Mikrofon pojemnościowy do 600 zł
Re: Mikrofon pojemnościowy do 600 zł
...hej, właśnie odpakowałem oktawę MK-319 i jestem rozczarowany :( do tej pory nagrywałem na shure KSM-27 - wszystko nim nagrywałem od instrumentów dętych po wokal i sprawował się super, tyle się naczytałem dobrego o o oktawach że się skusiłem i tu masz - mało dołu, dziwnie rezonuje, góry w ogóle nie ma a jak dodam eq to wychodzi telefon :( miał ktoś może podobne odczucia? może trafiłem na felerny egzemplarz? podobno tak też bywa......
az tak źle?? no sprawny to on chyba nie jest albo cos nie tak stestowałeś....(w co wątpię)
az tak źle?? no sprawny to on chyba nie jest albo cos nie tak stestowałeś....(w co wątpię)
...hej, właśnie odpakowałem oktawę MK-319 i jestem rozczarowany :( do tej pory nagrywałem na shure KSM-27 - wszystko nim nagrywałem od instrumentów dętych po wokal i sprawował się super, tyle się naczytałem dobrego o o oktawach że się skusiłem i tu masz - mało dołu, dziwnie rezonuje, góry w ogóle nie ma a jak dodam eq to wychodzi telefon :( miał ktoś może podobne odczucia? może trafiłem na felerny egzemplarz? podobno tak też bywa......
Witam !
A jaki widnieje napis po odwrotnej stronie przełącznikow
Witam !
A jaki widnieje napis po odwrotnej stronie przełącznikow
*
Witam !
A jaki widnieje napis po odwrotnej stronie przełącznikow...
Prostuje chodzi o napis zaraz pod włącznikami
Witam !
...*
Witam !
...
sprawdzę wieczorem to napiszę, pewnie chodzi ci o autentyczność?
wygląda porządnie - kupiony w novamusic, dołączony jest dokument rosyjski z podpisami ręcznymi
i
Witam !
...
sprawdzę wieczorem to napiszę, pewnie chodzi ci o autentyczność?
wygląda porządnie - kupiony w novamusic, dołączony jest dokument rosyjski z podpisami ręcznymi
i
Też się podłącze pod pytanie bo właśnie odebrałem oktavke z w.w sklepu a nie mam jeszcze jak jej sprawdzić bo czekam na preamp.
Zgadza sie mikrofon jest razem z książeczką w ktorej jest podpis i wpisane numery ktore sa wybite na (srebnym matowym czy tez podchodzącym pod chrom) wejściu mikrofonu.
Natomiast pod przyciskami jest (takim samym kolorem - srebnym matowym) napisane (wstęplowane) "Anniversary Edition 80 Years"
Zgadza sie mikrofon jest razem z książeczką w ktorej jest podpis i wpisane numery ktore sa wybite na (srebnym matowym czy tez podchodzącym pod chrom) wejściu mikrofonu.
Natomiast pod przyciskami jest (takim samym kolorem - srebnym matowym) napisane (wstęplowane) "Anniversary Edition 80 Years"
...bo posiadamy równierz Audio-Techniki ( duuużo rożnych audiotehnic ) i jakoś nie zauważyłem, aby były specjalnie gładziutkie. Jesli chodzi o Sontronicsa, to chętnie wysłucham który model ma przewaloną górę, bo ja czegoś takiego nie stwierdziłem - wstęgowa SIGMA - wręcz książkowy, zadymiony mikrofon, HELIOS, OMEGA - lampowe, zaaaajebiaszcze mikrofony ( raczej ciemne amigo ). może z serii STC, bo tych nie słuchałem, ale nie sądzę aby były jakoś specjalnie jaskrawe. Bo ta firma bije w półkę "vintage" więc raczej produkuje po ciemku. Co do TLM 103 to jest to mikrofon tylko po to, aby ktoś sobie mógł na liście sprzętu wpisać NEUMANN - takie jest moje zdanie, bo jest o wiele fajniejszy sposób wydania 3000 zł ( BPM, GT, właśnie SONTRONICS albo jakieś wakacje ) Tylko mnie za to nie zlinczujcie
Sprawdzałem tylko Orpheusa i STC 2, bo te leżały w kręgu moich zainteresowań. Jakoś nie jestem fanem lampy (chyba że w piecu gitarowym), a jesli już coś musi być lampowe, to wolę preamp. Poza tym nie pisałem że są jaskrawe (jak ich tańsi pobratymcy spod innych bander), tylko że są chropowate, co przy konieczności podbicja jakiegoś podzakresu góry potrafi dość nieprzyjemnie wyjść na wierzch. Nie wiem, może to to osławieone "brzmienie vintage". To coś laby rysować szczegóły zbyt grubym pędzlem.
A co do TLMa to się generalnie zgadzam, ale wybrałbym go jako mniejsze zło. No i z przyzwoitym preampem (np. jakiś M5) da się w końcu cośtam z niego ukręcić, ale owszem, to nie jakiś rarytas.
Sprawdzałem tylko Orpheusa i STC 2, bo te leżały w kręgu moich zainteresowań. Jakoś nie jestem fanem lampy (chyba że w piecu gitarowym), a jesli już coś musi być lampowe, to wolę preamp. Poza tym nie pisałem że są jaskrawe (jak ich tańsi pobratymcy spod innych bander), tylko że są chropowate, co przy konieczności podbicja jakiegoś podzakresu góry potrafi dość nieprzyjemnie wyjść na wierzch. Nie wiem, może to to osławieone "brzmienie vintage". To coś laby rysować szczegóły zbyt grubym pędzlem.
A co do TLMa to się generalnie zgadzam, ale wybrałbym go jako mniejsze zło. No i z przyzwoitym preampem (np. jakiś M5) da się w końcu cośtam z niego ukręcić, ale owszem, to nie jakiś rarytas.
No masz ten sam 'zrzucony ze schodów' egzemplarz co ja miałem
pozdrawiam

pozdrawiam
pozdrawiam
......hej, właśnie odpakowałem oktawę MK-319 i jestem rozczarowany :( do tej pory nagrywałem na shure KSM-27 - wszystko nim nagrywałem od instrumentów dętych po wokal i sprawował się super, tyle się naczytałem dobrego o o oktawach że się skusiłem i tu masz - mało dołu, dziwnie rezonuje, góry w ogóle nie ma a jak dodam eq to wychodzi telefon :( miał ktoś może podobne odczucia? może trafiłem na felerny egzemplarz? podobno tak też bywa......
pozdrawiam...
no to odsyłam go won im prędzej ;)

pozdrawiam...
no to odsyłam go won im prędzej ;)
-
To jeszcze raz ja;) A co powiecie o mikrofonie Rode NT1-A?
(http://www.musiccenter.pl/?mod=item&g1=6&g2=41&g3=111&id=7389) Mial moze ktos z nim stycznosc? Trafilem na niego podczas lektury tej recenzji
http://homerecording.com/bbs/showthread.php?t=69713 ktora troche mnie
zaniepokoila w kwestii Oktavy.
(http://www.musiccenter.pl/?mod=item&g1=6&g2=41&g3=111&id=7389) Mial moze ktos z nim stycznosc? Trafilem na niego podczas lektury tej recenzji
- Soundscape
- Kontakt:
...To jeszcze raz ja;) A co powiecie o mikrofonie Rode NT1-A?
...
Rody są fajne. Osobiście gdybym miał wybrać pomiędzy Oktavą a Rodem, brałbym ten drugi. Niedawno doszły mnie też słuchy, że producenci Oktav nie zgodzili się na pewne warunki światowej dystrybucji i przez to w Europie już bardzo trudno dorwać oryginalną Oktavę. W Rosji robią swoje, a reszta to chińczyk...Nie wiem ile w tym prawdy, ale coraz częściej słyszę niepochlebne opinie o Oktavach nabytych w teraźniejszości.
...
Rody są fajne. Osobiście gdybym miał wybrać pomiędzy Oktavą a Rodem, brałbym ten drugi. Niedawno doszły mnie też słuchy, że producenci Oktav nie zgodzili się na pewne warunki światowej dystrybucji i przez to w Europie już bardzo trudno dorwać oryginalną Oktavę. W Rosji robią swoje, a reszta to chińczyk...Nie wiem ile w tym prawdy, ale coraz częściej słyszę niepochlebne opinie o Oktavach nabytych w teraźniejszości.