Dobry konwerter analogowo-cyfrowy dla Edirol UA 101
Re: Dobry konwerter analogowo-cyfrowy dla Edirol UA 101
,,Podkreślam ze zależny mi na jak najlepszym przetworniku ad''
Na samym początku niniejszym wprowadzasz w błąd swych potencjalnych rozmówców :)
poza tym Konrad dobrze radzi
- Łukasz1985
...Czy to nie Twoje słowa?
Na samym początku niniejszym wprowadzasz w błąd swych potencjalnych rozmówców :)
poza tym Konrad dobrze radzi...
Zgadza sie moj blad:) Ten mytek jest w miare do przelkniecia. A co sadzicie o rme bo jest duzo tanszy.
- Łukasz1985
...
...Czy to nie Twoje słowa?
poza tym Konrad dobrze radzi...
Zgadza sie moj blad:) Ten mytek jest w miare do przelkniecia. A co sadzicie o rme bo jest duzo tanszy.
...
To jak wypowie sie ktos na temat konwertera RME?
- MUSICTOOLZ
Hej,
powiem Ci szczerze (jak zwykle zresztą). Uwielbiam RME. I zawsze polecam ją naszym klientom. Sam mam kartę RME Mutiface, którą przez Express Card podłączam do MacBooka Pro. Uwielbiam soft RME, organizację routing sygnału, cały komplet narzędzi analitycznych, stabilność sterowników, jak i to, że dość często aktualizują ten soft i nie zapominają o starych użytkownikach. Tym niemniej do tego RME mam podłączone dwa Myteki, i ich używam do przetwarzania AD i DA...
Dziękuję i pozdrawiam,
Konrad
[addsig]
www.musictoolz.pl
- Łukasz1985
...Zgadza sie moj blad:) Ten mytek jest w miare do przelkniecia. A co sadzicie o rme bo jest duzo tanszy...
Hej,
powiem Ci szczerze (jak zwykle zresztą). Uwielbiam RME. I zawsze polecam ją naszym klientom. Sam mam kartę RME Mutiface, którą przez Express Card podłączam do MacBooka Pro. Uwielbiam soft RME, organizację routing sygnału, cały komplet narzędzi analitycznych, stabilność sterowników, jak i to, że dość często aktualizują ten soft i nie zapominają o starych użytkownikach. Tym niemniej do tego RME mam podłączone dwa Myteki, i ich używam do przetwarzania AD i DA...
Dziękuję i pozdrawiam,
Konrad ...
...czy nie ma jakiegos konwertera dobrze brzmiacego do 2000zł?
- MUSICTOOLZ
Cześć,
obawiam się, że nie, w tej klasie cenowej będą co najwyżej poprawne konstrukcje...
Dziękuję i pozdrawiam,
Konrad
PS. Pożycz sobie od nas Myteka i porównaj z innymi - będziesz wiedział od razu, o czym mówię...
[addsig]
www.musictoolz.pl
- Łukasz1985
......czy nie ma jakiegos konwertera dobrze brzmiacego do 2000zł?...
Cześć,
obawiam się, że nie, w tej klasie cenowej będą co najwyżej poprawne konstrukcje...
Dziękuję i pozdrawiam,
Konrad
PS. Pożycz sobie od nas Myteka i porównaj z innymi - będziesz wiedział od razu, o czym mówię... ...
Wyslalem do Ciebie wiadomosc na priv:) Odezwij sie jak przeczytasz:)
- Łukasz1985
...
......czy nie ma jakiegos konwertera dobrze brzmiacego do 2000zł?...
Cześć,
Dziękuję i pozdrawiam,
Konrad
PS. Pożycz sobie od nas Myteka i porównaj z innymi - będziesz wiedział od razu, o czym mówię... ...
Wyslalem do Ciebie wiadomosc na priv:) Odezwij sie jak przeczytasz:)
...
...juz mam w domu Myteka wlasnie testuje...Nagrywalem ostatnio wokale przez mojego Korga M3 i musze przyznac ze mytek mnie nie zaskoczyl, nagralem dokladnie ten sam wokal na myteku (tak samo ustawiony preamp i wszystkie wtyczki) i wokal brzmi lepiej nagrywany przez korga:) Pewnie wielu z was nie uwierzy no ale tak jest, oczywiscie sa roznice w brzmieniu np Mytek daje wiecej basu na wokalu. No to mam 4K w kieszeni:)
I fajnie

Po prostu poszłeś (a nawet poszedłeś) jedynie słuszną drogą, czyli wcześniej sprawdziłeś czy to, co sugerują inni zda egzamin w Twoim przypadku.
Jeśli chodzi o wokale, to akurat mikrofon i preamp należy dobierać "pod siebie" i swój projekt, nie sugerując się za mocno obiegowymi opiniami. Dlatego też w każdym poważnym studiu jest ich zwykle co najmniej kilkanaście do wyboru.
[addsig]
...
...juz mam w domu Myteka wlasnie testuje...Nagrywalem ostatnio wokale przez mojego Korga M3 i musze przyznac ze mytek mnie nie zaskoczyl, nagralem dokladnie ten sam wokal na myteku (tak samo ustawiony preamp i wszystkie wtyczki) i wokal brzmi lepiej nagrywany przez korga:) Pewnie wielu z was nie uwierzy no ale tak jest, oczywiscie sa roznice w brzmieniu np Mytek daje wiecej basu na wokalu. No to mam 4K w kieszeni:)
...
Ja kożystam z interface-u E-Mu1616m i bardzo go sobie chwalę.. jego przetworniki pochodzą z Digidesign®'s ProTools® HD 192 I/O także raczej są dobre :) poza tym sama karta kosztuje w granicach 2tysi.
Oczywiście rozumiem ze nie chcesz zmieniac interfaceu, ale jesli juz bys sie jednak zdecydowal to byc moze to jest rozwiazanie, ktorego szukasz?