......listwa z wył. różnicowo-prądowym: 19" 5gn P-10-658210 ...
Kup, ale trochę tanie to jest, poszukaj czegoś droższego
Napisałeś, że pętlę mas wyeliminowałeś. Wyeliminowałeś jako przyczynę, czy wyeliminowałeś pętlę mas? To pewna różnica jest. Tak czy inaczej, nic nie piszesz, jak zachowuje się sam monitor niepodłączony do niczego - jak coś w nim burczy, to jest winny on, jak jest cichy, to nie on jest winny. Ja stawiam, że to klasyczna pętla mas, i nie ma to tamto ...
Ja się z Tobą zgodzę, wyeliminowałem przyczynę , tylko pytanie czy wszystkie. Jeśli chodzi o zachowanie samego monitora, masz na myśli, bez podłączonego kabla sygnałowego? Wiesz prace wzmacniacza nie nazwałbym buczeniem, a to słyszę w obu monitorach , w tym natomiast dodatkowo szelest jakby ktoś od środka membrane mu przecierał, co więcej ostatnie miesiące ta lewa strona, bardziej się grzała, czasem aż dotknąć się nie dało, porównywałem z prawym, i faktycznie cieplejszy, czasem grzał się bardzo szybko, nieraz kilka minut wystarczyło.
To mnie już niepokoiło. ...
Odpowiadanie pytaniem na pytanie do noczego nie doprowadzi. TAK, MAM NA MYŚLI BEZ PODŁĄCZONEGO KABLA SYGNAŁOWEGO! Jest na to odpowiedź? Nie ma.
Najprawdopodobniej z tego, co piszesz, to wzbudza się końcówka, ale dopóki nie zaczniesz pisać po polsku, to nie wiem.
[addsig]