Problem z kartą MAYA 7.1
Re: Problem z kartą MAYA 7.1
Nie wiem jak wygląda mikser tej karty, ale przyjrzyj mu się dokładnie, może jest osobna sekcja dotycząca nagrywania w której ustawia się źródło i poziom nagrywanego sygnału. Może jest gdzieś MUTE lub WYCISZ zaznaczone. Tk jest np. w sterownikach kX - osobna strona w mikserze dla wyjść i osobna dla nagrywania.
...Nie wiem jak wygląda mikser tej karty, ale przyjrzyj mu się dokładnie, może jest osobna sekcja dotycząca nagrywania w której ustawia się źródło i poziom nagrywanego sygnału. Może jest gdzieś MUTE lub WYCISZ zaznaczone. Tk jest np. w sterownikach kX - osobna strona w mikserze dla wyjść i osobna dla nagrywania. ...
Sygnal z line-in czy mic słychać. Problem w tym, ze gdy tylko chce nagrywac wywala komunikat ze niezgodny jest parametr nagrywania : próbkowanie, rozdzielczość bitowa. A śmieszne jestże to robię to w 48 kHz 16 bitach , bo wiem ze MAYA 7.1 próbkuje tylko z takimi parametrami.
Sygnal z line-in czy mic słychać. Problem w tym, ze gdy tylko chce nagrywac wywala komunikat ze niezgodny jest parametr nagrywania : próbkowanie, rozdzielczość bitowa. A śmieszne jestże to robię to w 48 kHz 16 bitach , bo wiem ze MAYA 7.1 próbkuje tylko z takimi parametrami.
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection
Maya próbkuje tak tylko pod ASIO tak samo jak SB Live. SForge nie używa ASIO więc w innym jakimś panelu MAI z parametrami dla DirectX ustaw 48 kHz albo w Sound Forgu ustaw 44100. Tylko dla Cubase, Logic czy Wavelab jesteś zmuszony do 48 kHz jeśli chcesz używać sterownika ASIO.
...
-starsze wersje sterowników powinny być na dołączonej płytce CD w katalogu old drivers
-a czy ten sam komunikat występuję w Cool Edit i Wavelabie? - jeżeli nie to coś musi być z pogramem SF tak sądze
...
-starsze wersje sterowników powinny być na dołączonej płytce CD w katalogu old drivers
-a czy ten sam komunikat występuję w Cool Edit i Wavelabie? - jeżeli nie to coś musi być z pogramem SF tak sądze
...Sygnal z line-in czy mic słychać. Problem w tym, ze gdy tylko chce nagrywac wywala komunikat ze niezgodny jest parametr nagrywania : próbkowanie, rozdzielczość bitowa. A śmieszne jestże to robię to w 48 kHz 16 bitach , bo wiem ze MAYA 7.1 próbkuje tylko z takimi parametrami.
...
...
Ten sam komunikat wywala we wszsytkich programach,nawet w windowsowym sndrec32.exe (tylko nieco innatresc , ale o to samo mu chodzi).
Natomiast co do sterowników to nie ma starszych wersji, jest tylko najnowsza 4.02 . Moze jest jakiś ftp AUDIOTRAK'a z którego mozna pobrac starsze stery ?
...
...
Ten sam komunikat wywala we wszsytkich programach,nawet w windowsowym sndrec32.exe (tylko nieco innatresc , ale o to samo mu chodzi).
Natomiast co do sterowników to nie ma starszych wersji, jest tylko najnowsza 4.02 . Moze jest jakiś ftp AUDIOTRAK'a z którego mozna pobrac starsze stery ?
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection