Witam! Mam problem z program Cubase 7, który niedawno kupiłem i dopiero zaczynam z nim przygodę... Mianowicie mam mikser Xenyx UFX 1204, który w zasadzie udało mi się podłączyć, i w programie wykrywa mi każdą ścieżkę, natomiast warto by było jeszcze mieć jakiś odsłuch i tu się zaczynają schody... Posiadam wzmacniacz słuchawkowy PreSonus HP4, który podłączony jest bezpośrednio do karty dźwiękowej komputera. Co zrobić by w programie jednocześnie nagrywać sygnał z Xenyx'a, a odbierać go przez wzmacniacz, bo nie potrafię tego w ten sposób ustawić! Pomocy!
Cubase 7 - podłączanie urządzeń zewnętrznych!
Re: Cubase 7 - podłączanie urządzeń zewnętrznych!
Witam!
Czemu nie korzystasz z odsłuchu bezpośrednio przez mikser...?
Ma on przecież wbudowany interface audio działający w obu kierunkach (http://www.eis.com.pl/virtual/article.php?sid=2513) , którego wykorzystując możesz sobie zrobić własny system odsłuchowy...
I myślę, że Cubase nie jest tu problemem

Pozdrawiam
Piotr
......Witam! Mam problem z program Cubase 7, który niedawno kupiłem i dopiero zaczynam z nim przygodę... Mianowicie mam mikser Xenyx UFX 1204, który w zasadzie udało mi się podłączyć, i w programie wykrywa mi każdą ścieżkę, natomiast warto by było jeszcze mieć jakiś odsłuch i tu się zaczynają schody... Posiadam wzmacniacz słuchawkowy PreSonus HP4, który podłączony jest bezpośrednio do karty dźwiękowej komputera. Co zrobić by w programie jednocześnie nagrywać sygnał z Xenyx'a, a odbierać go przez wzmacniacz, bo nie potrafię tego w ten sposób ustawić! Pomocy!...
Witam!
Czemu nie korzystasz z odsłuchu bezpośrednio przez mikser...?
Ma on przecież wbudowany interface audio działający w obu kierunkach (http://www.eis.com.pl/virtual/article.php?sid=2513) , którego wykorzystując możesz sobie zrobić własny system odsłuchowy...
I myślę, że Cubase nie jest tu problemem
Pozdrawiam
Piotr...
A może jeszcze jakieś porady, może jednak damy radę wykorzystać Presonus'a :P
Mój problem już rozwiązany ;)