Novation X-Station - czy warto zainwestować?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mastyk

Re: Novation X-Station - czy warto zainwestować?

Post autor: mastyk » środa 21 sty 2009, 13:20

Hmmm, to bardzo dobrze się składa, bo właśnie takich brzmień szukam Coś mi się wydaję, że chyba jednak kupię to cacko
[Post edytowany przez Admina w dniu 20/01/2009]...

naprawdę nie potrafisz zrobić sobie takich brzmień na Virusie TI?

m.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » środa 21 sty 2009, 14:23

...
Hmmm, to bardzo dobrze się składa, bo właśnie takich brzmień szukam Coś mi się wydaję, że chyba jednak kupię to cacko
[Post edytowany przez Admina w dniu 20/01/2009]...

naprawdę nie potrafisz zrobić sobie takich brzmień na Virusie TI?

m....
Na razie takich brzmień nie robiłem na Virusie, bo mam go od niedawna. Dlatego właśnie się od razu na początku pytałem, czy można takie brzmienia wyciągnąć na Virku.
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » środa 21 sty 2009, 14:29

Dlatego właśnie się od razu na początku pytałem, czy można takie brzmienia wyciągnąć na Virku....

w ogole nie wiem, po co zastanawiasz sie nad xstation, skoro masz virusa ti oraz blofelda?? przeciez one potencjalem i brzmieniem takie xstation niszcza w przedbiegach..
xstation jest fajne, ale imo blofeld oraz virus to zupelnie inna polka.. wyzsza polka..

[addsig]
the Sun Personality

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 25 sty 2009, 13:35

...Dlatego właśnie się od razu na początku pytałem, czy można takie brzmienia wyciągnąć na Virku....

w ogole nie wiem, po co zastanawiasz sie nad xstation, skoro masz virusa ti oraz blofelda?? przeciez one potencjalem i brzmieniem takie xstation niszcza w przedbiegach..
xstation jest fajne, ale imo blofeld oraz virus to zupelnie inna polka.. wyzsza polka..

...
W sumie to może tak jest, ale X-station brzmi trochę inaczej niż blofeld i virus. Z tego co słyszałem, to brzmi ciekawie, ale sam już nie wiem czy kupić czy nie...
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » niedziela 25 sty 2009, 13:51

W sumie to może tak jest, ale X-station brzmi trochę inaczej niż blofeld i virus. Z tego co słyszałem, to brzmi ciekawie, ale sam już nie wiem czy kupić czy nie... ...

Twoje podejście nie bardzo ma sens. Masz dwa świetne instrumenty, które kupiłeś niedawno i nie zdążyłeś ich jeszcze poznać. Zastanawiasz się nad kolejnym, bo ma fajne brzmienia, a jeszcze nie wiesz, czy umiesz takie "wykręcić" na tamtych dwóch. W ten sposób za parę lat będziesz miał 10 syntezatorów, i będziesz kupował kolejne, bo "ciekawie brzmią".

Musisz się zdecydować, czy chcesz tworzyć muzykę, czy kupować syntezatory.

Bo jeżeli chcesz tworzyć muzykę, to skoncentruj się na tym, co już posiadasz i zabierz się porządnie do tych sprzętów, naucz się wyciągać z nich jak najwięcej. Dojdziesz do ściany, będziesz potrzebował czegoś innego, żeby pójść dalej - świadomie kupisz kolejny instrument, wiedząc czego Ci brakuje i co chcesz osiągnąć.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 25 sty 2009, 16:57

...W sumie to może tak jest, ale X-station brzmi trochę inaczej niż blofeld i virus. Z tego co słyszałem, to brzmi ciekawie, ale sam już nie wiem czy kupić czy nie... ...

Twoje podejście nie bardzo ma sens. Masz dwa świetne instrumenty, które kupiłeś niedawno i nie zdążyłeś ich jeszcze poznać. Zastanawiasz się nad kolejnym, bo ma fajne brzmienia, a jeszcze nie wiesz, czy umiesz takie "wykręcić" na tamtych dwóch. W ten sposób za parę lat będziesz miał 10 syntezatorów, i będziesz kupował kolejne, bo "ciekawie brzmią".

Musisz się zdecydować, czy chcesz tworzyć muzykę, czy kupować syntezatory.

Bo jeżeli chcesz tworzyć muzykę, to skoncentruj się na tym, co już posiadasz i zabierz się porządnie do tych sprzętów, naucz się wyciągać z nich jak najwięcej. Dojdziesz do ściany, będziesz potrzebował czegoś innego, żeby pójść dalej - świadomie kupisz kolejny instrument, wiedząc czego Ci brakuje i co chcesz osiągnąć.
...
Szczerze mówiąc to doszedłem do tego samego wniosku. Dzięki za tą wypowiedź, bo to potwierdziło moje przemyślenia.

Pozdrawiam
Robert
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
woytas

Post autor: woytas » poniedziałek 09 mar 2009, 14:08

witam wszystkich. ja mam tylko takie małe pytanko. czy jest jakaś różnica między novation x-station, a novation remote x-station ? W różnych sklepach internetowych niektóre x-stationy maja dopisek remote a niektóre nie. ja dopatruje się tylko różnicy cenowej. prosze napiszcie o co tu chodzi. bo chce kupić sobie ten sprzet. z gory thx

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 09 mar 2009, 16:14

...witam wszystkich. ja mam tylko takie małe pytanko. czy jest jakaś różnica między novation x-station, a novation remote x-station ? W różnych sklepach internetowych niektóre x-stationy maja dopisek remote a niektóre nie. ja dopatruje się tylko różnicy cenowej. prosze napiszcie o co tu chodzi. bo chce kupić sobie ten sprzet. z gory thx...
x-station ma na swoim pokładzie syntezator i karte muzyczną, natomiast remote to podobnie wyglądający sterownik pozbawiony wyżej wymienionych cech.
Stąd różnica w cenie.

arturs

Post autor: arturs » poniedziałek 09 mar 2009, 18:23

......witam wszystkich. ja mam tylko takie małe pytanko. czy jest jakaś różnica między novation x-station, a novation remote x-station ? W różnych sklepach internetowych niektóre x-stationy maja dopisek remote a niektóre nie. ja dopatruje się tylko różnicy cenowej. prosze napiszcie o co tu chodzi. bo chce kupić sobie ten sprzet. z gory thx...
Z całym sercem polecam novation x-station. Za maks tysiaka masz interface audio plus naprawde dobry syntezator, klawiaturę sterującą. Miałem wiele sprzętów i powiem szczerze, że angole mieli łeb na karku projektując ten model. Prosty, szybki w obsłudze i skuteczny. Oczywiście posiadając go skazujesz się, na pracę na ścieżkach audio - ale nie będziesz żałować.

Awatar użytkownika
woytas

Post autor: woytas » poniedziałek 09 mar 2009, 21:23

Z całym sercem polecam novation x-station. Za maks tysiaka ...

za max tysiaka? ciekaw jestem gdzie takiego kupie chyba ze to 25 klawiszowy ale i tak cięzko takiego znaleźć ja chce 49. w polskim sklepie internetowym najniższa cena jaką znalazłem to 1888zł, za novation x-station 49, no i raczej chce z gwarancja zeby byl. jak macie inne tańsze źródla to bardzo byłbym wdzieczny za pomoc.

ODPOWIEDZ