Mały problem z monitorami KRK Rokit 5 G2

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
pht

Mały problem z monitorami KRK Rokit 5 G2

Post autor: pht » sobota 14 cze 2014, 21:45

Witam,

Tak jak w temacie, dziś w jednym z monitorów KRK Rokit5 g2 zacząło coś "stukać". Można to porównać od opcji "dust" we wtyczce izotope vinyl. te "pyki" (ciężko to nazwać ;) ) Wystąpują nieregularnie, co jakiś czas i są bardzo ciche, aczkolwiek na dłuższą metę denerwujące. Nie mają związku z interfejsem audio czy z komputerem, bo występują nadal po odłączeniu kabla. Próbowałem wpinać w inneg gniazdka sieciowe, bezskutecznie. Drugi monitor wpięty w tę samą listwe działa bez zarzutu. Ktoś spotkał się już z czymś takim ?

Zbynia

Re: Mały problem z monitorami KRK Rokit 5 G2

Post autor: Zbynia » sobota 14 cze 2014, 22:33

Ja sie spotkałem - brat właczył światło w pokoju obok

smirnoff

Post autor: smirnoff » niedziela 15 cze 2014, 01:13

Jeśli oba monitory są wpięte w tą samą listwę i zawsze takie coś występuje tylko w jednym z nich (zawsze w tym samym) pomimo zmiany gniazdek, odłączania kabli itd no to chyba czeka Cię serwis. Takie problemy często są powodowane przez brudy w zasilaniu ale w tym wypadku to chyba mało prawdopodobne, możesz ew. spróbować zalatwić sobie UPS na próbę i podpiąć KRKi przez UPS.

pht

Post autor: pht » niedziela 15 cze 2014, 12:22

dzięki za odpowiedź. dzisiaj odpaliłem monitory i wszystko gra :) nie wiem , może sie przegrzał wczoraj...

ODPOWIEDZ