MXL 9000 zamiast AKG Perception 100
MXL 9000 zamiast AKG Perception 100
Chciałem zakupić mikrofon lampowy MXL 9000. Znalazłem opcje poniżej 1000 zł. Służyć będzie tylko do nagrywania wokalu. Posiadam akutalnie AKG Perception 100, z którego jestem zadowolony. Moje pytanie dotyczy tego, czy wogóle opłaca mi się wymieniać go na MXL? Byłby w zestawie UB802 i Audiophile 2496. Opłaca się wogóle ten mikrofon MXL 9000 do tego kupować?
Brak pomysłu w tej chwili...
Re: MXL 9000 zamiast AKG Perception 100
...Chciałem zakupić mikrofon lampowy MXL 9000. Znalazłem opcje poniżej 1000 zł. Służyć będzie tylko do nagrywania wokalu. Posiadam akutalnie AKG Perception 100, z którego jestem zadowolony. Moje pytanie dotyczy tego, czy wogóle opłaca mi się wymieniać go na MXL? Byłby w zestawie UB802 i Audiophile 2496. Opłaca się wogóle ten mikrofon MXL 9000 do tego kupować? ...
Nie opłaca
Nie opłaca
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Czyli mam rozumieć, że ten Perception 100 jest porównywalny do MXL 9000? Czy nie opłaca się do tego zestawu dokupować MXL-a?
...Czyli mam rozumieć, że ten Perception 100 jest porównywalny do MXL 9000? Czy nie opłaca się do tego zestawu dokupować MXL-a?...
Perception to bardzo dobry mikrofon.
e-muzyk
Sadze (z duzym prawdopodobienstwem), ze zastapienie perceptiona innym mikrofonem za podobne pieniadze nic nie zmieni - jezeli masz jakis problem, to jego zrodlem nie raczej jest ten mikrofon.
Perception to bardzo dobry mikrofon.
e-muzyk
Sadze (z duzym prawdopodobienstwem), ze zastapienie perceptiona innym mikrofonem za podobne pieniadze nic nie zmieni - jezeli masz jakis problem, to jego zrodlem nie raczej jest ten mikrofon.
Zawsze marzyłem o mikrofonie lampowym. Ale skoro mówicie zgodnie, że nie ma sensu to nie będę na razie realizował tego marzenia. Sprawdzałem już ten test, ogólnie dużo czytałem o Perception 100. Zostaje zatem AKG. Dzięki za rady.