Sumowanie analogowe

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
PiotrK

Re: Sumowanie analogowe

Post autor: PiotrK » środa 16 lip 2008, 21:11

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 05:59 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

j.bravo

Post autor: j.bravo » czwartek 17 lip 2008, 00:58

...Człowieku, trochę dystansu. Coś dziwnie mocno siedzi Ci ten temat na wątrobie....
moze dlatego ze nie chce zeby ludzie poprzez błedne przykłady i nie żetelne posty wydawali grube pieniadze na urzadzenia ktore okażą sie nie byc tym, czym być miały??
dokladnie - nie cierpie klamstw i oszustw, nawet jesli sa zrobione niechcacy - i tak samo nie lubie kiedy ludzie latwo daja sie na nie nabierac
Może i racja. Nigdy bym nie kupił analogowych klocków za grubą kasę sugerując się jakimikolwiek testami z internetu. I nie ważne dla mnie, czy je zrobił Stevelukhater, Miłaszewski, czy Bob Katz. Dla mnie to jest po prostu niepojęte, ale cóż, różni są ludzie...

Jestem przystojny i młody

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » czwartek 17 lip 2008, 07:31

a ja kiedys byłem podatny na to, ze za małe $$$ można zrobic to samo co za duże $$$.
=================
Bo można

Posłuchałem polskiego hip hopu (składanego na PC) i amerykańskiego (miksowanego na gratach za wielkie $$$) i zmieniłem zdanie.
===============
z czego można wnioskować, że muzyka hip-hop "składa się" wyłącznie ze sprzętu i dużej ilości $$$. Nurt "magii" trzyma Cię mocno w objęciach

pozdrawiam
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » czwartek 17 lip 2008, 10:29

Posłuchałem polskiego hip hopu (składanego na PC) i amerykańskiego (miksowanego na gratach za wielkie $$$) i zmieniłem zdanie. ...

A ja posłuchałem kiedyś jak na jakimś konkursie poetyckim wiesze czytał pan Jerzy Kiszkis. Czytał do Shure B.G.2.1 chyba (w każdym razie - szmelc), do tego jakis wiekowy powemixerek Box, glośniczki Ldm (powiedzmy marka nawet nawet, ale nic specjalnego to nie było)

I całość brzmiała tak że miałem szczękę przy podłodze. Szmelcowaty sprzęt nie był w stanie popsuć niezwykłych umiejętności lektorskich aktora.

Drugi przykład - też juz tu kiedyś pisałem. U mnie w parafi dwu organistów grywa. Obaj z dyplomami. I na tym samym sprzęcie (nienajlepszym, organy na próbkach), w tym samym pomieszczeniu grają dokładnie dokładnie te same nuty - np. Mendelsonna na ślubach.
I po kilku taktach gry wiem który gra - bo jeden z nich brzmi płasko i bez żadnego wyrazu, drugi tak że całośc po prostu żyje.

Nie ma się co oszukiwać - jakby ich nagrać raz na PC i na gratach za wielkie $$$ to dalej będę wiedział który to grał
I jakoś jestem dziwnie pewien że wybiore lepszego organiste na PC niż gorszego na dolarach.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » czwartek 17 lip 2008, 19:15

Nie ma się co oszukiwać - jakby ich nagrać raz na PC i na gratach za wielkie $$$ to dalej będę wiedział który to grał
I jakoś jestem dziwnie pewien że wybiore lepszego organiste na PC niż gorszego na dolarach.

...
a ja wybiore lepszego nagranego na $$$

ODPOWIEDZ