PSP Neon - Linear Phase Precision Equalizer
Re: PSP Neon - Linear Phase Precision Equalizer
Bardzo ładna. Trzeba będzie posłuchać.
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO
Mam na mysli konsekwencje w projektowaniu interface. Jak mozesz zauwazyc kazdy plugin PSP ma inne kreciolki - mozna by je ujednolicic. Identycznie ma sie sprawa z ekranikami. Po prostu wizualnie te wtyczki nie pasuja do siebie i nie ma sie wrazenia, ze tworza komplet. Poza tym kazda ma inny wymiar.
Przykladow dawac nie bede bo jak zauwazyles kazdy ma inne upodobania
...
tutaj niestety masz racje, ale ja rozumiem polityke PSP , to ze kazdy produkt wyglada inaczej prawdopodobnie wynika z tego ze chca aby kady produkt wygladał jak najlepiej. to oczywiscie wprowadza pewne zamieszanie , mi to osobiscie to nie przszkadza ,a raczej mnogosc funkcji , jak mozna sie z orietowac ten EQ , ma jakies dopalacze , ktore czy ja wiem czy sa konieczne EQ to EQ . moze mi sie tylo wydaje bo nie przygladałem sie tej wtyczce ... Z reszta przyznam sie ze EQ PSP maja najładniejsza góre ze znanych mi Wtyczek,. Ostatnio nawet przestałem korzystac z eq w YAMAHA 02R , bo jakoś w uszy kole .
...
tutaj niestety masz racje, ale ja rozumiem polityke PSP , to ze kazdy produkt wyglada inaczej prawdopodobnie wynika z tego ze chca aby kady produkt wygladał jak najlepiej. to oczywiscie wprowadza pewne zamieszanie , mi to osobiscie to nie przszkadza ,a raczej mnogosc funkcji , jak mozna sie z orietowac ten EQ , ma jakies dopalacze , ktore czy ja wiem czy sa konieczne EQ to EQ . moze mi sie tylo wydaje bo nie przygladałem sie tej wtyczce ... Z reszta przyznam sie ze EQ PSP maja najładniejsza góre ze znanych mi Wtyczek,. Ostatnio nawet przestałem korzystac z eq w YAMAHA 02R , bo jakoś w uszy kole .
...Mam na mysli konsekwencje w projektowaniu interface. Jak mozesz zauwazyc kazdy plugin PSP ma inne kreciolki - mozna by je ujednolicic. Identycznie ma sie sprawa z ekranikami. Po prostu wizualnie te wtyczki nie pasuja do siebie i nie ma sie wrazenia, ze tworza komplet. Poza tym kazda ma inny wymiar.
Ktoś może mieć uwagi co do wyglądu wtyczek jednego producenta.
Mnie to nie przeszkadza.
Są ludzie, którzy mówią:
... to ma grać, a nie wyglądać...
Mam nadzieję, że grać będzie z nowymi produktami PSP.
Bo przecież pracujemy na tych wtyczka i jesteśmy zadowoleni,
więc oczekujemy, że kolejne produkty również będą na wysokim poziomie.
Dla mnie to jest najważniesze.
A tak pół żartem pół serio:
Baaardzo kolorowo może wyglądać wypasiony rack .
walu
Ktoś może mieć uwagi co do wyglądu wtyczek jednego producenta.
Mnie to nie przeszkadza.
Są ludzie, którzy mówią:
Mam nadzieję, że grać będzie z nowymi produktami PSP.
Bo przecież pracujemy na tych wtyczka i jesteśmy zadowoleni,
więc oczekujemy, że kolejne produkty również będą na wysokim poziomie.
Dla mnie to jest najważniesze.
A tak pół żartem pół serio:
Baaardzo kolorowo może wyglądać wypasiony rack .
walu
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO
To po co np: lakierować fortepian lub skrzypce - lakier w niczym nie poprawia ich brzmienia...
Moim zdaniem dobry wygląd wtyczki to istotny element marketingowy,
który w prawdzie nigdy nie przyćmi dobrego brzmienia wtyczki, ale jak można, to czemu się o to nie postarać?
...
To po co np: lakierować fortepian lub skrzypce - lakier w niczym nie poprawia ich brzmienia...
który w prawdzie nigdy nie przyćmi dobrego brzmienia wtyczki, ale jak można, to czemu się o to nie postarać?
...
A nie wygląda dobrze?
...
A nie wygląda dobrze?
A nie wygląda dobrze?
Wygląda :) i nie jest to bez znaczenia jak niektórzy twierdzą...
Wygląda :) i nie jest to bez znaczenia jak niektórzy twierdzą...
mi sie bardzo podoba ale to kwestja gustu.Zobaczymy jak gra

Jak dla mnie to wlasnie ta ma najladniejszy design z wszystkich wtyczek PSP. Wtyka super, szkoda tylko ze nie stac mnie na nią... 

...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
...Jak dla mnie to wlasnie ta ma najladniejszy design z wszystkich wtyczek PSP.
Dokladnie.
Można też zauważyć wspólne elementy z Nitro - te literki na "LCD".
Niestety koszt wtyczki powieksza sie o nieszczęsnego iLocka... dziwne, zabezpieczać to przecież nic nie zabezpiecza (prawdopodobnie działające piraty pojawią się za jakies 2,3 tygodnie) a ile kłopotu... szczególnie że z PACE mam bardzo ale to naprawdę BARDZO BARDZO złe doświadczenia.
Może będzie trza zrobić standardowo, czyli zapłacić uczciwie za licencję ale używac cracka
[addsig]
Dokladnie.
Niestety koszt wtyczki powieksza sie o nieszczęsnego iLocka... dziwne, zabezpieczać to przecież nic nie zabezpiecza (prawdopodobnie działające piraty pojawią się za jakies 2,3 tygodnie) a ile kłopotu... szczególnie że z PACE mam bardzo ale to naprawdę BARDZO BARDZO złe doświadczenia.
Może będzie trza zrobić standardowo, czyli zapłacić uczciwie za licencję ale używac cracka

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Glownym projektantem tej wtyczki byl tworca Nitro
Niestety koszt wtyczki powieksza sie o nieszczęsnego iLocka... dziwne, zabezpieczać to przecież nic nie zabezpiecza (prawdopodobnie działające piraty pojawią się za jakies 2,3 tygodnie) a ile kłopotu...
dlaczego iLok, mozna poczytac tu
czy nic nie zabezpiecza, kwestia dyskusyjna. Steinberg (a raczej Syncrosoft) zostal zlamany po 9-ciu miesiacach od wprowadzenia zabezpieczenia, jeszcze ciezej bylo ze zlamaniem WIBU Key, a software wypuszczany na swiecie w ostatnim czasie i bazujacy na iLoku, poki co nie zostal zlamany. Tworcy oprogramowania raczej nie mysla o zabezpieczeniu stuprocentoway, bo to niemozliwe. Pytanie, ile mozna zyc spokojnie (czyt: zdazyc zarobic). H20 to nie tylko Polska, problem dotyczy calego swiata.
szczególnie że z PACE mam bardzo ale to naprawdę BARDZO BARDZO złe doświadczenia.
No coz, nie tylko PACE, klopoty plyt glownych z nForce, do ktorych podpiety jest klucz Syncrosoft, to tez znany, a co gorsza, nie do konca usuniety (pomimo zrobienia nowych wersji kluczy) problem.
Ja w kazdym razie nie mialem klopotow z zadnym kluczem, czego zycze innym.
Glownym projektantem tej wtyczki byl tworca Nitro

Niestety koszt wtyczki powieksza sie o nieszczęsnego iLocka... dziwne, zabezpieczać to przecież nic nie zabezpiecza (prawdopodobnie działające piraty pojawią się za jakies 2,3 tygodnie) a ile kłopotu...
dlaczego iLok, mozna poczytac tu
czy nic nie zabezpiecza, kwestia dyskusyjna. Steinberg (a raczej Syncrosoft) zostal zlamany po 9-ciu miesiacach od wprowadzenia zabezpieczenia, jeszcze ciezej bylo ze zlamaniem WIBU Key, a software wypuszczany na swiecie w ostatnim czasie i bazujacy na iLoku, poki co nie zostal zlamany. Tworcy oprogramowania raczej nie mysla o zabezpieczeniu stuprocentoway, bo to niemozliwe. Pytanie, ile mozna zyc spokojnie (czyt: zdazyc zarobic). H20 to nie tylko Polska, problem dotyczy calego swiata.
szczególnie że z PACE mam bardzo ale to naprawdę BARDZO BARDZO złe doświadczenia.
No coz, nie tylko PACE, klopoty plyt glownych z nForce, do ktorych podpiety jest klucz Syncrosoft, to tez znany, a co gorsza, nie do konca usuniety (pomimo zrobienia nowych wersji kluczy) problem.
Ja w kazdym razie nie mialem klopotow z zadnym kluczem, czego zycze innym.

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!