Polećcie aplikację do medytacji i odpoczynku
- pumpkinjoin
- Kontakt:
Polećcie aplikację do medytacji i odpoczynku
Próbowałem różnych apek do medytacji, ale te wszystkie prowadzone sesje z dziwnym głosem strasznie mnie irytują. Szukam czegoś, co wprowadzi mnie w stan relaksu w inny sposób, może przez jakąś prostą czynność na ekranie. Czy macie jakieś gry, które działają na was podobnie jak taka domowa medytacja? Co pozwala wam się całkowicie skupić i zapomnieć o całym świecie?
Re: Polećcie aplikację do medytacji i odpoczynku
Rozumiem cię doskonale, ja też nie potrafię spokojnie wysiedzieć przy tych wszystkich nagraniach z medytacją. Dla mnie stan najwyższego skupienia osiągam właśnie przy układaniu, więc zobacz tutaj jak to fajnie wygląda. To niesamowicie relaksująca gra, która pozwala skupić się tylko na dopasowywaniu kształtów i kolorów do siebie. Zapominasz o wszystkich problemach, bo twój mózg jest zajęty jedną, bardzo przyjemną czynnością manualną. Puzzle na telefon mają tę przewagę, że możesz po nie sięgnąć w każdej wolnej chwili, nawet na 5 minut. Od kiedy regularnie sobie układam, czuję się znacznie spokojniejsza i mam lepszą koncentrację w ciągu całego dnia. To taka forma nowoczesnej medytacji dla osób, które muszą coś robić, żeby faktycznie odpocząć.
- pumpkinjoin
- Kontakt:
Re: Polećcie aplikację do medytacji i odpoczynku
Dokładnie o taki stan skupienia mi chodziło, gdzie głowa odpoczywa przy jakiejś bardzo prostej czynności. Skoro to faktycznie pomaga na ogólną koncentrację, to tym bardziej muszę spróbować tej metody u siebie. Dzięki za zrozumienie i tę fajną propozycję.