Ale głupoty wypisujesz
zapominasz że pomieszczenie ma swój rezonans jak i odsłuch też może podbijac pewne pasma - na logike jak się to nałoży to będzie źle - jak nie a co ciekawsze w podbitym paśmie odsłuchu pomieszczenie będzie miało dziurę to wyjdzie to lepiej niż idealny odsłuch
dlatego w miarę mozliwości zanim zakupimy odsłuchy warto pożyczyć o odsłuchać je porządnie w miejscu w którym będą stały (tyczy się to nie tylko odsłuchów o czym doskonale powinieneś wiedzieć)
Dlatego ustawienie odsłuchów zajęło mi mase czasu a dopiero potem nastąpiła aranżacja pokoju pod już ustawiony sprzet
filtr subsoniczny nie odcina pasma 40-50Hz a i nie każdy osdłuch go ma - są to łagodne filtry zazwyczaj ustawione jeszcze niżej
Co do pasma jakim graja odsłuchy to nie wyskakuj tu z jamimś projektowaniem bo jak napisałem - większość 5.25" głosników osiąga takie pasmo bez problemów
Nikt nie napisał że nie mają grać basem - napisano tylko że ten bas jest słaby i nie nadaje się do dobrej kontroli szczególnie w nowoczesnej muzyce
co do kartonowego brzmienia jest ono bardzo przydatne no ale skoro nie miksujesz to skąd możesz wiedzieć
Już kilka razy zwróciłem tobie uwagę - popracuj a mniej czytaj recenzji szczególnie pisanych przez ludzi którzy odsłuch traktują jedynie jako grajlo w pokoju
No ale odbiegamy od tematu
Kolega chciał odsłuchy
Nie napisał praktycznie nic niestety o pomieszczeniu budowie ścian wymiarach wyposażeniu a od tego powinien zacząć
opisac też miejsce jak igdzie miałyby stanąć
To nie psrzet który postawimy na półce regału i będzie ok bo jest wysokiej klasy
Może okazać się tak że znacznie lepszym wyjściem będzie zakup małych fosteksów z subem niż na przykład odsłuchów z 8 calowym wooferem