Superlux - słuchawki do pracy z instrumentem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Piotr1967

Superlux - słuchawki do pracy z instrumentem

Post autor: Piotr1967 » niedziela 06 paź 2013, 11:41

Które według Was modele z tej firmy najlepiej nadają się do pracy z instrumentem/mix/aranżacja ?

Zależy mi na wyrównanym, szczegółowym brzmieniu, bez charakterystyki "w banan" i wygodzie dla uszu przy wielogodzinnej pracy. Wstępnie wybrałem nastepujące modele :

- HD662B

- HD668B

- HD681B

A może polecacie inne z tej firmy ? Niestety budżet mam mocno ograniczony i na nic droższego nie mogę sobie w tej chwili pozwolić. Będę wdzięczny za konkretne info, czym się te modele różnią w sensie brzmienia i dlaczego ten a nie inny model ? Dzięki z góry

muzyk, informatyk

Awatar użytkownika
PieTras!

Re: Superlux - słuchawki do pracy z instrumentem

Post autor: PieTras! » poniedziałek 07 paź 2013, 11:16

Ja mam dosyć popularne HD660. Brzemienie b.równe, spoko basy jak na słuchawki, jedyny minus to że po dłuższej pracy zaczyna je się 'czuć' na głowie (są minimalnie za ciężkie i minimalnie zbyt ściskają czachencję :) ). Polecam w tej półce cenowej.

Klawisze, kompozycja, produkcja... :)

Piniol
Kontakt:

Post autor: Piniol » poniedziałek 07 paź 2013, 13:02

...
Ja mam dosyć popularne HD660. Brzemienie b.równe, spoko basy jak na słuchawki, jedyny minus to że po dłuższej pracy zaczyna je się 'czuć' na głowie (są minimalnie za ciężkie i minimalnie zbyt ściskają czachencję :) ). Polecam w tej półce cenowej....

Ja mam hd 661. Mają najniższą impedancję, dzięki czemu nadają się też do sprzętu przenośnego. Świetna góra i niezbyt męczący bas czyni je dobrymi do monitoringu w nagraniach czy ćwiczenia na instrumencie. Do tego odłączany kabel z opcją długi i krótki.

Polecam!

wady: po dłuższym czasie zaczyna boleć głowa od dwóch gumowych elmentów, które same regulują obwód.

Muzyk jazzowy, skrzypek, klawiszowiec.
http://www.myspace.com/bienczyckidominik

Awatar użytkownika
Piotr1967

Post autor: Piotr1967 » poniedziałek 07 paź 2013, 17:51

Dziękuję ze odpowiedzi. Chciałbym jeszcze poznać opinię użytkowników modeli wymienionych przeze mnie ;)

muzyk, informatyk

ODPOWIEDZ