Monitory do 10k

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
uruk

Re: Monitory do 10k

Post autor: uruk » poniedziałek 18 cze 2007, 23:07

Tak cenne rady.Dzieki
Jeszcze nie dokonałem zakupu.
Na 1 szym miejscu narazie Dynaudio BM 15A (duży sound,troche ostre brzmienie powyżej 2k i słychać różnicę w pracy dolnego i górnego pasma(chodzi mi o niespójność-akceptowalną ale jednak...) I konkretny bas (bardzo głęboki)
Sprawdze jeszcze modele firmy Adam (choć już kiedyś brałem udział w ich prezentacji i nie padłem na kolana) ale też s3a nie słyszałęm. Sprawa adaptacji pomieszczenia,cóż...jeszcze poczeka,ponieważ xczęsto się przemieszczam, ale być może niedługo...
Mierze zawsze pomieszczenie w którym pracuje sys pomiarowym.Pomaga zbudować świadomość miejsca ale to tylko półsrodek.
Natomiast nie lubie pracować na monitorach z niepełnym pasmem, brak dołu mi przeszkadza bardziej niz znajome zdudnienia.
CO DO SUBA to narazie nie chce przez wygode, wiecej sprzetu do ustawiania a BM15a mają tego dołu całkiem sporo, zawsze mogę do nich dokupić

Jeszcze raz dzieki.Pozdrawiam

Ps.IGS mam słabość do vintageowych gearów>Jak znajde jakies fajne lofty to sprawdze te monitorki
Szukam książki Dźwięk w filmie - Małgorzata Przedpełska-Bieniek.Kupie,pożyczę,zapłacę za przesyłkę)

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » poniedziałek 18 cze 2007, 23:37

Na 1 szym miejscu narazie Dynaudio BM 15A...

A daleko masz do Poznania (znaczy Swarzedza)? Moze warto sie przejechac? Zadzwon, umow sie, moze... wprawdzie z tego co wiem wszystko na pniu sprzedaja, ale przynajmniej posluchac i pogadac warto
APS company

Awatar użytkownika
uruk

Post autor: uruk » wtorek 19 cze 2007, 09:41

...Na 1 szym miejscu narazie Dynaudio BM 15A...

A daleko masz do Poznania (znaczy Swarzedza)? Moze warto sie przejechac? Zadzwon, umow sie, moze... wprawdzie z tego co wiem wszystko na pniu sprzedaja, ale przynajmniej posluchac i pogadac warto
APS company...
Tak, jeszcze będe słuchał Aeonów. Nie pomine ich napewno, to mógłby być drogi błąd Pozdrawiam
Szukam książki Dźwięk w filmie - Małgorzata Przedpełska-Bieniek.Kupie,pożyczę,zapłacę za przesyłkę)

supersonic

Post autor: supersonic » niedziela 09 wrz 2007, 19:20

Jak się odbył odsłuch Aeonów?
Inżynier dźwięku, kompozytor. Przedsiębiorca.

nextaz

Post autor: nextaz » niedziela 09 wrz 2007, 19:37

rowniez zainteresowany porownaniem dynaudio do aeonow
jak ktos mial okazje prosze niech cos napisze

czekamy na dalsze informacje z testow!

nextaz

...Jak się odbył odsłuch Aeonów?...

Awatar użytkownika
uruk

Post autor: uruk » niedziela 09 wrz 2007, 19:56

...Jak się odbył odsłuch Aeonów?...
No właśnie!! Nie odbył się .Wybór padł na Dynaudio BM15A. Po testach doszedłem do wniosku że mi odpowiadają bardzo!!! i nabyłem je drogą kupna.W najgorszym razie bede troche żałował AEONów ,nie było jednak czasu na wycieczki i wziąłem sprawdzone rozwiązanie.

Co do BM15A niełatwo je opisać. Jednym słowem, to co na nich ustawiam jest świetnie słyszalne na innych zestawach. Dobre narzędzie, nie męczą moich uszu.Dają duży dzwiek wktórym słychać każdą wprowadzaną zmianę.
Trzeba im też przygotować miejsce do pracy (adaptacja - u mnie głównie dyfuzory)
Wady:
poza ceną,
trochę czuje podział pasma wysokotonowy/niskotonowy,
ale w ilości którą nazwałbym drobiazgiem.
Pozdrawiam

nextaz

Post autor: nextaz » poniedziałek 10 wrz 2007, 15:29

tak dynaudio sa moim numerem 1 w tej cenie jak narazie - zarowno wieksze bm15a jak i male bm6a
tu faktycznie superneutralne,nie mecza ucha dobrze sie prawdzaja zarowno w muzyce rockowej jak i techno.

jednak ciagle bardzo ciekaw jestem porownania do rodzimego produktu

nextaz

ODPOWIEDZ