LuSH-101 od grupy D16

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Marc.The.Drummer
Kontakt:

Re: LuSH-101 od grupy D16

Post autor: Marc.The.Drummer » sobota 29 wrz 2012, 20:08

Mi tam sie prezentacje podobaja aczkolwiek sa lepsze wiadomo. W kazdym razie slinka juz mi cieknie zeby miec lush'a :D

http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » środa 03 paź 2012, 17:22

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » środa 03 paź 2012, 20:24

Łukasz, to szystko leci z LuSH'a?

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » środa 03 paź 2012, 21:26

...
Łukasz, to szystko leci z LuSH'a?...

Tak, wszystko, oprócz garów i efektu wokalowego z jego nazwą  

Pewną trudnością było zrobienie brzmień od podstaw, czyli oscylator piła lub prostokąt, filtr i obwiednie + LFO.  W gotowym produkcie będą już presety, ale na poziomie beta testów nie ma nic. 

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 04 paź 2012, 14:10

Łukaszu, spoko kawałek

no, byłoby fajnie gdyby Twoje presety znalazły się w gotowym produkcie:)

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 11 paź 2012, 22:22

"We'd would like to announce that a long-awaited synthesizer LuSH-101 is about to be released. Release date is planned on Thursday, October 18th, 2012 10:10:10 AM"

Zatem 18 października będzie dostępny do zakupu.

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » wtorek 23 paź 2012, 23:45

Zainstalowałem demo. Potęga. Top class. Gratuluję Panowie twórcy i proszę o wyjaśnienie jak to się robi, że taka ściezka od razu siedzi. ?

Bardzo dobre presety Sebastiana. Myślę, że będzie hit, LuSH wnosi sporo świeżości do tematu.

Synth zjada całą moc procka w kilku warstwach :|

Jest parę ISTOTNYCH niedociągnięć interfejsu które mi realnie przeszkadzają i gdyby je poprawić instrument byłby super. 

[addsig]
http://www.superstereo.pl

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » środa 24 paź 2012, 00:09

...
Zainstalowałem demo. Potęga. Top class. Gratuluję Panowie twórcy i proszę o wyjaśnienie jak to się robi, że taka ściezka od razu siedzi. ?

Bardzo dobre presety Sebastiana. Myślę, że będzie hit, LuSH wnosi sporo świeżości do tematu.

Synth zjada całą moc procka w kilku warstwach :|

Jest parę ISTOTNYCH niedociągnięć interfejsu które mi realnie przeszkadzają i gdyby je poprawić instrument byłby super.  ...

U mnie niestety zjada cały ASIO Buffer, nawet przy jednej warstwie. Massive mi tyle nie ciągnie przy użytych prawie wszystkich możliwych równocześnie funkcjach i w Unisonie. Kilka Sylenthów też nie zapycha mi tak, jak jeden Lush. Nie wiem, jak będę miał czas, to popatrzę co jest nie tak, może to coś z ustawieniami. Jeżeli nie, to to nie jest synth dla mnie. No i kurczę ten interfejs mógłby być trochę bardziej czytelny. Trzeba się blisko ekranu wpatrywać, żeby to rozczytać. Takie moje pierwsze odczucia i spostrzeżenia po odpaleniu demka.

Pozdrawiam

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » środa 24 paź 2012, 12:33

......Zainstalowałem demo. Potęga. Top class. Gratuluję Panowie twórcy i proszę o wyjaśnienie jak to się robi, że taka ściezka od razu siedzi. ? Bardzo dobre presety Sebastiana. Myślę, że będzie hit, LuSH wnosi sporo świeżości do tematu.   Synth zjada całą moc procka w kilku warstwach :|   Jest parę ISTOTNYCH niedociągnięć interfejsu które mi realnie przeszkadzają i gdyby je poprawić instrument byłby super.  ... 
U mnie niestety zjada cały ASIO Buffer, nawet przy jednej warstwie. Massive mi tyle nie ciągnie przy użytych prawie wszystkich możliwych równocześnie funkcjach i w Unisonie. Kilka Sylenthów też nie zapycha mi tak, jak jeden Lush. Nie wiem, jak będę miał czas, to popatrzę co jest nie tak, może to coś z ustawieniami. Jeżeli nie, to to nie jest synth dla mnie. No i kurczę ten interfejs mógłby być trochę bardziej czytelny. Trzeba się blisko ekranu wpatrywać, żeby to rozczytać. Takie moje pierwsze odczucia i spostrzeżenia po odpaleniu demka.
Pozdrawiam...

Wiem że pracują nad interfejsem HD. Powinien się pojawić jako update. Zgłaszałem podobne uwagi jakiś czas temu.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » środa 24 paź 2012, 19:35

Jestem również nadziei że w przyszłych wersjach zostanie ulepszona obsługa wielu rdzeni przez sam plugin. Myślę że to pewne i jest kwestią czasu.

ODPOWIEDZ