Witam
Czy wokalisci, ktorych nagrywacie w studiu maja jakies ulubione sluchawki? Jasne jest, ze z powodu bliskosci mikrofonu musza to byc sluchawki zamkniete, z powodu kilkugodzinnych czesto sesji nie moga tez byc specjalnie meczace. Macie jakies typy? Pozdrawiam.
Słuchawki dla wokalu...
Re: Słuchawki dla wokalu...
...Witam
Czy wokalisci, ktorych nagrywacie w studiu maja jakies ulubione sluchawki? Jasne jest, ze z powodu bliskosci mikrofonu musza to byc sluchawki zamkniete, z powodu kilkugodzinnych czesto sesji nie moga tez byc specjalnie meczace. Macie jakies typy? Pozdrawiam....
to zależy ile chcesz kasy na to przeznaczyć
popatrz tu http://www.sound.pl/cat/47.htm AKG nie są męczace przy dłuższej pracy a dla wokalisty ważne jest żeby słyszł co chce no i zeby głowy mocno nie uciskały a czy to AKG sennheiser czy coś innego to mniej wazne a może się myle zalezy na kogo trafisz
pozdrawiam
Czy wokalisci, ktorych nagrywacie w studiu maja jakies ulubione sluchawki? Jasne jest, ze z powodu bliskosci mikrofonu musza to byc sluchawki zamkniete, z powodu kilkugodzinnych czesto sesji nie moga tez byc specjalnie meczace. Macie jakies typy? Pozdrawiam....
to zależy ile chcesz kasy na to przeznaczyć
popatrz tu http://www.sound.pl/cat/47.htm AKG nie są męczace przy dłuższej pracy a dla wokalisty ważne jest żeby słyszł co chce no i zeby głowy mocno nie uciskały a czy to AKG sennheiser czy coś innego to mniej wazne a może się myle zalezy na kogo trafisz

Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
to dużo zależy od gatunku muzycznego i preferencji wykonawcy...nie ma słuchawek które sprawdzają sie najczęściej-raperom bardzoczęsto podoba sie technics i beyerdynamic,Audio Tchnica ATHM40FS - nagrywamy właśnie demo kapeli nju metalowej , której wokalista był bardzo wybredny...nie wiedzieć czemu ,po przesłuchaniu kilkunastu par,wybrał słuchawki kórych na codzień używa dj...jednak przy większosci przypadków-jeśli wokalista nie ma konkretnego,ulubionego modelu, sprawdzają sie którekolwiek ze słuchawek wysokiej klasy....np:AKG K271 Studio -te słuchawki bardzo często są ulubionymi soul-wokalistek...ale naprawde mało który wokalista przychodząc do studia ma ulubione słuchawki....
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
ja uzywam i do pracy w studiu i przy nagrywaniu wokali ze słuchawek sennheiser hd 265 linear - polecam
...ja uzywam i do pracy w studiu i przy nagrywaniu wokali ze słuchawek sennheiser hd 265 linear - polecam...
korzystam - nie uzywam ( przepraszm za błąd)
korzystam - nie uzywam ( przepraszm za błąd)
czesc
ja mam Sennheiser Hd25sp oraz AKG K270studio.
Ale wokalistom zawsze daje ... sennheisery. Uwazam, ze maja mnejsze przesluchy. Te Akg to chyba w ogole sie nie nadaja... Uzywa ktos 270??? Co z AKG K240, wydaja si epodobne do K270...
pozdrawiam!
ja mam Sennheiser Hd25sp oraz AKG K270studio.
Ale wokalistom zawsze daje ... sennheisery. Uwazam, ze maja mnejsze przesluchy. Te Akg to chyba w ogole sie nie nadaja... Uzywa ktos 270??? Co z AKG K240, wydaja si epodobne do K270...
pozdrawiam!
domowe Studio Spokoj, Bielsko-Biala
Jeśli chodzi o "wyższą klasę cenową", ja bym postawił na Beyerdynamic DT770 Pro lub Sennheiser HD 280 Pro.
Zbych
Zbych
Te Akg to chyba w ogole sie nie nadaja... Uzywa ktos 270??? Co z AKG K240, wydaja si epodobne do K270...
pozdrawiam!...
K270 są zupełnie inne niż 240, trochę się dziwię, że Ci nie pasują, moim zdaniem to bardzo udane słuchawki, mają więcej basu. Co do natomiast wokalistów to przyznam szczerze, że nie robię problemów z przesłuchami, ma to moim zdaniem drugorzędne znaczenie. Podstawa to żeby wokalista czuł się dobrze w słuchawkach, oni i tak zwykle nie mają pojęcia, czy coś brzmi czy nie.
Pozdrawiam
H
pozdrawiam!...
K270 są zupełnie inne niż 240, trochę się dziwię, że Ci nie pasują, moim zdaniem to bardzo udane słuchawki, mają więcej basu. Co do natomiast wokalistów to przyznam szczerze, że nie robię problemów z przesłuchami, ma to moim zdaniem drugorzędne znaczenie. Podstawa to żeby wokalista czuł się dobrze w słuchawkach, oni i tak zwykle nie mają pojęcia, czy coś brzmi czy nie.
Pozdrawiam
H