Korg PA60 - podział klawiatury

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
anszun

Korg PA60 - podział klawiatury

Post autor: anszun » piątek 17 sty 2014, 10:56

Witam !
Kolega z zespołu kupił sobie te instrument, ale nie może sobie z nim poradzić.
Po podziale klawiatury(split) lewa część się nie odzywa.
Czy możliwe jest takie ustawienie, że po lewej będzie np string do gry akordami, a po prawej np saksofon?
Może ktoś mógłby mi pomóc i przesłać prostą procedurę: wciśnij to i to itd ?
Nie mam możliwości eksperymentowania bo to nie mój instrument, a kolega traktuje go jak relikwię

Awatar użytkownika
preceli

Re: Korg PA60 - podział klawiatury

Post autor: preceli » piątek 17 sty 2014, 15:48

Wystarczy, że zamiast się do niego modlić przeczytacie ze zrozumieniem jego instrukcję obsługi. Istnieje cień szansy, iż już we dwoje dacie radę ten problem ogarnąć umysłowo
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
anszun

Post autor: anszun » piątek 17 sty 2014, 21:03

...Wystarczy, że zamiast się do niego modlić przeczytacie ze zrozumieniem jego instrukcję obsługi. Istnieje cień szansy, iż już we dwoje dacie radę ten problem ogarnąć umysłowo ... 

Piszesz, żeby zaliczyć posta ? Niezbyt ładnie zarzucać nieznajomym ociężałość umysłową. Nie przyszło Ci do głowy, że mój kolega może nawet nie mieć instrukcji ?

Skoro się wypowiadasz więc chyba powinieneś mieć wiedzę, a po to jest forum, żeby się nią dzielić nawet z absolutnymi dyletantami ( dyletant to jednak nie to samo co idiota, a znający się na czymś to też nie mędrzec) ), A może u Ciebie wiedza kosztuje ? No to podaj stawke :) Hm... a może nie wiesz, ale lubisz postukać w klawiaturę ?

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » sobota 18 sty 2014, 09:12

...Nie przyszło Ci do głowy, że mój kolega może nawet nie mieć instrukcji ?

Masz rację, taka ignorancja nie przyszła mi do głowy.
http://www.korg.com/uploads/Support/PS60_OM_E1_634178238304370000.pdf (strona 3 i 27)

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
anszun

Post autor: anszun » sobota 18 sty 2014, 14:33

......Wystarczy, że zamiast się do niego modlić przeczytacie ze zrozumieniem jego instrukcję obsługi. Istnieje cień szansy, iż już we dwoje dacie radę ten problem ogarnąć umysłowo ... 
Piszesz, żeby zaliczyć posta ? Niezbyt ładnie zarzucać nieznajomym ociężałość umysłową. Nie przyszło Ci do głowy, że mój kolega może nawet nie mieć instrukcji ?
Skoro się wypowiadasz więc chyba powinieneś mieć wiedzę, a po to jest forum, żeby się nią dzielić nawet z absolutnymi dyletantami ( dyletant to jednak nie to samo co idiota, a znający się na czymś to też nie mędrzec) ), A może u Ciebie wiedza kosztuje ? No to podaj stawke :) Hm... a może nie wiesz, ale lubisz postukać w klawiaturę ?...

Bardzo Koledze DZIĘKUJĘ ! Ja sam jestem gitarzystą i zawsze klawisz był sprawą klawiszowca :) No, ale życie jest życiem. Dzięki Tobie będę mógł popracować nad instrumentem ( co teraz nie będzie trudne) i właścicielem instrumentu (oj, ciężko będzie). Jeszcze raz dzięki :)

ODPOWIEDZ