Mikrofon AKG C-2000b, proszę o pomoc

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
shearly

Re: Mikrofon AKG C-2000b, proszę o pomoc

Post autor: shearly » piątek 25 cze 2004, 14:49

...dlaczego od razu chcecie kolegę pożegnać z postawieniem poprzeczki wyżej?Przeceież za 900 złotych można kupić mikrofon pojemnościowy i mikser-a jeśli używany to nawet na kabel zostanie :D Wprawdzie nie wyjdzie AKG,ale MXL,albo SP...
...phi...

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » piątek 25 cze 2004, 15:41

Nawet to maleństwo ma zasilanie phantom http://www.musiccenter.pl/?s=one&i=1125 ... chociaż jeżeli już, to ja bym wziął ten http://www.musiccenter.pl/?s=one&i=133 ... oczywiście rozumiem, że kwestia jest 'budżetowa'... Może rzeczywiście lepiej do tego miksera wybrać coś z Studio Projects? Wtedy w 1000 pln uda się zmieścić spokojnie :) . Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zbych

Post autor: Zbych » piątek 25 cze 2004, 16:25

...Nawet to maleństwo ma zasilanie phantom http://www.musiccenter.pl/?s=one&i=1125 ...

Behringer UB502, który poleciłeś nie ma zasilania Phantom - właśnie zajrzałem na strony Behringera i ściągnąłem schemat blokowy. Nigdzie tam Phantoma nie widzę. A przy okazji - tu widziałem taniej: http://republika.pl/sklep_akutech/miksery1.htm#behringer

Zbych

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » piątek 25 cze 2004, 16:57

Behringer UB502, który poleciłeś nie ma zasilania Phantom - właśnie zajrzałem na strony Behringera i ściągnąłem schemat blokowy. Nigdzie tam Phantoma nie widzę. A przy okazji - tu widziałem taniej: http://republika.pl/sklep_akutech/miksery1.htm#behringer

Zbych...

Teraz widzę.. to znaczy, że wkręcają klientom kit- najwyraźniej trzeba pamiętać o 'zasadzie ograniczonego zaufania'... Czyli minimum byłby UB 802- ładna cena w Akutechu (ciekawe jak z przesyłką, itp...). Pozdrówki.

Leff

Post autor: Leff » piątek 25 cze 2004, 22:54

Czyli minimum byłby UB 802- ładna cena w Akutechu (ciekawe jak z przesyłką, itp...). Pozdrówki.

...

Bardzo dobrze, szczerze polecam Akutech.Kupowałem tam oprogramowanie, są dwie wersje płatności: Z góry na konto i wtedy Akutech opłaca wysyłkę (tak właśnie zrobiłem) lub przy odbiorze, ale wtedy Ty płacisz. Zawodowa, konkretna, bezproblemowa firma, jeszcze raz polecam.

Leff
Leff - Szczecin

Awatar użytkownika
t0m
Kontakt:

Post autor: t0m » piątek 25 cze 2004, 23:24

... Czyli minimum byłby UB 802- ładna cena w Akutechu (ciekawe jak z przesyłką, itp...). Pozdrówki.

...

Bardzo dobrze, szczerze polecam Akutech.Kupowałem tam oprogramowanie, są dwie wersje płatności: Z góry na konto i wtedy Akutech opłaca wysyłkę (tak właśnie zrobiłem) lub przy odbiorze, ale wtedy Ty płacisz. Zawodowa, konkretna, bezproblemowa firma, jeszcze raz polecam.

Leff...

to nie reklama. Tez mi sie podoba ta firma, widac ze pasjonaci ! I w dodatku bardzo pozyteczny maja serwis :) OBY TAK DALEJ W TYM KRAJU!

Awatar użytkownika
ukaef
Kontakt:

Post autor: ukaef » niedziela 27 cze 2004, 12:06

Dzięki dzięki i jeszcze raz dzięki, przemyślę wszystko i wam tu napiszę, na co się zdecydowałem :] Naprawdę dziękówa jeszcze raz all.
:)

Awatar użytkownika
ukaef
Kontakt:

Post autor: ukaef » niedziela 27 cze 2004, 12:30

-------------------------

To jest poważne pytanie:

Ej, weźcie mi w ogóle powiedzcie, jak duży będzie skok jakościowy:

jest tak: shure c608 (taaa, wstrętny dynamic)

będzie tak: akg c2000b

-----------------------

A to już nie ważne :

Nagrywam tylko wokal (rap muzyka), wydam trochu pieniędzy z kolegami na zakup tego sprzętu, więc prosze was jeszcze o jedno:

PISZCIE MI TUTAJ, ŻE TO DOBRY POMYSŁ I ŻE NA TYM SKORZYSTAM, I ŻE W OGÓLE BĘDZIE FAJNIE I ŻYCIE JESTY PIĘKNE, ok?

heheh, mam dopiero 16 latek, jak dla mnie taki majk to ogromny wydatek

mam nadzieję, że będzie chulał pięknie, bo na jego zakup, chyba mi portfel pęknie,

i dziękuję pięknie, tutaj za pomoc na forum wszystkim, pozdrawiam "EiS", teraz klikam na "post wyślij"

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » niedziela 27 cze 2004, 14:47

PISZCIE MI TUTAJ, ŻE TO DOBRY POMYSŁ I ŻE NA TYM SKORZYSTAM, I ŻE W OGÓLE BĘDZIE FAJNIE I ŻYCIE JESTY PIĘKNE, ok?

heheh, mam dopiero 16 latek, jak dla mnie taki majk to ogromny wydatek

mam nadzieję, że będzie chulał pięknie, bo na jego zakup, chyba mi portfel pęknie,

i dziękuję pięknie, tutaj za pomoc na forum wszystkim, pozdrawiam "EiS", teraz klikam na "post wyślij"

...

Majk jest wyczesany ziomalu, daje słowo nie pożałujesz szmalu

Dobry zakup, dobra marka, satysfakcji moc

Jak odbierzesz paczkę będziesz chciał nagrywać dzień i noc.

Awatar użytkownika
ukaef
Kontakt:

Post autor: ukaef » sobota 07 sty 2006, 13:03

Witam. Odświeżam temat, ponieważ minął rok, a ja wciąż się zastanawiam z zakupem :) Może doszli do forum nowi użytkownicy tego majka i mogą się wypowiedzieć na jego temat? Pozdrawiam i dzięki wszystkim za odpowiedzi.

ODPOWIEDZ