Akai MPK 49 - problem z mapowaniem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
jaszkowski

Akai MPK 49 - problem z mapowaniem

Post autor: jaszkowski » czwartek 25 paź 2012, 07:00

Pochytałem wczoraj akai mpk 49, problem w tym ze niemam pojecia jak mapować klawisze np w fl studio. Do akai dołączony był program ableton live lite 8 oraz Vyzex mpk 49. Prosze o pomoc, wskazówki, cokolwiek byle prostym językiem :)

W sklepie powiedziano mi ze sprzet bedzie działał nawet na zintegrowanej karcie dzwiękowej

Zbynia

Re: Akai MPK 49 - problem z mapowaniem

Post autor: Zbynia » czwartek 25 paź 2012, 10:54

Klawisze kontroli na przykład transportu w zakładce MIDI fl studio i wybierasz controler type(musisz wybrać taki z którym akai są zgodne bo nie ma ich na liście) lub poprostu generic controler

Kontrolery przypisujesz klikając prawym myszy w flstudio na danym kontrolerze i wybierając link to controller - potem wystarczy ruszyć kontrolerem który chcesz przypisać na akai - jest tam też mozliwość konfiguracji sposobu działania

Do tego jest masa filmów instruktarzowych i opisów w necie - użyj google

W instrukcji też jest opisane mapowanie kontrolerów

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 25 paź 2012, 11:34

Jesli masz oryginalny fl studio to skorzystaj z ich forum - tworzą mapy dla wielu kontrolerów chociaż dla mpk nie widziałem ale poradzą

jaszkowski

Post autor: jaszkowski » czwartek 25 paź 2012, 18:38

Ok dziękówka

ODPOWIEDZ