Alesis Andromeda A6 - warto kupić?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Robix

Re: Alesis Andromeda A6 - warto kupić?

Post autor: Robix » niedziela 18 sty 2009, 00:20

...
Ja właśnie myślałem o JP-8000, tylko boję się zainwestować w coś starszego. Chodzi mi po głowie kupienie właśnie jakiegoś analoga, żeby był trochę większy "wykop"(w blofeldzie i virusie narazie nie mam takiego wykopu). Chyba, że podrasuje virusa jakimś filtrem analogowym....

Powoli robi się mocny off topic

Dodanie analogowego filtra nie da "wykopu" zmieni jedynie charakter brzmienia. Jeśli posiadasz już Virusa i Blofelda i zależy Ci na tym właśnie "wykopie" np na basach to polecam DSI Evolver , MOPHO czy choćby wspomniany wczesniej Waldorf Pulse. Jeśli masz więcej gotówki mini Voyager - uwierz mi , że już 1 OSC potrafi mieć taki power że wgniata w fotelik.

Wracając do głównego wątku Andromeda jak najbardziej się do tego nadaje. Polifoniczny , tłusy analog , jednak trzeba pamiętać o wszystkim co wcześniej było powiedziane na jej temat. Napewno da Ci to czego brakuje Virusowi i Blofeldowi.

...
No właśnie problem jest z gotóweczką, ponieważ jeszcze nie zarabiam pieniędzy , a prawie wszystko co miałem już poszło. Jednak wolę uzbierać trochę kasy i kupić porządnie. np mini voyagera lub propheta 08. Na pierwszym miejscu była by właśnie Andromeda, ale dopiero zaczynam i jeszcze długo nie będę się chyba czuł na siłach, aby podołać temu syntezatorowi . Ostatnim pomysłem był X-station novationa, bo ma dobre basy jak słyszałem, ale muszę jeszcze trochę porozmyślać :D. Przepraszam, że tak nie na temat .
Pozdrawiam
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
SAKAMOTO

Post autor: SAKAMOTO » niedziela 18 sty 2009, 01:44

Ja właśnie myślałem o JP-8000, tylko boję się zainwestować w coś starszego. Chodzi mi po głowie kupienie właśnie jakiegoś analoga, żeby był trochę większy "wykop"(w blofeldzie i virusie narazie nie mam takiego wykopu). Chyba, że podrasuje virusa jakimś filtrem analogowym....
No jezeli na blofeldzie i virusie nie masz "wykopu" to taka andromeda bardziej Ci w tym nie pomoze. Proponuje bardziej posiedziec nad sama budowa brzmien lub aranzacja utworow niz kupowaniem nastepnego sprzetu...swoja droga bardzo dobrego ale tez zabugowanego solidnie rowniez.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » niedziela 18 sty 2009, 08:52

Tak sie składa że męczę od dłuższego czasu virusa ti, i powiem że to jest to co szukałem , genialny i popieram że jeśli nie masz wykopu to może popracuj nad edycją budową brzmień, oraz aranżu. Może mocna kompresja da Ci ten wykop ?
Kombinuj bo jest na czym :)
Ex5r też ciągle walczy i sprawdza się w dzisiejszych czasach.

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » niedziela 18 sty 2009, 10:05

"wykop" ... trzebaby to zdefiniować. Nie brałem pod uwagę słabych umiejętności w programowaniu i aranżacji. Zakładałem , że kolega je posiada ( conajmniej średnie). Jeśli ma się takowe i wciąż brakuje tej ciężkiej do określenia mocy analog jak najbardziej ją da. Jeśli jednak jest jak sugerują koledzy wyżej , można kupować w nieskończoność a mocy nie będzie
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 18 sty 2009, 23:57

No specem od syntezy to jeszcze nie jestem :D, ale jest to "coś" co mają analogi i właśnie tego mi brakuje. Swoją drogą, to uważam, że zawsze warto mieć analoga, bo się na pewno przyda.
Pozdrawiam
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » piątek 03 kwie 2009, 02:38

I jak panie pierro?
Jakieś parapeciki nabyte?
Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
nn

Post autor: nn » poniedziałek 27 lip 2009, 13:33

chetnie kupie od kogos Andromede. od dawna jestem jej ciekaw. w rozliczeniu moge dac kilka innych maszyn, ew. gotowka.

Adrian4u
Kontakt:

Post autor: Adrian4u » poniedziałek 27 lip 2009, 16:51

...chcę aby to był analog w wersji z klawiaturą najlepiej 5 oktawową o wyszukanych i innowacyjnych dzwiekach takich ktorych nie mozna znlalezc na virusie ti czy rolandzie gt synth, potrzebuje dobrego syntezatora do produkcji house,trance ... licze na wasza pomoc bo w sklepach kazdy chce wcisnac byle by tylko zarobic natomiast nie am co liczyc na obiektywna opnie dlatego bede bardzo wdzieczny ejsli mi pomozecie... 
no cóż - odpowiem tak - wszystko oprócz "analog" znajdziesz tylko w jednym instrumencie - KORG Z1. I wiem, co polecam - sam go mam i nie zamienię się na żaden inny.

DJ, konferansjer, zwierzę sceniczne:)

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » poniedziałek 27 lip 2009, 19:07

...
...chcę aby to był analog w wersji z klawiaturą najlepiej 5 oktawową o wyszukanych i innowacyjnych dzwiekach takich ktorych nie mozna znlalezc na virusie ti czy rolandzie gt synth, potrzebuje dobrego syntezatora do produkcji house,trance ... licze na wasza pomoc bo w sklepach kazdy chce wcisnac byle by tylko zarobic natomiast nie am co liczyc na obiektywna opnie dlatego bede bardzo wdzieczny ejsli mi pomozecie... 
no cóż - odpowiem tak - wszystko oprócz "analog" znajdziesz tylko w jednym instrumencie - KORG Z1. I wiem, co polecam - sam go mam i nie zamienię się na żaden inny.
...

nie bardzo rozumiem twojego podejścia.. virus, Roland gt to tylko narzędzie, jeśli chcesz innowacyjne dzwieki to je wykrec, a nie szukasz pod to syntezator, zadaj moze lepiej odrazu pytanie - szukam syntezatora z jak najmniej wyeksploatowanymi presetami..., virus to potęga mimo to ze juz sam go nie mam bo sprzedałem ale nie zmienia faktu ze to potęga, z tego mozna tyle wydobyć ze hoho, mi samemu juz zestal tylko leciwy jp8000 a jeszce jestem sporo w stanie z tego dziadka wydobyć, to kwestia obslugujacego a nie syntezatora, synt to tylko maszyna -narzędzie same za ciebie muzyki nie robi. 

''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » poniedziałek 27 lip 2009, 22:01

zadaj moze lepiej odrazu pytanie - szukam syntezatora z jak najmniej wyeksploatowanymi presetami..., 

synt to tylko maszyna -narzędzie same za ciebie muzyki nie robi. ... 

Bardzo trafne uwagi, popieram :). Co do virusa także Cool.

Pozdrawiam

Początkujący muzyk.

ODPOWIEDZ