Pandora vs V-AMP2

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
spiker

Re: Pandora vs V-AMP2

Post autor: spiker » czwartek 04 mar 2004, 11:02

Wszystko do czasu. Kiedyś Polacy byli jedną z tańszych sił roboczych. Teraz jesteśmy już drożsi - nawet od Słowaków. Dziś najtańsi są Chińczycy..ale tak nie będzie w nieskończoność. Oni też pójda po rozum do głowy ( o ile nie poszli jużdawno temu, tylko my o tym nie wiemy i w końcu, oprócz tego, że wszystkie ważniejsze fabryki będą u nich to jeszcze będą dyktowac ceny. Bardzo proste i jasne założenie i przepiekny przykład "spiskowej teorii dziejów"

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » czwartek 04 mar 2004, 15:09

Pojscie po rozum do glowy ostatnimi czasy polega na zamknieciu fabryki, wywaleniu z roboty ilus tam pracownikow, przeniesieniu produkcji do Chin i usunieciu z wyrobow nalepki "Made with pride in America".

Line 6 nigdy nie był produkowany w USA, ale w Malezji, po drugie nie bądź rasistą, po trzecie amerykanie sami wywieźli technologię do Chin i teraz mają za swoje, a ja mam sporo rzeczy, które są Proud Made in USA i jest to g...... , więc nie wnikam, gdzie te piece robią, tylko czy mi się podobają i wsio.

Pozdrawiam

Hofi

DogHead

Post autor: DogHead » czwartek 04 mar 2004, 15:57

Line 6 nigdy nie by? produkowany w USA, ale w Malezji,

Jesli masz na mysli POD-a to masz racje ale jesli Line 6 jako caly asortyment firmy, to juz nie bardzo.

==========

po drugie nie ba˛dz´ rasista˛

??????

==========

po trzecie amerykanie sami wywiez´li technologie˛ do Chin i teraz maja˛ za swoje

A czy ja twierdze innaczej? Placz sie dopiero zaczyna...

==========

a ja mam sporo rzeczy, które sa˛ Proud Made in USA i jest to g......

Zgadza sie, nie Ty jeden ...

==========

wie˛c nie wnikam, gdzie te piece robia˛, tylko czy mi sie˛ podobaja˛ i wsio.

I jedno i drugie jest wazne ale to juz duzo obszerniejszy temat.

==========

Pozdrawiam

Hofi...

Buzka...

Ano

Post autor: Ano » czwartek 04 mar 2004, 16:32

Hardi i Hofander: fajne konkretne odpowiedzi, wezme je pod uwage. Jestem troche zaskoczony, czy mozna juz powiedziec, ze w brzmieniach HighGain'owych, przestery syntetyczne sa rownie dobre jak lampowe ?

Jesli chodzi o paczke, to wybor jest latwiejszy - zamowilem juz Mesa Boogie Rectifier 2x12". Boxy 4x12" sa za ciezkie i nie mieszcza sie na tylnim siedzeniu w samochodzie.

Dla ciekawskich elektronikow zrobie zdjecia bebechow Line6 i Mesy.

przemal i -=VordoR=-: dzieki za Wasze posty, moze w koncu sie naucze _nie_probowac_wartosciowac_gatunkow_muzycznych_!

pozdrawiam

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » czwartek 04 mar 2004, 18:20

Jesli chodzi o paczke, to wybor jest latwiejszy - zamowilem juz Mesa Boogie Rectifier 2x12". Boxy 4x12" sa za ciezkie i nie mieszcza sie na tylnim siedzeniu w samochodzie.

jeżeli można zapytać - gdzie zamówiłeś tą paczkę ?
Warszawa - 'home' studio

Ano

Post autor: Ano » czwartek 04 mar 2004, 18:37

Wiesz jak to jest, testuje sie w Kolonii (Music Store, kanciapa na gorze po prawej) a kupuje sie u Thomanna - sorry Winnetu...

Czy mozesz wytlumaczyc skad MESA ma taki soczysty bas? Tylko prosze nie sciemniaj,ze to dzieki ciezkim, impregnowanym deskom.

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » czwartek 04 mar 2004, 19:51

Czy mozesz wytlumaczyc skad MESA ma taki soczysty bas? Tylko prosze nie sciemniaj,ze to dzieki ciezkim, impregnowanym deskom.

no ma dzięki ... cięzkim deskom !

żarty na bok składa się na to pewnie:

- pojemność/rezonans dobrany pod charakterystykę głośników Vintage30 (to nie są standardowe wymiary - paczka jest głębsza)

- odpowiednio grube ścianki (nie żartuję - naprawdę słychać różnicę w tej kwestii - cała konstrukcja jest sztywniejsza i lepiej rezonuje - zobacz jaką skuchę popełnia czasami marshall pozwalając sobie na niektóre elementy z płyty ... no i zobacz jakiej grubości są ścianki w paczkach Orange - to dużo wyjaśnia)

zresztą czemu zawdzięcza to brzmienie okaże się jutro jak odpalę moją nową paczkę 2x12 zrobioną pod wymiary Mesy, 24 mm sklejka, w środku płetwa spinająca, jeszcze tylko jutro podłączę głośniki i Dual Rectifier pokaże na co go stać ... no i wtedy zobaczymy czy to magia wymiarów ... czy też mesa ma czarodzieja który w fabryce dodaje każdej paczce basu
Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » piątek 05 mar 2004, 00:21

Hardi i Hofander: fajne konkretne odpowiedzi, wezme je pod uwage. Jestem troche zaskoczony, czy mozna juz powiedziec, ze w brzmieniach HighGain'owych, przestery syntetyczne sa rownie dobre jak lampowe ?

Ja kiedyś byłem wrogiem nr1 jeśli chodzi o przestery cyfrowe i podtrzymywałem kult lampy. Teraz moje zdanie zmieniło się i twierdzę, że cyfra potrafi zagadać tak jak lampa. No cóż, technologia idzie do przodu. Wiadomo, że są przeciwnicy cyfry i zawsze będą używać tylko lampy. Jest wielu filmowców, którzy akceptują tylko kamery na taśmę światłoczułą, ale wielu przechodzi na cyfrówki, np. film Gwiezdne Wojny – Atak Klonów, był zrobiony cały za pomocą dwóch cyfrowych kamer Sony, mój kolega ma taką dokładnie kamerę (nie pamiętam jaki to model), a prawie każdy zachwycał się tym filmem i nikt nie mówił, że w obrazie jest mało życia.
[addsig]
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » piątek 05 mar 2004, 14:22

Jesli masz na mysli POD-a to masz racje ale jesli Line 6 jako caly asortyment firmy, to juz nie bardzo.

Firma jest z Kalifornii, ale nigdy nic w USA nie produkowali, zresztą to ciekawi ludzie, projektują sprzęt od ponad 20 lat, wymyslili min. ADAT'a, Fostexa D160, kupę gratów dla Dynacorda itp.

Z tym rasistą troche przesadziłem, przepraszam.

Pozdrawiam

Hofi

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » piątek 05 mar 2004, 14:47

...

Niestety drewno to podstawa w kolumnie oraz głośniki, ja sam jestem fanem Marshall'a, ale niestety Marshall nie robi kolumny 2 x 12" na Vintage 30, chyba, że na specjalne zamówienie. Natomiast widziałem taką kolumnę 4 x 12" rozebraną na części i uwierzcie Panowie: gruba, wypasiona sklejka, idealnie połączone ścianki i wszystko tip-top wykończone, ciężka jak sto diabłów. Co ciekawe miałem też w rękach pakę Line 6, która jest znacznie droższa i była jeszcze cięższa.

Pozdrawiam

Hofi

ODPOWIEDZ