Monitory do trance, progressive, techno
Monitory do trance, progressive, techno
Witam. Na forum znalazłem, że do odsłuchu muzyki technicznej monitory powinny mieć możliwie jak największą średnicę woofera. Czy Alesis M1 Active MkII z wooferem 6,5" wystarczy, czy chodzi lepszym rozwiązaniem są Alesis ProLinear 820 DSP z wooferem 8". A może macie inne propozycje to odsłuchu pod ten rodzaj muzyki. Przeznaczyć mogę max 1600 PLN. Pozdrawiam
- Marc.De.Marx
Re: Monitory do trance, progressive, techno
Ja mam wlasnie alesisy m1mk2 i tworze wlasnie taka muze i jestem zadowolony jak za tą cenę.
...
Zobacz tu w zakladce studio, na jakich monitorach pracuje jeden z najlepiej zapowiadajacych sie producentow muzyki trance, techno...
Zobacz tu w zakladce studio, na jakich monitorach pracuje jeden z najlepiej zapowiadajacych sie producentow muzyki trance, techno...
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
Dzięki bardzo. To się nazywa pomoc

...Witam. Na forum znalazłem, że do odsłuchu muzyki technicznej monitory powinny mieć możliwie jak największą średnicę woofera....
Powinny mieć spory woofer aby dobrze generować najniższe pasmo, ale koniecznie weź pod uwagę, że samo pomieszczenie musi być niemałe i w miare przystosowane akustycznie aby kontrolować niskie częstotliwości, które w tego typu muzie muszą być fundamentem utworu z dużą dawką kopa ale bez zamulania całości.
Powinny mieć spory woofer aby dobrze generować najniższe pasmo, ale koniecznie weź pod uwagę, że samo pomieszczenie musi być niemałe i w miare przystosowane akustycznie aby kontrolować niskie częstotliwości, które w tego typu muzie muszą być fundamentem utworu z dużą dawką kopa ale bez zamulania całości.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)