyfirmowanie pierwszych modeli podczas premiery
tak ładne, tak dobrze wykonane
niestety grają też tak....sobie
-
panisher
autor: panisher » poniedziałek 01 paź 2012, 11:48
Siemanko, jakis czas temu slyszalem oryginaly przywiezione z wielkiej brytanii, powiem tak: jakosc wykonania i estetyka wykonania jest najwyzszych lotow i tu bym dal 10/10 punktow. Brzmienie: jesli oceniac w kwestii czy fajnie sie na tym slucha muzyki to 9/10, dzwiek wystrzony i masywny dol - kto co lubi jak to zwykle bywa. Jesli mial bym na tym miksowac wolalbym jednak zainwestowac w bayerdynamic. Zrobilem jakies szybkie miksy na tych sluchawkach sygnowanych ksywka dr dre ale nie przekonaly mnie do tego by uzywac ich jako pomocnicze sluchawy w studio.
Reasumujac: do sluchania muzyki polecam, do studia nagran raczej nie
-
Janusz_M
autor: Janusz_M » poniedziałek 01 paź 2012, 12:04
...
Na Allegro jest sporo tanizny z tym logiem, wszystko do
Jestem ciekaw czy warto kupić takie nieogryginalne Monster Beats PRO za 300zł?
Do słuchania muzyki w domu....
W chinach miałem okazje porównywać różne podróbki i to jest straszna loteria. Niektóre tanie podróbki były całkiem przyzwoite - inne fatalne. Każdy egzemplarz trzeba porównywać z osobna. Ja kupiłem za jakieś 25 euro w szale zakupów taniej chinskiej elektroniki i za ta cene uwazam ze sa w porzadku - mam teraz słuchawki do słuchania muzyki tam gdzie nie mam głośników. Ale nawet przy moim bardzo amatorskim "produkowaniu" nie pokusiłbym się na miks na tych słuchawkach. Brzmienie jest fajne ale raczej nie jest wiernie.
Pozdrawiam
Janusz
-
Andyeis
autor: Andyeis » poniedziałek 01 paź 2012, 23:58
...Pamiętam wizytę w Paryżu, gdzie w sklepie Apple był model mniejszy podłączony do małego iPoda i bardzo przyjemnie to zagrało. Odsłuchy w miare przyzwoitę mam, a słuchawki jak to słuchawki. Mam budżet te 1000zł i można byłoby zakupić coś sensownego, tylko czy to jest właściwy tor?
Niestety nie tak łatwo je spotkać i osłuchać, nie wiem też czy nie będą uciążliwe przy nocnym siedzeniu. Jeśli macie swoje typy w tym zakresie cenowym, które nadają się do słuchania muzyki i do realizowania muzyki to proszę podajcie. ...
To jest moja słuchawkowa miłość na całe zycie
http://www.gradolabs.com/page_tour.php