wiesz... zainspirowałeś mnie - postaram się przeprowadzic testy odsłuchowe kilku kart. Zobaczymy, czy ilość dB w materiałach reklamowych przekłada się na jakość odbioru dźwięku.
Pozdro
Groover...
Cieszę się, że stałem się dla Ciebie inspiracją.
Jeszcze tylko drobna dygresja: to co wypisuję nie jest oparte na informacjach pochodzących z materiałów reklamowych... Miałem przyjemność pracować zarówno na Maji 44mkII jak i na Phase 22.
Zbych
Problem z Terratec Phase22
Re: Problem z Terratec Phase22
Zapomniałbym: obie karty pomierzyłem RightMarkiem, stąd oprócz wrażeń subiektywnych dotyczacych brzmienia znam realne różnice w ich parametrach.
Zbych
Zbych
Re: Problem z Terratec Phase22
Quote: |
Ciekawe... Phase 22 ma parametry elektryczne bardzo zbliżone do Audiophile 2496, zatem: |
1. Gdyby była świetna to bym jej nie zmieniał

2. I tak i nie

Przymierzam się do zakupu pasywnych monitorów studyjnych... Na oku mam Tannoy'e REVEAL. Przy okazji napiszcie co o nich sądzicie. Potrzebuje czegoś w miare uniwersalnego, bo nie bedę ich używał sam. W tym przedziale cenowym nie ma za dużej konkurencji... Chyba warty uwagi jest jeszcze tylko sprzęt Alesis...
Quote: |
Niegomir kupił Phase 22 (2 wejścia + 2 wyjścia + MIDI). Nie podoba mu się brzmienie, więc szuka czegoś lepszego. Wybór padł na Echo MIA (2 wejścia + 2 wyjścia - jeśli to MIA MIDI, to też + MIDI). Wnioskuję z tego, że nie potrzebuje ani 4 wejść, ani preampu mikrofonowego, ani wzmacniacza słuchawkowego. Szuka raczej czegoś lepiej brzmiącego o takiej samej liczbie wejść i wyjść jak Phase 22 |
Wszystko się zgadza

Pozdrawiam.