No wiec rzeczywiście dyskusja nie ma sensu..jesli myslicie ze naprawa monitorow Adam za 4-5 tys jest tak samo prosta jak pilota od TV to faktycznie..
Jakoś dziwnie sie sklada ze panuje taka opinia wsrod sprzetu np Behringera ze po gwarancji mozna jedynie wyrzucic...nikt tego nie naprawi..to dlaczego nikt nie napisze zeby isc z nim do elektronika? jesli Behringera monitory kosztuja 1000 zł to za 400 naprawi elektronik i bedziemy sie cieszyc dalej sprzetem..no wlasnie bo to nie takie proste..jesli Behringerow skladanych w Chinach nie ma sensu zanosic do elektronika to Adamow chyba tym bardziej..
Poza tym ja nie wiem jak mozna ufac podrzednym elektronikom z osiedla, ktorzy prawdopodobnie nigdy w zyciu nie mieli jakichkolwiek monitorow studyjnych w rekach bo jednak przecietny Kowalski naprawia nieco inny sprzet..
Ja kiedys naprawialem stara wieże Sharp (przerywał jeden kanał) u niby dobrego znanego w miescie elektronika..a do dzis wieza i tak nie powróciła do pełni sprawności i nadal kanał nie działa w 100% dobrze..i co ja mam zaniesc monitory? Taaa
Ciekawe czemu wlascicele dobrych markowych aut nie jezdza do osiedlowych mechanikow? Tylko szukaja ASO? i tam serwisuja auto? Nikt nie jest glupi a jesli myslicie ze takie cos naprawi elektronik i bedzie dzialac przez najblizsze 5 lat to faktycznie..
Co do laptopa napisze tak..przeważnie każdy serwis poza autoryzowanym próbuje naprawić..ja nie po to zanosilem do serwisu zeby mi wymienili caly komputer na nowy..wiec nie rozumiem o czym my rozmawiamy? Wymiana plyt glownej? Jakbym sie zawzial to bym sam kupil plyte za 200 zł i ja wymienil a nie potrzebuje do tego serwisu..po prostu chcieli laptop naprawic a nie "wymienic" części..ale widze ze mamy skrajnie inne podejscie..
Konczac napisze tak..jesli ktos uwaza ze zaoszczedzi oddajac taki sprzet do elektronika to jest w wielkim bledzie..bo rzadko kiedy sprzet od elektronika wytrzymuje chociaż rok po naprawie..mamy sprzet w studiu, w którym pracuje i nigdy nie byl oddawany do byle jakiego elektronika, tylko zawsze autoryzowany serwis i nadal wszystko pięknie działa mimo że minelo ponad 2 lata od naprawy.
Każdy robi jak uważa ja nie mam zaufania nawet w 1% do osiedlowych elektroników, którzy bedą się uczyć na takim sprzęcie napraw i tak szybko bym nie oddal takiego sprzetu komus kto schematycznie naprawia wszystko jak leci.