Duży problem z E-mu 0404

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
cocktailmusic

Re: Duży problem z E-mu 0404

Post autor: cocktailmusic » środa 04 lip 2007, 20:24

......Mam EMU 0404 2 lata i NIGDY żadnych problemóez nią nie było.
Jesli w kompie nie ma bałaganu wszystko działa az miło.
nagrałem ok 40-50 sesji (Cubase LE) i nigdy nie było problemów latencja 6 sm ( monitoring)i wszystko ko ,a mam tylko Atlona 2000+ i 512 ramu
Panowie CZytać instrukcję to nie karta za 30,- zł.
Pozdrawiam...
Ja mam od roku, porządek w kompie zawsze nieprzeciętny. Porządek czy czytanie instrukcji nie ma nic do tego, że karta lubi sobie ni z tąd ni z owąd od czasu do czasu zamilknąć......
Jakoś nie miałem nigdy takiej sytuacji.
albo masz cos nie tak z kompen,albo z softem.
Pokombinuj z slotami może będzie lepiej.

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » środa 04 lip 2007, 21:36

...Mam EMU 0404 2 lata i NIGDY żadnych problemóez nią nie było.
Jesli w kompie nie ma bałaganu wszystko działa az miło.
nagrałem ok 40-50 sesji (Cubase LE) i nigdy nie było problemów latencja 6 sm ( monitoring)i wszystko ko ,a mam tylko Atlona 2000+ i 512 ramu
Panowie CZytać instrukcję to nie karta za 30,- zł.
Pozdrawiam...
dokładnie popieram Kolege !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja athlona 2,4 i 2G RAMu...

nagrałem tysiące sesji latencja podobna zależy czy pracuje na vst jakich...

ale tak od 4 do 10ms

naprawde ta karta jest świetna, lecz zdarzają sie wyjątki(min. usery) i niema zmiluj sie...
http://www.myspace.com/audiophone

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » środa 04 lip 2007, 21:49

naprawde ta karta jest świetna, lecz zdarzają sie wyjątki(min. usery) i niema zmiluj sie...
...
Jakos wielu tych userów, którzy mają ten problem. O tym, że cos jednak nie tak z tą kartą światczy to, że akurat TEN problem się powtarza. Czemu np nie ma takich problemów wśród uzytkowników Julii? Czy tylko coś coś jest nie tak z uzytkownikami EMU 0404? Moje zdanie jest takie, że musiała wyjść jakaś wadliwa seria tych kart... Za dużo jest sygnałów o tym problemie i to nie tylko na tym forum. Dzisiaj np znowu karta mi zamilkła, choc nic nie grzebałem przy muzyce ani w patchmixie. Pomaga tylko "restore defaults"

wr

Post autor: wr » środa 04 lip 2007, 23:49

...naprawde ta karta jest świetna, lecz zdarzają sie wyjątki(min. usery) i niema zmiluj sie...
...
Jakos wielu tych userów, którzy mają ten problem. O tym, że cos jednak nie tak z tą kartą światczy to, że akurat TEN problem się powtarza. Czemu np nie ma takich problemów wśród uzytkowników Julii? Czy tylko coś coś jest nie tak z uzytkownikami EMU 0404? Moje zdanie jest takie, że musiała wyjść jakaś wadliwa seria tych kart... Za dużo jest sygnałów o tym problemie i to nie tylko na tym forum. Dzisiaj np znowu karta mi zamilkła, choc nic nie grzebałem przy muzyce ani w patchmixie. Pomaga tylko "restore defaults"
...
Zanik dźwięku na kartach 1212, 1820 (moja) i 0404 to niestety norma. Karty te nie lubią urządzeń marvell-a, np kontrolerów E-SATA. Z moich doświadczeń wynika, że nieźle współpracyją ze starym chipsetem Intela - np. 875 MCH. Na nowych płytach głównych - makabra. Moim zdaniem nie zawsze jest to wina samej karty, tylko źle zrobionych sterowników. Mam też dobrą wiadomość- karty 1212, 1820 pracują bez zaniku dźwięku w systemie Vista 64 bit, na sterownikach beta. Pozdrawiam
[addsig]

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » czwartek 05 lip 2007, 11:06

Zanik dźwięku na kartach 1212, 1820 (moja) i 0404 to niestety norma. Karty te nie lubią urządzeń marvell-a, np kontrolerów E-SATA. Z moich doświadczeń wynika, że nieźle współpracyją ze starym chipsetem Intela - np. 875 MCH. Na nowych płytach głównych - makabra. Moim zdaniem nie zawsze jest to wina samej karty, tylko źle zrobionych sterowników. Mam też dobrą wiadomość- karty 1212, 1820 pracują bez zaniku dźwięku w systemie Vista 64 bit, na sterownikach beta. Pozdrawiam
...
To akurat cos by wyjaśniało... mam w kompie marvella i chipset Intel 945P

ODPOWIEDZ