Płyta główna w PC

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
cichydd

Re: Płyta główna w PC

Post autor: cichydd » środa 29 paź 2003, 11:39

Zdecydowanie dać sobie spokój !

Bierz tylko Nforce2. VIA to wprawdzie dobry chipset, ale NForce jest bardziej rozwojowy i wydajniejszy. Starą pamięć sprzedasz bez problemu, sdramy są w cenie.

Awatar użytkownika
bck

Post autor: bck » czwartek 30 paź 2003, 09:18

Heh, dzieki za wszystkie porady, ale nie uwierzycie co sie stalo! nagle zaczela dzialac karta sieciowa na tej mojej starej konfiguracji:) przyznam szczerze ze nie jestem biegly w grzebaniu we wnetrzu komputera ale pokombinowalem z przepinaniem kart na inne sloty PCI i recznie ustawilem przerwania co do tej pory bylo dla mnie czyms za co nigdy bym sie nie wzial! no ale maszyna ruszyła:-) wiem ze i tak juz niedlugo czeka mnie nieuchronnie wymiana sprzetu, no ale teraz moge chociaz szukac spojonie bez pospiechu czekajac na jakies ciekawe promocje Jeszcze raz dziekoowa
[addsig]

Awatar użytkownika
bck

Post autor: bck » czwartek 30 paź 2003, 14:49

A tak jeszcze na marginesie to chyba poziom uslug informatycznych w POlsce jest dosc zroznicowany...by nie powiedziec kiepski... Oczywiscie nie tyczy sie to wszystkich, wsrod Was jest pewno duzo fachowcow ktorzy zajmuja sie na tym na codzien i wiedza o co chodzi. Moza ja akurat pechowo trafilem bo na dwa serwisy do ktorych oddalem kompa zadan nie potrafil tego zrobic i tylko narzekali na moj stary sprzet. Stad tez byl moj apel na forum o pomoc w wyborze sprzetu. W koncu sam postanowilem sprobowac i oblozywszy sie roznymi gazetami typu chip itd., wykorzystujac dodatkowo wlasna znikoma wiedze na temat bebechow komputera, przerwan, konfliktow sprzetowych itd., doprowadzilem moje "badziewie" do stanu uzywalnosci. Pozdrowienia dla "PANOW INFORMATYKOW" i szacunek dla prawdziwych fachowcow i uzytkownikow forum.

BCK
[addsig]

ODPOWIEDZ