Jaki Apple do Logic Pro?
Jaki Apple do Logic Pro?
Witam!
Mam pytanie do uzytkownikow appla..jaka konfiguracje mac'a wybrac do efektywnej pracy na logic pro na karcie delta 1010,chodzi mi glownie na pracy z syntezatorami 2x access virus i korg triton..mam mozliwosc sprowadzenia mac'a z usa jednak budrzet w wyskokosci 2000$
pozdrawiam
Mam pytanie do uzytkownikow appla..jaka konfiguracje mac'a wybrac do efektywnej pracy na logic pro na karcie delta 1010,chodzi mi glownie na pracy z syntezatorami 2x access virus i korg triton..mam mozliwosc sprowadzenia mac'a z usa jednak budrzet w wyskokosci 2000$
pozdrawiam
Re: Jaki Apple do Logic Pro?
...Witam!
pozdrawiam...
Tu nie ma sie co zastanawiac, tylko brac najlepszy, na jaki Cie stac
Komputera nigdy za malo. Ja obecnie uzywam Logica na G4 1,25 Gz i 1,25 Gb ramu. Moj logic zatrzymuje sie przy jakis 30 24bitowych sciezkach, gdzie na kazdej sa jakies koretkory, kompresory - czesto wielopasmowe, reverby - srednio 2, 3 efekty na sciezce, choc czasem wiecej, plus kilka rzeczy na sumie. A tak jakos wyszlo, ze nie uzywam, bo dotad nie musialem, opcji "freeze" - ktora pozwala czasem odciazyc procesor, szczegolnie przy pracy z niektorymi procesorozernymi instrumentami virtualnymi.
pozdrawiam
pozdrawiam...

pozdrawiam
- stevelukather

pozdrawiam...
Czesc Mel,a jak to jest teraz w Logicu PRO 7,czy freeze jest na wszystkich trackach,busach,masterze i VSTi,czy tylko tracki i VSTi.Czy Logic po zrobienie Unfreeze wyrzuca z dysku wave z katalogu Freeze?Dzieki za odpowiedz SL.
Czesc Mel,a jak to jest teraz w Logicu PRO 7,czy freeze jest na wszystkich trackach,busach,masterze i VSTi,czy tylko tracki i VSTi.Czy Logic po zrobienie Unfreeze wyrzuca z dysku wave z katalogu Freeze?Dzieki za odpowiedz SL....
U mnie na razie tylko tracki i instrumenty... Jak to jest w Pro7, bede mogl, mam nadzieje, przekonac sie jeszcze w tym miesiacu...
pozdrawiam
U mnie na razie tylko tracki i instrumenty... Jak to jest w Pro7, bede mogl, mam nadzieje, przekonac sie jeszcze w tym miesiacu...

pozdrawiam
Czy Logic po zrobienie Unfreeze wyrzuca z dysku wave z katalogu Freeze?Dzieki za odpowiedz SL....
Tak. Robi to juz 6.4.
pozdrawiam
Tak. Robi to juz 6.4.
pozdrawiam
Na jakim systemie operacyjnym pracujecie na Mac'u? Co sadzicie o wspolpracy nowego Tigera ze studiem audio?
I co sadzice o monitorach? Tzn. chce miec podglad na dwoch ( najlepiej Lcd'kach ) czy uwazacie ze warto inwestowac w orginalne ekrany appla czy wystarcza normalne kupione w polsce lcd np. bellinea?
...Na jakim systemie operacyjnym pracujecie na Mac'u? Co sadzicie o wspolpracy nowego Tigera ze studiem audio?...
Tiger ze studiem audio pracuje, jak to macowy os, doskonale.
Tiger ze studiem audio pracuje, jak to macowy os, doskonale.
...I co sadzice o monitorach? Tzn. chce miec podglad na dwoch ( najlepiej Lcd'kach ) czy uwazacie ze warto inwestowac w orginalne ekrany appla czy wystarcza normalne kupione w polsce lcd np. bellinea?...
Nie wyobrazam sobie pracy na Logicu (i nie tylko) bez dwoch monitorow. Niestety, nie mam zadnego doswiadczenia z monitorami lcd, sa jeszcze poza zakresem moich zainteresowan...
Monitory Appla sa fajne, panoramiczne, jednak jezeli Ci na tym nie zalezy, nie widze wiekszych powodow, zeby nie mozna bylo z powodzeniem wykorzystac innych. Choc nie wiem czy akurat belinea...
Nie wyobrazam sobie pracy na Logicu (i nie tylko) bez dwoch monitorow. Niestety, nie mam zadnego doswiadczenia z monitorami lcd, sa jeszcze poza zakresem moich zainteresowan...

- Miłaszewski
Ma ktos jakies doswiadczenia z Powerbookiem G4 1.5GHz? Czy da sie na tym pracowac w taki sposob jak pisales uzywajac zewnetrznego dysku Firewire? Oczywiscie chodzi mi o Logic 7.
Troche boje sie przesiadki, teraz mam Pentium-M 1.6GHz z 2MB L2 Cache. Taki Powerbook moze byc dla mnie niezlym zwolnieniem, chociaz jesli Freeze mialby mnie uratowac, jestem gotow w to wejsc.
Jacek
Troche boje sie przesiadki, teraz mam Pentium-M 1.6GHz z 2MB L2 Cache. Taki Powerbook moze byc dla mnie niezlym zwolnieniem, chociaz jesli Freeze mialby mnie uratowac, jestem gotow w to wejsc.
Jacek