Soundcraft Compact 4
Re: Soundcraft Compact 4
......W sumie ja też miałem ten sam problem (z diodami) - niestety do tej pory nie udało mi się go rozwiązać, ale jakoś aż tak strasznie mi to nie przeszkadza - mikser działa prawidłowo. Jak na taką cenę jest ok, tym bardziej że ostatnio tańszy :)...
Ktos tu kiedys na forum nawijał że to wina zasilacza... moze sprawdzisz na swoim? tam jest chyba zwykły zasilacz, który mozna dostac w kazdym elektroniku...
U mnie przyczyną był zasilacz, objawy identyczne.
Ktos tu kiedys na forum nawijał że to wina zasilacza... moze sprawdzisz na swoim? tam jest chyba zwykły zasilacz, który mozna dostac w kazdym elektroniku...
U mnie przyczyną był zasilacz, objawy identyczne.
Pozdrawiam
Ja mam ten mikser od niedawna i wszystko chula. Faktycznie znalazłem w pudełku 24 miesięczną gwarancję, więc nie obawiam się, że coś będzie nie tak. Podobno nie ma z gwarancją problemu, sprzęt jest szybko naprawiany. Jedyne co mnie z lekka rozczarowało (a nie doczytałem się przed zakupem) to to, że mikser ma 4 kanały - ale 2 z nich są przeznaczone TYLKO do mikrofonów lub gitarek itepe (złącza XLR) a dwa do line in. Myślałem, że 4 są do line in, a dodatkowo do dwóch pierwszych można zamiast innych urządzeń wpiąć majki na XLRce
Nie sądzę żebyś był tak samo nie uważny co ja, ale piszę, bo może okazać się to przydatną informacją ;)
Pzdr.

Nie sądzę żebyś był tak samo nie uważny co ja, ale piszę, bo może okazać się to przydatną informacją ;)
Pzdr.
:)
I jeszcze jedno. Kiedy podpinam wszystko do kompa (majka przez mikseri w kompa) zauważam dziwne zjawisko. Mianowicie poziom natężenia dźwięku na kanałach L i R (record out, niesymetryczne wyjście - chinch) różni się, by po paru minutach się wyrównać. Dziwne to trochę, ale cóź - nie przeszkadza, zwłaszcza, że różnice są niewielkie i po chwili wszystko jest ok. Mierzyłem to w Adobe Audition 1.5 -> Record Level Monitor.
:)
W zasadzie mało nagrywam przez mikrofon. Chcę mieć porządny mikser do kontroli 2 par odsłuchów, słuchawek i poziomu nagrywania liniowego. Czincze też mi się nie podobaja, ale nie widzę problemu żeby dorobić odpowiednie przewody, czy nawet jakąś kostkę z jackami.
drummer
...W zasadzie mało nagrywam przez mikrofon. Chcę mieć porządny mikser do kontroli 2 par odsłuchów, słuchawek i poziomu nagrywania liniowego. Czincze też mi się nie podobaja, ale nie widzę problemu żeby dorobić odpowiednie przewody, czy nawet jakąś kostkę z jackami....
A co chcesz przez niego nagrywac? co chcesz do niego podłączyć?
A co chcesz przez niego nagrywac? co chcesz do niego podłączyć?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
......W zasadzie mało nagrywam przez mikrofon. Chcę mieć porządny mikser do kontroli 2 par odsłuchów, słuchawek i poziomu nagrywania liniowego. Czincze też mi się nie podobaja, ale nie widzę problemu żeby dorobić odpowiednie przewody, czy nawet jakąś kostkę z jackami....
A co chcesz przez niego nagrywac? co chcesz do niego podłączyć?...
Chcę przede wszystkim podłączyć we i wy karty, monitory i głośniki multimedialne, słuchawki, na we stereo moduł i sampler perkusyjny. Wejścia mikr. i git też się przydają czasem, więc w tym mikserze jest wszystko czego potrzebuję
Chcę przede wszystkim podłączyć we i wy karty, monitory i głośniki multimedialne, słuchawki, na we stereo moduł i sampler perkusyjny. Wejścia mikr. i git też się przydają czasem, więc w tym mikserze jest wszystko czego potrzebuję
drummer
.........W zasadzie mało nagrywam przez mikrofon. Chcę mieć porządny mikser do kontroli 2 par odsłuchów, słuchawek i poziomu nagrywania liniowego. Czincze też mi się nie podobaja, ale nie widzę problemu żeby dorobić odpowiednie przewody, czy nawet jakąś kostkę z jackami....
Chcę przede wszystkim podłączyć we i wy karty, monitory i głośniki multimedialne, słuchawki, na we stereo moduł i sampler perkusyjny. Wejścia mikr. i git też się przydają czasem, więc w tym mikserze jest wszystko czego potrzebuję...
No to nie rozumiem w czym przeszkadzają Ci cinch'e
Chcę przede wszystkim podłączyć we i wy karty, monitory i głośniki multimedialne, słuchawki, na we stereo moduł i sampler perkusyjny. Wejścia mikr. i git też się przydają czasem, więc w tym mikserze jest wszystko czego potrzebuję...
No to nie rozumiem w czym przeszkadzają Ci cinch'e
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
............W zasadzie mało nagrywam przez mikrofon. Chcę mieć porządny mikser do kontroli 2 par odsłuchów, słuchawek i poziomu nagrywania liniowego. Czincze też mi się nie podobaja, ale nie widzę problemu żeby dorobić odpowiednie przewody, czy nawet jakąś kostkę z jackami....
No to nie rozumiem w czym przeszkadzają Ci cinch'e...
Oj w niczym. Nie używałem kabla jack-cinch i teraz go będę musiał po prostu dorobić. Uważam tylko że lepiej i wygodniej było by gdyby w kanałach stereo znajdowały się duże jacki (tak jak w compact 10). Nie jest to jednak problem, który miałby decydować o jego zakupie
pozdrawiam
No to nie rozumiem w czym przeszkadzają Ci cinch'e...
Oj w niczym. Nie używałem kabla jack-cinch i teraz go będę musiał po prostu dorobić. Uważam tylko że lepiej i wygodniej było by gdyby w kanałach stereo znajdowały się duże jacki (tak jak w compact 10). Nie jest to jednak problem, który miałby decydować o jego zakupie
pozdrawiam
drummer
Niestety mnie spotkało to samo,diody świrują a wskazniki z jednego kanału czasem wogóle nie działają.Kupiłem też w muzyczny.pl dobrze ze jeszcze na gwarancji
...Niestety mnie spotkało to samo,diody świrują a wskazniki z jednego kanału czasem wogóle nie działają.Kupiłem też w muzyczny.pl dobrze ze jeszcze na gwarancji...
Kiedy kupiles?
Kiedy kupiles?