...Witam,
po przeczytaniu wywiady w E&S z Leszkiem Kaminskim który to twierdzi ze Kompresory Programowe niestety nie działają tak dobrze jak kompresory hardwerowe, wczoraj zrobiłem mały Test ,wraz z przyjacielem ktory jest dźwiękowcem porównywaliśmy ze sobą kilka Kompresorów VST Waves, PSP , Blue Tubes NOMAD, kompresor LOGICA , Golden Compresor .., z kompresorami sprzętowymi.
A ja mam coś z zupełnie innej beczki (Monty

) Korzystając z nielegalnego P2P sciągnąłem plik rar o nazwie: Production Mixing And Mastering With Waves...Są to sesje zapisane dla różnych programów "produkujących" muzykę, Logic, Nuendo, Sonar, Cubase SX. Jak sama nazwa wskazuje są to sesje z wykorzystaniem wtyczek Waves. No i co ? MORDERSTWO moi drodzy! Nie słyszałem równie dobrej produkcji u nas...Waży to to prawie 1GB i zawiera wavy + seseje w przeróżnych programach...Sorry, ale z tego co widzę i słyszę umiejętne użycie VST wychodzi na dobre. Jest to swego rodzaju szkoła jak robić i co robić...nie mam pojęcia kto to tworzył, ale zaświadczam: brzmi przepięknie...Aha...próbom poddane były następujące rodzaje muzyki: dance, country, rock, alternatywa (amerykańska), rnb. Słuchając tego opadła mi kopara. Pozdrawiam i nie czepiajcie sie nielagalnego P2P zrobiłem to bardziej dla celów edukacyjnych...a co do wyższości urządzeń nad VST i odwrotnie, uważam, że nie można jednoznacznie stwierdzić co jest lepsze. Zalety i wady są w każdym z produktów. Dzięki za przeczytanie.