ADAM A7 - problem z głośnością

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
petermazur

Re: ADAM A7 - problem z głośnością

Post autor: petermazur » poniedziałek 15 paź 2012, 22:10

...Trewor, magnetowid jest o wiele trudniej naprawić niż wzmacniacz audio, bo tu jeszcze często dochodzi wiedza z dziedziny mechaniki. Znowu pudło.
To co pokazałem na zdjęciu naprawi Ci od ręki "czwrókowy" uczeń z technikum elektronicznego. Inaczej sprawa ma się z przetwornikami typu głośnik, o czym wspominał Zbynio.
Nie bardzo jest o czym dalej dyskutować, osobiście polecam autorowi oddać niesprawny zestaw głośnikowy do lokalnego serwisanta z jakimś tam powiedzmy "statusem" na "mieście". Odesłanie pogwarancyjne prosto do Adam Audio zapewne będzie wiąząło się z potężnym wydatkiem, nie koniecznie uzasadnionym.... Cool...

Jak wyzej koszt wysylki troszke sie nie kalkuluje.mimo wszystko dziekuje Wam za wasze opinie.

P.s.Wyzej zapomnialem dodac,ze potencjometr Input Gain z przodu rowniez nie dziala,takze napewno bebechy Adama:(

TrevorMuzzy

Post autor: TrevorMuzzy » poniedziałek 15 paź 2012, 22:23

No wiec rzeczywiście dyskusja nie ma sensu..jesli myslicie ze naprawa monitorow Adam za 4-5 tys jest tak samo prosta jak pilota od TV to faktycznie..

Jakoś dziwnie sie sklada ze panuje taka opinia wsrod sprzetu np Behringera ze po gwarancji mozna jedynie wyrzucic...nikt tego nie naprawi..to dlaczego nikt nie napisze zeby isc z nim do elektronika? jesli Behringera monitory kosztuja 1000 zł to za 400 naprawi elektronik i bedziemy sie cieszyc dalej sprzetem..no wlasnie bo to nie takie proste..jesli Behringerow skladanych w Chinach nie ma sensu zanosic do elektronika to Adamow chyba tym bardziej..

Poza tym ja nie wiem jak mozna ufac podrzednym elektronikom z osiedla, ktorzy prawdopodobnie nigdy w zyciu nie mieli jakichkolwiek monitorow studyjnych w rekach bo jednak przecietny Kowalski naprawia nieco inny sprzet..

Ja kiedys naprawialem stara wieże Sharp (przerywał jeden kanał) u niby dobrego znanego w miescie elektronika..a do dzis wieza i tak nie powróciła do pełni sprawności i nadal kanał nie działa w 100% dobrze..i co ja mam zaniesc monitory? Taaa

Ciekawe czemu wlascicele dobrych markowych aut nie jezdza do osiedlowych mechanikow? Tylko szukaja ASO? i tam serwisuja auto? Nikt nie jest glupi a jesli myslicie ze takie cos naprawi elektronik i bedzie dzialac przez najblizsze 5 lat to faktycznie..

Co do laptopa napisze tak..przeważnie każdy serwis poza autoryzowanym próbuje naprawić..ja nie po to zanosilem do serwisu zeby mi wymienili caly komputer na nowy..wiec nie rozumiem o czym my rozmawiamy? Wymiana plyt glownej? Jakbym sie zawzial to bym sam kupil plyte za 200 zł i ja wymienil a nie potrzebuje do tego serwisu..po prostu chcieli laptop naprawic a nie "wymienic" części..ale widze ze mamy skrajnie inne podejscie..

Konczac napisze tak..jesli ktos uwaza ze zaoszczedzi oddajac taki sprzet do elektronika to jest w wielkim bledzie..bo rzadko kiedy sprzet od elektronika wytrzymuje chociaż rok po naprawie..mamy sprzet w studiu, w którym pracuje i nigdy nie byl oddawany do byle jakiego elektronika, tylko zawsze autoryzowany serwis i nadal wszystko pięknie działa mimo że minelo ponad 2 lata od naprawy.

Każdy robi jak uważa ja nie mam zaufania nawet w 1% do osiedlowych elektroników, którzy bedą się uczyć na takim sprzęcie napraw i tak szybko bym nie oddal takiego sprzetu komus kto schematycznie naprawia wszystko jak leci.

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 16 paź 2012, 00:14

napisałem kilka rzeczy a nie rozumiesz

adam ma standardowe elementy - nie ma problemu z dostępnością a amatorzy też uczą się na prostych konstrukcjach

znajdź scalak sterujący do pilota albo układ 5.1 czy lepszy do wzmacniacza

jak są to w ostrej cenie

pomijam fakt że przez to też prostszy w budowie

nie porównuj komputerów - w nich są moduły i o elektronice nic nie trzeba wiedzieć tak naprawdę - i nie opłaca się naprawiać również :)

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 16 paź 2012, 00:15

ps.zawsze może poszukać dobrego elektronika i chociażby zdiagnozować przyczynę - pewnie za grosze jak się pogada

i tak serwis płatny

do tego schemat i można jechać

ODPOWIEDZ